Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Biżuteria
Autor Wiadomość
buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-09-03, 18:02   Biżuteria

Kobieta wręcz za świecidełkami przepada, a jeszcze bardziej lubi być nimi obdarowywana.

W sklepach jubilerskich jest wielki wybór w takich małych caceczkach i można w nich przebierać

Lubicie biżuterie. Nosicie ją często?

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
    http://www.loczus.pl
    Wyœlij buziaka autorowi tego posta

lisette 

18.00 Punktów
    Wysłany: 2008-09-03, 18:23   

Chyba większość kobiet kocha biżuterię (i nosić i dostawać).
    Moim ulubionym dodatkiem są kolczyki, mam ich naprawdę dużo, bo potrafię ostatnie pieniądze wydać na nową parę (: ale niestety szybko się gubią, zwłaszcza zatyczki -- a po zgubieniu zatyczek to już kwestia czasu, kiedy i kolczyk zniknie.
    więc mam też stos pojedyńczych (: Ale zawsze kolczyki muszą być. Dopasowane do stroju i do samopoczucia.

nataszka 

0.00 Punktów
    Wysłany: 2008-09-03, 21:14   

Noo pewnie, że lubie biżuterie. Ale wole srebrną do złotej

Ja tez uwielbiam kolczyki ;)
    No i noszę też pierścionki :)) A coś naszyje to rzadko, bo włosy mi się wplątują w zapięcie xDD :)) hehe

Coffee 
    kofeinka

0.00 Punktów
    Wysłany: 2008-09-04, 11:44   

Lubię biżuterię o ile jest ładna i skromna. Nie noszę jej jednak często. Na co dzień ograniczam się do kolczyków. Nic więcej.

WifeOfDevil 
    \m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
    Wysłany: 2008-09-04, 17:37   

Ja nie przepadam za noszeniem biżuterii... Jakoś tak nie mam do tego pociągu.
    ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:

BlackSmile 
    Użytkownik Miesiąca
    Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
    Wysłany: 2008-09-04, 18:07   

Ja lubię biżuterię, srebrną. Szczególnie pierścionki i łańcuszek na szyję ;]

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
    Axl Rose

Everybody lies! :P

lisette 

18.00 Punktów
    Wysłany: 2008-09-04, 18:45   

Ja jeszcze dodam, że bardzo lubię wszelkiego rodzaju koraliki. Nie muszą być ani srebrne, ani złote, najbardziej lubię takie długie z drobnych kamyczków. Kolorowe poprawiają mi humor, a ponadto mogą być naprawdę trafnym dodatkiem do stroju (:

Najmniej lubię chyba pierścionki i rzadko je noszę.

A jeśli chodzi o srebro kontra złoto, to uważam, że srebro jest ładniejsze, jednak mi trochę bardziej pasują dyskretne złote dodatki (mam taki typ urody, jestem blondynką -- i to bardziej "ciepłą" niż wpadającą w szarości). Generalnie wyznaję zasadę, że do czarnych i zimnych kolorów ubieram raczej srebro, zaś do ciepłego, czekoladowego brązu częściej złoto.

BlackSmile 
    Użytkownik Miesiąca
    Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
    Wysłany: 2008-09-04, 18:55   

A koraliki to ja wprost uwielbiam :mrgreen:
    Zawsze mam coś na szyi, albo na ręce. Można powiedzieć, że bez tego rzadko się z domy ruszam ;]

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
    Axl Rose

Everybody lies! :P

buziak 
    alfonsik

13.98 Punktów
    Wysłany: 2008-09-05, 14:45   

Ja jako iż jestem ciepła i ma uroda też to bardziej pasuje mi złoto i podkreśla mą urodę. Mam wiele kolczyków i pierścionków które bardzo kocham nosić J

Korali w domu i innych takich ozdobników nie ze stali szlachetnej tez mam wiele. Często je zakładam i się lubię nimi bawić.

Na biżuterie to ja strasznie dużo kasy wydaje- musze się przystopować bo ostatnio sama siebie przerażam.

Niestety, ja musze wszystko mieć jeśli to metal to tylko ze szlachetnego gdyż mam uczulenie na metale nieszlachetne.

Buka 
    I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
    Wysłany: 2008-09-05, 20:03   

buziak napisał/a:
    Niestety, ja musze wszystko mieć jeśli to metal to tylko ze szlachetnego gdyż mam uczulenie na metale nieszlachetne.

ja mam podobnie, ale tylko z kolczykami. Jak założę kolczyki z jakiegoś badzewia to mi się później babrają dziurki xD ale czasem się nie mogę powstrzymać i raz na jakiś rok zakładam jakieś kolczyki z badziewia;)

Bardzo lubię biżuterię. No może nie tak bardzo bardzo, ale lubię.
    Nie lubię złota, wolę srebro. Ale złoto mimo wszystko też czasem noszę, najczęściej w postaci kolczyków;) Lubię korale, bransoletki i inne świecidełka. Zazwyczaj wybieram rzeczy skromniejsze, nie jakieś wielkie. Co do korali to wolę raczej ciemniejsze kolory.

lisette 

18.00 Punktów
    Wysłany: 2008-09-05, 20:18   

A ja miałam tak bardzo długo, z tym uczuleniem na metale nieszlachetne -- zwłaszcza na nikiel, to była dopiero masakra -- ale pewnego dnia się uparłam i zrobiłam coś dosyć głupiego -- tzn. zaczęłam nosić codziennie kolczyki, nie zwracając uwagi na to, że uszy mi puchną, dziurki krwawią itp. (miałam kilkanaście może lat i niewiele w głowie, jak widać).
    Ale po miesiącu się wyleczyłam z uczulenia. Wprawdzie do tej pory pod koniec dnia mnie trochę bolą uszy, jak noszę coś, co nie jest złote, ale nawet nie da się tego porównać do tego, co było kiedyś (:

Oczywiście nikomu tego nie doradzam, przytoczyłam przykład tylko jako swoistą ciekawostkę medyczną.

buziak 
    alfonsik

13.98 Punktów
    Wysłany: 2008-09-05, 22:34   

Buka napisał/a:
    ja mam podobnie, ale tylko z kolczykami. Jak założę kolczyki z jakiegoś badzewia to mi się później babrają dziurki xD ale czasem się nie mogę powstrzymać i raz na jakiś rok zakładam jakieś kolczyki z badziewia;)

Z uszami mam to samo oraz też łańcuszek jak założę i nisze cały dzień, to potem mam odcisk na szyi po owej ozdobie.

Na mnie sposób by lisette, nie podziałał. Raz kupiłam sobie na wesel kolczyki w H&M były co prawda ładne ale nie złote. A na weselu jak to na weselu, od rana się je nosi do następnego ranka. Potem uszy cały tydzień leczyłam. ;-)

Odpowiedz do tematu