Wysłany: 2009-01-17, 12:47 Artysta, którego nigdy nie zapomnicie
Macie takiego muzyka, którego nigdy nie zapomnicie? Który co¶ znaczy w Waszym życiu? Odmienił co¶, dostarczył wielu emocji?
Gwiazda rocka, popu, rapu... Opiszcie tak± osobę, piszcie co chcecie ;)
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jeste¶my stworzeni z dwóch kontrastuj±cych idei: miło¶ci i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
No ba:)
Ryszard Riedel. Za głos za piosenki i ich teksty. Poza tym ma ciekawy życiorys :P
Był czas gdy dużo o nim czytałam i interesowałam jego osob±. Poza tym piosenka "do kołyski" jest moj± ulubion± i tak± która będzie mi towarzyszyć wszędzie:)
Riedel jest jedynym jak narazie muzykiem którego bardzo cenię.
_________________ ...czasem trzeba zamilkn±ć,
żeby zostać wysłuchanym ...
_________________ Strach przed życiem
Wzbudza niepokój
Bunt wisi w powietrzu
¦mierć będzie miała co robić
Lustra wytrzeszcz± oczy
Zabić to jedyne przyjazne słowo
To jedyna niestety droga
Na odzyskanie wolno¶ci
Rysiek Riedel, oczywi¶cie.
Cenię Go za wszystko. Za to, jakim był człowiekiem, za miło¶ć do muzyki, za głos... Takich ludzi nie było, nie ma i nie będzie.
Buka napisał/a:
Poza tym piosenka "do kołyski" jest moj± ulubion± i tak± która będzie mi towarzyszyć wszędzie:)
Co ma "Do Kołyski" do Ry¶ka? Piosenkę nagrywał Dżem już po Jego ¶mierci.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać ¶wietny tekst.. potem słyszę w głowie cudown± muzykę... My¶lę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i u¶wiadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Buka, podkradła¶ mi wokalistę. Dżem to jeden z moich ulubionych zespołów, szczególnie lubię piosenki z "czasów" Riedela.
_________________ "Proszę nie mów muszę odej¶ć, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet je¶li to co było już nie wróci,
nawet je¶li dzi¶ już nic to nic nie znaczy."
my¶lę, że duet Simon&Garfunkel, czyli oni na równi, jako poezja mojego dzieciństwa i wszystko co mi się kojarzy z miłymi chwilami tamtego okresu
pamiętam jak siadałam oczarowana muzyk± i słuchałam ich z wypiekami na twarzy, po prostu czyste piękno
i chyba tu wła¶nie zaczęła się moja przygoda z muzyk±
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Ryszard Riedel. Za jego głos, charyzme, emocje oddane w czasie ¶piewania. Jego utwory bardzo mnie wzruszyły oraz zmusiły do przemy¶leń oraz refleksji.
Drug± osob± będzie Michael Jackson. Pamiętam jak byłam mał± dziewczynk± i słuchałam jego piosenek przy tym tańcz±c. Jego umiejętno¶ci taneczne, stworzone utwory. Wobec jego skandali jest sławn± postaci±, której nie zapomne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Nie możesz ¶ci±gać zał±czników na tym forum