Liczba dobra do horrorów i piosenek metalowych
Czy szatana? Phi, bo ja wiem?
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać ¶wietny tekst.. potem słyszę w głowie cudown± muzykę... My¶lę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i u¶wiadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Niw wierzę w żadn± liczbę, bo nie maj± one dla mnie jakiego¶ większego znaczenia. Więc tak samo jak 7 lub 13, liczba 666 nie jest dla mnie ani pechowa ani szczę¶liwa ani zła;)
_________________ ...czasem trzeba zamilkn±ć,
żeby zostać wysłuchanym ...
W Biblii ta liczba symbolizuje bestie. Wierzę w to, ale co z tego? Ani się nie boje tej liczby, ani zbytnio nie zwracam na ni± uwagi. Jest po prostu symbolem.
_________________ "Najbardziej straconym dla człowieka jest dzień, w którym się nie ¶miał."
liczba - symbol besti itd. Jest bo jest. Tak jak godzina 3 w nocy - tez niby symbol diablow. Jakos mnie to nie przekonuje ;)
Cos w tym pewnie jest ;) tak jak w liczbie 44 ;)
_________________ Go¶ć myslisz ze jestes zajebisty?
Zajebistym trzeba sie poprostu urodzic ^^,
Polski rodowód w aktach
Opieram się tylko i wył±cznie na faktach
Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny
Jednorazowy i oryginalny
Je¶li kopiuję to tylko w punktach ksero
Gdy kto¶ powiela kogo¶
Uważam go za zero
Mówię prawdę szczer±
Bo nie lubię gdy kto¶ kłamie
Służę pomoc±, nie na każde zawołanie
Nie wierzę w to, że liczna 666 to liczba szatana i nic złego w sobie nie ma po prostu trzy cyfry i tyle i co najwyżej to nie raz w szkole beki można pokręcić, na tablicy napis "666" nic więcej
_________________ Jestem idiot± że to co mam przy sobie najpiękniejsze trace coraz bardziej odsówa ona sie...
BlackSmile,
"W "Dziadach" Adama Mickiewicza imię zbawiciela jest nazwane wła¶nie t± liczb±:
Nad ludy i nad króle podniesiony;
Na trzech stoi koronach, a sam bez korony;
A życie jego – trud trudów,
A imię jego – lud ludów;
Z matki obcej, krew jego dawne bohatery,
A imię jego czterdzie¶ci i cztery. "
4 oznacza szczescie, 44 oznacza nieograniczone szczescie. K44 wybral ta liczbe inspipirujac sie wlasnie 'dziadami'. ;)
_________________ Go¶ć myslisz ze jestes zajebisty?
Zajebistym trzeba sie poprostu urodzic ^^,
Polski rodowód w aktach
Opieram się tylko i wył±cznie na faktach
Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny
Jednorazowy i oryginalny
Je¶li kopiuję to tylko w punktach ksero
Gdy kto¶ powiela kogo¶
Uważam go za zero
Mówię prawdę szczer±
Bo nie lubię gdy kto¶ kłamie
Służę pomoc±, nie na każde zawołanie
Berecik90, z tego co wiem nie ma interpretacji wła¶ciwej 44 w dziadach. Interpretuj± to raczej jako Konrada. Jednak najczę¶ciej występuję interpretacja, że Mickiewicz interesuj±c się Kabał±, która opiera się na numerologii zapisał w tej liczbie swoje imię i nazwisko. Ale nikt tego nie dowiódł.
Co do 666, to w biblii faktycznie jest ona symbolem zła, ale w życiu codziennym nie patrze na ni± w ten sposób.
Nie wierzę w żadne znaczenia liczb. Dla mnie 666 oznacza dokładnie to samo co 555.
_________________ "Proszę nie mów muszę odej¶ć, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet je¶li to co było już nie wróci,
nawet je¶li dzi¶ już nic to nic nie znaczy."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Nie możesz ¶ci±gać zał±czników na tym forum