Cy wierzycie w istnienie Aniołów?
Czy nad każdym z nas czuwa nasz Anioł Stróż? Czy ktoś poczuł kiedyś jego obecność?
(osoby mające zamiar wyśmiewanie poglądów innych niech najlepiej nie piszą nic, bo to zbędne)
Anioł Stróż- Skrzydlaty posłaniec Boga
Jest modlitwa do Anioła Stróża, więc jeśli ktoś wierzy w Boga i modli się do niego to w jego teori też powinno być miejsce na Anioła Stróża. W moim życiu aniołami są moi najbliżsi, którzy mnie wspierają w trudnych chwilach i mnie kochają. Wierze w anioły, sądze że każdy ma takiego Anioła Stróża.
Dla mnie Aniołami są dobrzy ludzie, których spotykam, którzy mi pomagają. Mam takiego jednego swojego Anioła Stróża, który pomaga mi w każdej sytuacji, z którym mogę porozmawiać na każdy temat i kiedy trzeba to mogę się mu wyżalić. Moja przyjaciółka.
_________________ "To co widzisz w lustrze to nie jest odbicie. To tylko maniera. To nie jest życie." - Naiv
Nigdy nie poczułam obecności mojego anioła stróża. Ale sądzę że on jest, chcę w to wierzyć i wierzę. Tłumaczę sobie t tak że mnie już na tym świecie nie powinno być, ale jestem, więc coś/ktoś mi w tym chyba pomogło.
Wierzę też w to że Bóg zsyła do nas aniołów w postaci ludzkiej i krzyżuje nasze drogi z ich drogami.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Anioły... nie wiem czy istnieją, nie mam o nich jakiegoś wyobrażenia. Jeśli sa, to na pewno nie mają skrzydeł i aureolki nad głową.
Anioł stróż? Ktoś, kto sprawuje nad nami opiekę, tak? Ale po co. Ludzie giną pod kolami samochodów, w pożarach, w powodziach. Nie, nie.. w to akurat nie wierze.
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Jak byłam młodsza to wierzylam sobie w aniołki, ale wszystko mi z wiekiem minęło.
Przemek
9.19 Punktów
Wysłany: 2009-01-02, 15:55
Każdy człowiek ma swojego Anioła Stróża. Trzeba tylko na prawdę gorliwie i z głębi serca się do niego modlić i wierzyć. Bo jak człowiek robi z modlitwy wierszyk, to się mu nie dziwie, że później przestaje wierzyć w istnienie Aniołów. Dla mnie Aniołowie istnieją i będą istnieć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum