nie o to chodzi, nie potrafię wytłumaczyć ale postaram się.
Jeszcza. Ale ten człowiek jest też pusty dziwnie się zachowyje i jest głupi (dobra wiem że bez sensu;P)
Więc może tak: napewno masz jakąś koleżankę która dobrze się uczy ale nie da się z nią o niczym porozmawiać bo jest głupia. Dużo takich ludzi jest.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Pewnie chodzi wam o to, że inteligencja nie zawsze ma dużo wspólnego z mądrością (: Znam ludzi wykształconych, którzy są tak głupi życiowo, że aż trudno mi czasem uwierzyć w ich wszystkie dyplomy.
A jeśli chodzi o anoreksję, to sama choroba (jako choroba, bo trzeba to rozgraniczyć) wiąże się prędzej z lękiem przed odpowiedzialnością, dorosłością itd. jest dość przygnębiająca, współczuję takim ludziom i naprawdę trzymam za nich kciuki.
Jednak w dzisiejszych czasach bardzo często typową anoreksję miesza się z różnymi ruchami typu "pro-ana" (i to właśnie wynika z dążenia do "perfekcji", pięknego ciała, wyglądania jak modelka itp.), które osobiście kojarzą mi się ze skrajną głupotą, bardzo bardzo często chęcią zwrócenia na siebie uwagi, no i ogólnie nie mam szacunku specjalnego dla takich osób. Jak dla mnie to jest kpina z ludzi, którzy mają poważne problemy.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
No anoreksja jak i bulimia to starszne choroby i to starszna chora psychiczna która rozpowszechniła się starsznie wśród młodych dziewczyn. Wiele z nich chciało być tylko modlekami zwykle lub nawet podobać się jakiemuś chłopakoowi a tu cóż kg było za dużo i zaczęły chudnąć ale diety takie zwykłe nie wystarczyły za wolno za mało.. Przechodza na głodókę i się zaczyna wpadły w to szybko i wyjść nie mogą. Często rodzice nie widzą jak dziecko chudnie w oczach jak znika na ich oczach jak umiera... problem jest bardzo obszerny i trudno nie każdemu udaje się z tego wyjść nie każdy ma tyle odwagi tyle siły by sięgnąć po pomoc albo by z niej korzystać. Na szczęście ostatnio coraz więcej firm przyjmuje już nie takie szkielety tylko normalne dziewczyny, trzbea też powiedzieć że nie tlyko dziewczyny popadaja w te choroby ale też chłopacy
_________________ It's true that I dream less often
I'm not ashamed
Of that long December
The goodness bound by Satan it has been torn
With this baby's precious brow ready for thorns
In your masterpiece beautiful
You speak the unspeakable through
I love you too
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum