jestem za aborcj± chociaz nie mowie ze jest ona dobra. Moj powod? po pierwsze. Ci±za zagraza zyciu matki oraz dziecku. Po drugie. Oddanie dziecka do DD lub rodziny zastepczej. Dzieci w DD czekaja na rodzine dluugi czas. Ci ktorym sie nie poszczesci sa w niefajniej sytuacji. Matki zostawiajace dzieci w kontenerach, parkach etc.
..Matki zostawiajace dzieci w kontenerach, parkach etc.
Ja jebie.. I dalej uważacie że aborcja nie jest ok?
Dla wielu dzieci które jeszcze sie nie narodziły to jest o wiele lepsze rozwi±zanie niż wyl±dowanie na ¶mietniku jak stara zabawka.. Ale jak wiemy dzieci niczemu nie sa winne to wina przyszłych rodziców!
_________________ rara avis // qui tacet, consentire videtur
Witam, ja jestem za aborcj± ale tylko wtedy gdy:
1. zagraża życiu matki
2. lekarz stwierdzi, że dziecko narodzi się niepełnosprawne, chore psychicznie itd.
3. kobieta zostanie ofiar± gwałtu
buziak takie s± zapisy prawa ale niestety nada nie zawsze s± respektowane przez lekarzy. Sama znam przypadek gdzie lekarze stwierdzili, że ci±ża może spowodować ¶lepotę u matki, a mimo to żaden nie zgodził się legalnie jej usun±ć. Kobieta urodziła ale całkowicie straciła wzrok i to chyba trochę nie w porz±dku bo przy okazji straciła pracę i wszelkie ¶rodki do życia. Teraz utrzymuje siebie i córkę z niskiej renty i ledwo wi±ż± koniec z końcem, a czasem nawet nie maj± na jedzenie....
nelson to prawda u nas troszeczke lekarze sie boja dokonywac aborcje ale prawo jest prawem:)
a taki podobny przypadek byl slynny bo ta pani sie odwolala do trybunalu praw czlowieka bo rowniez stracila wzrok i wygrala;)
za co dostala niezla kase
tyle ze co powie temu dziecku za 10-20 lat:)?
Aborcja...
Hmm do¶c popularny, a zarazem trudny temat.
Często na róznych forach 16-17letnie dziewczyny (i nie tylko) pisz± jakie to jest straszne, że one by sie nie poddały temu zabiegowiu itp. Ale gdy zdaży sie mała "wpadka" my¶l± zazwyczja o usunięciu ci±ży.
Ja jestem przeciwna aborcji (i nie dlatego, że sie wiele naczytałam, tylko dlatego, ze sama poczułam jak jest cieżko bed±c młod± kobiet±)
NIe uznaje tego zabiegu, chyba, ze w przypadku gdy dziewczyna została zgwałcona.
_________________ ♥ Why do all good things come to an end? :((( ♥
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Nie możesz ¶ci±gać zał±czników na tym forum