Wysłany: 2008-09-03, 15:58 Czuje coś do dwóch facetów..
Więc tak : moja koleżanka Monika ma 18 lat i chyba zakochała się w dwóch chłopakach. Jeden ma na imię Paweł, ma 26 lat. Zna go już długo, z początku traktowała go jako kumpla, spotykali się zazwyczaj w weekend.Przez pewien okres się nie widzieli, pisali smsy, dzwonili aż w końcu to też zanikło. Tego chłopaka mama mojej koleżanki nie akceptuje, mówi że jest za stary na nia i tak dalej. W czasie wakacji Monika poznała w pracy Kamila. On ma 19 lat, codziennie przynosił jej kwiatki do pracy, starał się o nią. Aż od niedawna odezwał się Paweł, zaproponował Monice spotkanie, ona jak z nim nie miała kontaktu tęskniła za nim, a on za nią. I teraz jest problem: ona chyba jest zakochana w dwóch chłopakach. Zależy jej na dwóch, nie wie co zrobić :( Ja jej jakoś nie umiem doradzić, może wy macie jakieś pomysły?
Nie można być zakochanym w dwóch osobach jednocześnie.
Twoja koleżanka sama powinna zdecydować, do którego na prawdę coś czuje. Poza tym 8 lat, to duża różnica. Powinna pomyśleć z kim jej będzie lepiej. Niech sobie zrobi drzewko decyzyjne ;)
A to na pewno Twoja koleżanka, czy Ty?
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Nie uznaję czegoś takiego, jak miłość do dwóch osób -,- Dla mnie NIE MA czegoś takiego... Albo kocha jednego, albo drugiego. I kropka.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Chyba nie da się dwa razy tak samo "kochać".
Któryś z chłopaków na pewno ma coś czego nie ma ten drugi i na odwrót.
Kiedyś czytałam o podobnych sytuacjach i ludzie doradzali dziewczynie żeby zrobiła dwie listy i wypisała na nich wady i zalety każdego chłopaka, oraz co w nim sobie najbardziej ceni. I Później niech przeczyta te listy i zobaczy który z chłopaków jej najbardziej odpowiada. Chociaż to trochę głupi sposób, ale zawsze można spróbować.
No to teraz to co chciałam napisać na początku, ale się wstrzymałam.
Ja na miejscu Twojej koleżanki spróbowałabym się najpierw dowiedzieć dlaczego ten Paweł się nie odzywał przez jakiś czas, bo dla mnie było by to ważne. Wprawdzie taka sytuacja jest ciężka bo nie wiadomo z którym chłopakiem jej będzie lepiej, bo to dopiero w praniu wychodzi.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Można zrobić tak jak buka napisała- listę. Z drugiej strony miłość nie pokazuje się od razu dlatego można wybierać. Oczywiście w moim wypadku nie było tak że hop i siup a ja już zakochana.
Wybrać na pewno musi. Albo zrezygnować z jednego albo z dwóch. Z drugiej strony też zbadałabym intencje tych panów, gdyż one przeróżne mogą być
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum