Korzystając z tego, iż wczoraj była premiera ich płyty, robię temat.
Słuchacie? Lubicie?
Ulubiona piosenka?
Noi oczywiście, jeżeli słuchacie, jak wam się podoba ,,Hipertrofia"? Który kawałek najlepszy?
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Lubię "Daleką drogę do domu", "Pierwsze wyjście z mroku", właściwie to wszystkie piosenki COMY są dobre.
_________________ "Proszę nie mów muszę odejść, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet jeśli to co było już nie wróci,
nawet jeśli dziś już nic to nic nie znaczy."
Jakoś od kilku dni słucham ich na okrągło.
Ma ktoś ich nową płytę? Pewnie jeszcze nie, ale jak ktoś ją zdobędzie, to powiedzcie co o niej sądzicie. Bo mam zamiar ją sobie zamówić ;)
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Mam połowę pierwszego CD i całe drugie.
Cóż, nie jest zła, ale moim zdaniem rewelacja to też nie. Najlepsze utworki: ,,Świadkowie schyłku czasów królestwa wiecznych chłopców", ,,Archipelagi" i ,,Ekhart".
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Lubię, owszem, słucham czasem -- chociaż o wiele rzadziej niż kiedyś (głównie dlatego, że ostatnio jest to bardzo popularny zespół, dużo moich znajomych zaczęło jej słuchać -- takich, którzy nawet nie lubią takich klimatów -- co mnie ogólnie zniechęca, bo nie lubię jak coś jest za bardzo popularne).
Bardzo dobrze mi się kojarzy, głównie z jeszcze licealnymi czasami i taką przytulną metalowo-rockową knajpką, która już nie istnieje (:
Mają dobre teksty (chociaż czasem trochę przeginają z metaforami, ciężko nie raz wyczuć, co mieli na myśli), koncerty robią wspaniałe -- zawsze jest wielki show (a Rogucki bardzo pijany, co bynajmniej nie przeszkadza mu genialnie śpiewać), polecam.
Najweselej mi się chyba kojarzy "Mała dziewczynka". Ale tych smutniejszych słucham częściej.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Ach... Coma :) kocham ten zespół! Piosenki Roguckiego po prostu do mnie trafiają... Gdy czuję się źle, smutna zawsze puszczam sobie jego piosenki. W trakcie ich słuchania albo zaczynam płakać, albo wszelkie smutki mi przechodzą :) W sumie jest to jeden z pierwszych zespołów, które zaczęłam słuchać :)
Ulubiona piosenka? Hmm... mam zacząć wymieniać wszystkie? Chyba nie ^^ Taka najbardziej, którą mogłabym słuchać non stop to "Sto tysięcy jednakowych miast", później "Leszek Żukowski". To dwie takie, które są mi na prawdę bliskie. A tak... no po prostu wszystkie :)
A co do nowej płyty, to na razie słyszałam tylko dwie i z tego "Transfuzja" wpadła mi w ucho.
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum