Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Basen + okres
Autor Wiadomość
Kate. :) 

0.00 Punktów
  Wysłany: 2008-10-28, 15:01   Basen + okres

No to po pierwsze przed chwilą się zarejestrowałam na tym forum . Chciałabym abyście mi pomogły w rozwiązaniu pewnego problemu . Nie sprawdzałam czy taki temat już jest ale jak jest to proszę nie odsyłajcie mnie do niego . Bo chcę się dowiedzieć dokładnie co mam zrobić. W poniedziałek jadę na wycieczkę do Sopotu do aquaparku i przeczuwam że w te dni będę miała miesiączkę. Nie jestem tego do końca pewna ale nigdy nie miałam takiego długiego odstępu czasu pomiędzy miesiączkami ( nie wiem jak to się tam nazywa :P ) . No mogę się nie kąpać i iść po prostu zwiedzać miasto .. Tyle tylko że ja już nie raz widziałam Sopot i okolice . Myślę o użyciu tamponów ale się trochę boję .. Doradźcie mi co mam zrobić. Czy tampon może wylecieć ? Przesiąknąć ? Czy któraś z was się kąpała w czasie okresu i jak długo ?
Ostatnio zmieniony przez Kate. :) 2008-10-28, 18:26, w całości zmieniany 1 raz  
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

nana 

24.44 Punktów
Wysłany: 2008-10-28, 16:09   

Kate. :) napisał/a:
Myślę o użyciu tamponów

Chyba tampon będzie jedynym zabezpieczeniem w tych dniach, jeśli chcesz się kąpać. Więc jak bardzo tego chcesz użyj tamponów.

Kate. :) napisał/a:
Czy tampon może wylecieć ? Przesiąknąć ?

Jak go dobrze umieścisz to ci nie powinnien wylecieć.

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-10-29, 16:24   

Tampon nie może wylecieć bo jest trzymany przez mięśnie pochwy :):)

a jeżeli chcesz korzystać z basenu w "te" dni to zopatrz sie w tampony:) zmieniaj je stosunkowo często (dla pewności) a po wyjściu z basenu zaraz wymień tampon.

Powinno być wszystko dobrze.

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-10-30, 19:56   

Jeśli chcesz się kąpać, to bez wahania użyj tamponów. Sama korzystam z kąpielisk w te dni i jakoś nigdy mi nic nie przeciekło. Tylko pamiętaj by zmienić tampon od razu po wyjściu z basenu :)
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

Odpowiedz do tematu