rodzice wyciągając dłoń i nie tłumacząc co źle zrobiło. Wtedy wybacz, ale szacunek do rodzica jest znikomy
poczytaj wszystkie moje posty w tym temacie, bo nie chce mi się sto razy pisać całej histori mojego zdania. Wcześniej pisałam o dawaniu klapsa gdy dziecko mimo wszystko nie słucha że czegoś mu nie wolno. Dużo żeczy tłumaczyłam więc nie chcę się już powtarzać.
Poza tym od początku mówię tu o klapsu (klapsy z teguły nie bolą). I nie każde dziecko zareaguje tak samo. Moi rodzice dużo krzyczeli, miałam szlabany, raz chyba dostałam i mimo to szanuję ich i to bardzo, zawsze liczę się z ich zdaniem. Dla porównania, znajoma mi rodzina: syn od rodziców nigdy nie dostał, nawet nikt nigdy na niego nie krzyknął (bo jak to tak. poza tym rodzice wielbili bezstresowe wychowanie). Teraz ten synek ma 18 lat, rodziców ma w dupie, już w młodszym wieku mieli z nim duże problemy, bo nagle się okazało że synek niczego się nie boi i wie ż no i tak mu można wszystko. Z pewnością rodziców nie szanuje. Skąd wiem? ano wyzwiska w ich kierunku, a nawet samo sprawianie im przykrości jest tego oznaką.
No ale każde dziecko jest inne.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
poczytaj wszystkie moje posty w tym temacie, bo nie chce mi się sto razy pisać całej histori mojego zdania. Wcześniej pisałam o dawaniu klapsa gdy dziecko mimo wszystko nie słucha że czegoś mu nie wolno.
Wiem, co pisałaś wcześniej i uwierz mi, że właśnie o tego klapsa mi chodzi. Ja czasami wolałam dostać mocniej, ale nie widzieć tego gniewu i w moim mniemaniu nienawiści, w oczach rodzica. Mimo iż może realia były inne, ale ja tak to odbierałam.
_________________ "Proszę nie mów muszę odejść, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet jeśli to co było już nie wróci,
nawet jeśli dziś już nic to nic nie znaczy."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum