Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Adopcja
Autor Wiadomość
BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-07-31, 11:40   Adopcja

Co sądzicie o adopcji?
Czy jeżeli nie moglibyście mieć własnych dzieci, zdecydowalibyście się na coś takiego?
W jakim wieku by było to dziecko?
Powiedzielibyście mu prawdę od razu, czy okłamywalibyście je?

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

nana 

24.44 Punktów
Wysłany: 2008-07-31, 11:48   

Jeżeli bym była w takiej sytuacji i jesli mój partner by chciał także zaadoptować dziecko to bym się zdecydowała na taki krok. W jakim wieku? Hmm nie wiem może dziecko które ma rok, pare miesiecy? Prawde bym powiedziała od razu malymi kroczkami. Na pewno bym tego dziecka nie oklamywala.

DlaCiebiePani 
HS LOVER

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-31, 13:03   

Adopcja to dobra sprawa dla kobiet które nie mogą mieć włąsnych dzieci. Osobiście gdybym miała taka sytuacje zdecydowałabym sie na adopcje dziecka i to moze nie jednego. Myśle ,ze jakiegoś maluszka ,ale nie wykluczam ,ze straszego tez:).
Lepiej milczenie zachowaj...

Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-07-31, 13:37   

Gdybym z jakiś powodów ja albo mój partner nie moglibyśmy mieć dziecka, a bardzo pragnęlibyśmy go, to raczej zdecydowałabym się. Na pewno nie byłoby to kilkunastoletnie dziecko, bo takiego z pewnością nie pokochałabym. A poza tym, bałabym sie wziąć go do domu. Nigdy nie wiadomo jak się będzie zachowywał, jeśli wychował się w domu dziecka. Jeśli już, to pewnie jakiegoś malucha. A czy powiedziałabym mu? Pewnie tak. Bo lepiej żeby żyło z tym, że nie ja go urodziłam, niż miałby dowiedzieć się od innych ludzi znienacka.
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2008-07-31, 14:10   

Gdybym nie mogła mieć własnego dziecka, to zaadoptowałabym, czemu nie? Przynajmniej dziecko wychowywałoby się z rodzicami... Wzięłabym małe dziecko, ale potem powiedziałabym mu, że jest adoptowane.
,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-07-31, 15:34   

Jeśli nie będę mogła mieć własnych dzieci, to sądzę że adoptowałabym. Tak sądzę.
Wiadomo, najlepiej by było adoptować niemowlaka, starszego dziecka bym raczej nie chciała.
Nie wiem też zy powiedziałabym mu prawdę, o tym że jest adoptowane. Raczej bym powiedziała bo no i tak się kiedyś dowie.
Ale to co piszę to jedno, a to co zrobię to drugie. Nie wiem co będzie w przyszłości, jakie będę miała warunki. Jeśli będę miała dobrą pracę, dom, i wszystko by zapewnić dziecku byt, to może adoptuję, ale dopiero gdy będę miała więcej niż 30 lat.
A tak poza tym to tak sobie piszę, a nie wiadomo co będzie. Może za te parenaście lat zmienię zdanie.

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-31, 16:08   

Nie wiem, szczerze mówiąc. Uważam, że to duża odpowiedzialność. I, że trzeba mieć silne nerwy, żeby w pewnym momencie (jak np. wróci pijane do domu po imprezie, burz hormonów itp.) nie wykrzyczeć mu, że to przez to, że jest adoptowane.

Pewnie -- jakbym nie mogła mieć własnych dzieci -- starałabym się o adopcję. I na pewno bym mu powiedziała -- myślę, że tak ok. 7 roku życia, kiedy miałby jakieś podstawy z genetyki i samoświadomość.

Ale to trudna sprawa, nie wiem, czy bym umiała.

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-07-31, 16:14   

Myśle że gdybym miala dobre warunki materialne pozowalające na przygarnięcie takiego małego dziecia :)

Mysle że moj przyszły mąż nie bylby przeciwny temu tym bardziej że jego Mama przygarneła jedno dziecko :)

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

Malwa 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-17, 14:59   

Myśle,że równiesz adoptowałabym... Chyba powiedziałabym o adopcji. Ale co by to zmnieniło jeśli wychowywałabym je od małego. Myśle,ze czasami lepiej jest adoptować niż urodzić,bo np. nie ma ryzyka , że coś się z dzieckiem może stać jak np. poronienia w pierwszym trymestrze ciązy czy coś podobnego,a po za tym zmniejsza się liczbę dzieci w domach dziecka...

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-10-30, 20:34   

Jeżeli ja albo mój partner nie moglibyśmy mieć dzieci, na pewno zaadoptowałabym jakiegoś malucha. Myślę, że nie starszego niż 2 lata. Chciałabym go od początku wychowywać. Na pewno powiedziałabym mu prawdę, że nie ja go urodziłam. Bo dzieci są ciekawskie i prędzej czy później sam odkryję, że nie jesteśmy jego prawdziwymi rodzicami. Po co okłamywać dzieci?

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

Odpowiedz do tematu