"Brzydula" to wzruszająco-zabawna historia Uli Cieplak, mało urodziwej i niezamożnej dziewczyny, która rozpoczyna pracę w renomowanej firmie zajmującej się, potocznie mówiąc, pięknem, czyli w Domu Mody Febo & Dobrzański. Ula pochodzi z Rysiowa, małej miejscowości pod Warszawą, gdzie nauczyła się, że na wszystko trzeba sobie zapracować, ale zawsze można liczyć na pomoc rodziny i przyjaznych sąsiadów. Świat, w którym zaczyna pracę, jest zgoła inny - mało kto zasłużył sobie na to, co ma, fortuny się dziedziczy, a karierę można zrobić w pięć minut. Równie szybko można to wszystko stracić, tym bardziej, że za każdym rogiem czyhają "życzliwi" gotowi w tym dopomóc.
Emisja: Tvn, 17:55.
Oglądacie ten serial?
Jak Wam się podoba?
Wypowiadajcie się ;)
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Nie oglądam, bo dla mnie to kolejny durny serial, a do tego jeszcze podróbka brazylijskiej (?) telenoweli, a właściwie jej polski odpowiednik.
_________________ "Proszę nie mów muszę odejść, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet jeśli to co było już nie wróci,
nawet jeśli dziś już nic to nic nie znaczy."
Jedyne pytanie na jakie mogę odpowiedzieć to czy oglądam ten serial. Nie, nie oglądam:) Nie dlatego że mi się nie podoba tylko dlatego że jeszcze go nie oglądałam i zapewne nie będę, bo ciężko mi siąść przed telewizorkiem. Wolę książkę poczytać:)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
W sumie racja. Chociaż "Brzydula" to chyba już wybitnie spolszczona wersja. Nie wiem może ma inną treść itp itd bo nie oglądam, ale chyba celem autorów było właśnie zrobienie polskiego odpowiednika telenoweli, która po raz pierwszy nakręcona była w Brazylii, Peru czy gdzieś tam. Nie wiem, może się mylę. Czy to jest dokładna kopia?
Naszej polskiej Brzyduli nie oglądam chyba ze względu takiego, że właśnie zawsze o tej porze kiedy wyświetlają serial w telewizji mam inne zajęcie Zdarzyło mi się oglądać Brzydule kilka razy i uważam że nawet fajna jest, aczkolwiek wersja z Peru czy z Brazyli wydaje mi się lepsza.
Nie oglądałam ani oryginału, ani polskiej wersji, choć wiele osób mówiło, że fajne.
BlackSmile napisał/a:
A co my mamy swojego? ;P
M jak miłość xD Ruscy od nas wzięli
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum