Chyba większość kobiet kocha biżuterię (i nosić i dostawać).
Moim ulubionym dodatkiem są kolczyki, mam ich naprawdę dużo, bo potrafię ostatnie pieniądze wydać na nową parę (: ale niestety szybko się gubią, zwłaszcza zatyczki -- a po zgubieniu zatyczek to już kwestia czasu, kiedy i kolczyk zniknie.
więc mam też stos pojedyńczych (: Ale zawsze kolczyki muszą być. Dopasowane do stroju i do samopoczucia.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Ja nie przepadam za noszeniem biżuterii... Jakoś tak nie mam do tego pociągu.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Ja jeszcze dodam, że bardzo lubię wszelkiego rodzaju koraliki. Nie muszą być ani srebrne, ani złote, najbardziej lubię takie długie z drobnych kamyczków. Kolorowe poprawiają mi humor, a ponadto mogą być naprawdę trafnym dodatkiem do stroju (:
Najmniej lubię chyba pierścionki i rzadko je noszę.
A jeśli chodzi o srebro kontra złoto, to uważam, że srebro jest ładniejsze, jednak mi trochę bardziej pasują dyskretne złote dodatki (mam taki typ urody, jestem blondynką -- i to bardziej "ciepłą" niż wpadającą w szarości). Generalnie wyznaję zasadę, że do czarnych i zimnych kolorów ubieram raczej srebro, zaś do ciepłego, czekoladowego brązu częściej złoto.
Ja jako iż jestem ciepła i ma uroda też to bardziej pasuje mi złoto i podkreśla mą urodę. Mam wiele kolczyków i pierścionków które bardzo kocham nosić J
Korali w domu i innych takich ozdobników nie ze stali szlachetnej tez mam wiele. Często je zakładam i się lubię nimi bawić.
Na biżuterie to ja strasznie dużo kasy wydaje- musze się przystopować bo ostatnio sama siebie przerażam.
Niestety, ja musze wszystko mieć jeśli to metal to tylko ze szlachetnego gdyż mam uczulenie na metale nieszlachetne.
Niestety, ja musze wszystko mieć jeśli to metal to tylko ze szlachetnego gdyż mam uczulenie na metale nieszlachetne.
ja mam podobnie, ale tylko z kolczykami. Jak założę kolczyki z jakiegoś badzewia to mi się później babrają dziurki xD ale czasem się nie mogę powstrzymać i raz na jakiś rok zakładam jakieś kolczyki z badziewia;)
Bardzo lubię biżuterię. No może nie tak bardzo bardzo, ale lubię.
Nie lubię złota, wolę srebro. Ale złoto mimo wszystko też czasem noszę, najczęściej w postaci kolczyków;) Lubię korale, bransoletki i inne świecidełka. Zazwyczaj wybieram rzeczy skromniejsze, nie jakieś wielkie. Co do korali to wolę raczej ciemniejsze kolory.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
A ja miałam tak bardzo długo, z tym uczuleniem na metale nieszlachetne -- zwłaszcza na nikiel, to była dopiero masakra -- ale pewnego dnia się uparłam i zrobiłam coś dosyć głupiego -- tzn. zaczęłam nosić codziennie kolczyki, nie zwracając uwagi na to, że uszy mi puchną, dziurki krwawią itp. (miałam kilkanaście może lat i niewiele w głowie, jak widać).
Ale po miesiącu się wyleczyłam z uczulenia. Wprawdzie do tej pory pod koniec dnia mnie trochę bolą uszy, jak noszę coś, co nie jest złote, ale nawet nie da się tego porównać do tego, co było kiedyś (:
Oczywiście nikomu tego nie doradzam, przytoczyłam przykład tylko jako swoistą ciekawostkę medyczną.
ja mam podobnie, ale tylko z kolczykami. Jak założę kolczyki z jakiegoś badzewia to mi się później babrają dziurki xD ale czasem się nie mogę powstrzymać i raz na jakiś rok zakładam jakieś kolczyki z badziewia;)
Z uszami mam to samo oraz też łańcuszek jak założę i nisze cały dzień, to potem mam odcisk na szyi po owej ozdobie.
Na mnie sposób by lisette, nie podziałał. Raz kupiłam sobie na wesel kolczyki w H&M były co prawda ładne ale nie złote. A na weselu jak to na weselu, od rana się je nosi do następnego ranka. Potem uszy cały tydzień leczyłam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum