choroba XXI wieku :)
choruja na nia glownie mlode dziewczyny i kobiety:)
cierpia gwiazdy takie jak : Vicktoria Beckham, Geri Haliwell itp itd
co jest skutkiem tej choroby?:)
Nacisk mediów, słaba psychika i chęć bycia piękniejszej, niż się jest. A przecież każda kobieta jest piękna.
Nie podobają mi się wieszaki. Są okropne. Jak dla mnie, to kobiety o kobiecych kształtach są najpiękniejsze, nie jakieś tam wieszaki, które ledwo chodzą, bo im mięśnie zanikły.
Choroba o podłożu psychicznym, nieleczona prowadzi do śmierci. Czy warto? Raczej nie. To jest pogoń za czymś, co istnieje tylko w głowie anorektyczki.
Tym ludziom potrzebna jest pomoc specjalisty.
_________________ Posłuchaj. Gdyby mi się ziemia rozstąpiła pod nogami... rozumiesz? Gdyby mi niebo miało zawalić się na łeb - nie cofnę się, rozumiesz? Za takie szczęście oddam życie...
Tylko i wyłącznie społeczeństwo. Te wszystkie gazetki, szczuplejsze koleżanki, telewizja, internet. O! I czasem tez marzenia do tego doprowadzają.
Co myślę o anorektyczkach? Jedyne czego im nie można zarzucić, to brak wytrwałości. Cholernie mocnej wytrwałości.
Żal mi takich dziewczyn. Chciały być piękne, wycierpiały się nieźle, a ludzi im wmawiają, że są za chude. Ten cały wstręt przed jedzeniem, to musi być straszne.
A co mnie niedawno dobiło, to całe reklamowanie stylu "Pro Ana". I poczytajcie sobie blogi od 'motylków'.
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
nie skutkiem tylko przyczyną chyba a więc przyczyną jest głupota
Aniołek napisał/a:
Tylko i wyłącznie społeczeństwo.
nie nie nie nie masz racji. Jak wpomniałam przyczyną anoreksji jest tylko i wyłącznie głupota. Mądry człowiek nie ulega wpływom społeczeństwa i akceptuje siebie takiego jakim jedst, nie szuka sobie problemów ani wad.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Jak wpomniałam przyczyną anoreksji jest tylko i wyłącznie głupota. Mądry człowiek nie ulega wpływom społeczeństwa i akceptuje siebie takiego jakim jedst, nie szuk
oj nie mozesz tak mówić, są ludzie zakompleksieni ;)
jeżeli np mama by ci mówila jesteś brzydka leniwa itp itd i to np powtarzałi inni tez bys miała kompleksy;)
poza tym anorektczni to zakompleksione perfeksionistki:)
oj nie mozesz tak mówić, są ludzie zakompleksieni ;)
jeżeli np mama by ci mówila jesteś brzydka leniwa itp itd i to np powtarzałi inni tez bys miała kompleksy;)
niom niby tak ale jak już wspomniałam mądry człowiek nie ulega wpływom społeczeństwa i akceptuje siebie takiego jakim jest
niom niby tak ale jak już wspomniałam mądry człowiek nie ulega wpływom społeczeństwa i akceptuje siebie takiego jakim jest
a akceptacja tez nie zależy od inteligencji;)
hitler tez był zakompleksionym a przejawiał się dobrą strategią był świetnym mówca i politykiem ;) więc można twierdzić iż był inteligetny ;)
mądrośc moja droga nie opiera się na tym czy ktoś jest uległy na społeczeństwo;)
mądrość moja droga można rozumieć na wiele sposobów.
Buziaku nie pisz do mnie takimi skomplikowanymi zdaniami. Bo jak ty coś napiszesz piszesz w takim języku że szok. To forum młodzieżowe, a ja nie mam zbyt dużo tej inteligencji by później siedzieć i rozważać to co napisałaś
buziak napisał/a:
inteligencja to system myślenia oraz wiedza ogólna nie ulegośc wieć prosze nie mylić pojęć;)
nie sadzę żebym jakieś pojęcie pomyliła
buziak napisał/a:
inteligencja to system myślenia oraz wiedza ogólna nie ulegośc wieć prosze nie mylić pojęć;)
nie sadzę żebym jakieś pojęcie pomyliła
może mylisz:)
mam koleżanke anorektyczke:)
skoczyła studia prawnice (magistra) pedagogiczne0 resocjalizacja (licencjat), administracja (licencjat) i jest chora na anoreksje:) a samo to iż ma tyle papierków uczelnii wyższych świadczy o tym iż musi byc nie tylko bardzo zdolna ale i zaradna jak i inteligetna.
A mimo to cierpi na anoreksje :)
Gdyby nie była perfekcjonistką nie cierpiałaby na anoreksje i nie skończyłaby pewnie tyle fokultetów ;)
Zgadzam się z Buziakiem. Anorektyczki to zazwyczaj dziewczyny dążące do perfekcji. Chcą być idealne. Najlepsze. Doskonałe. I popadają w anoreksję. To nie oznaka głupoty ;)
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
To również oznacza głupotę
I tak w ogóle to głupotę można rozumieć na wiele sposobów i To że twoja koleżanka Buziaku, skończyła tyle fakultetów oznacza że jest mądra ale nie nie głupia.
Anoreksja to choroba o podłożu psychicznym.
Dziewczyny pod wpływem telewizji, gazet dążą do tego, aby wyglądać jak modelki, panie z wielkiego ekranu. A po co im to? Nie wiem. One często nie zdają sobie sprawy, że kościotrupy to nic fajnego, ani ładnego.
Buka napisał/a:
oznacza że jest mądra ale nie nie głupia.
Buka, przetłumaczysz mi to na polski?
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
chyba (chyba!) chodziło mi o to że jeśli ktoś się uczy i nabywa jakąś wiedzę to jest mądry (bo teraz o taką wiedzę nabywaną chodzi)ale nie znaczy to że jest nie głupi (można to rozumieć tak: ludzie mają jakąś tam wiedzę ale są ludzie głupi/puści, nie no naprawdę terz nie wiem jakl to wytłumaczyć;P mam nadzieję że trochę to przybliżyłam)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum