Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy pieniądze dają szczęście?
Autor Wiadomość
Bramka 

52.17 Punktów
Wysłany: 2008-11-29, 19:27   

Uwazam ze daja, szczęście jest czyms ulotnym, nie czujemy sie wiecznie szczesliwi, wezmy np zwiazek, sa dobre chcwile i mowi sie "jestem szczesliwy" pozniej przychodzi klotnia, poroczny kryzys i co? powiesz "jestem szczesliwy"? niee.
a tu: wygrywasz w totka, chocby 5, masz 6 tysiecy, idziesz na zakupy, kupujesz to co chcesz albo splacasz czesc kretyu lub caly, i co czujesz? Szczescie, radosc.
I jak nie daja!? Zawsze beda problemy, nawet jak sie ma kupe kasy. Ale moc kupic sobie cos lub zafundowac o czym sie marzylo-bezcenne.
Oczywiście, szczęście to szerokie pojęcie. Szczeście może dać partner, może dać przyjaciel, moze dać hobby, i moga dać też pieniądze.
Poza tym, chyba naturalne jest to, ze atrakcyjniejsze i bardziej szczęśliwe będzie życie mając dach pod głową i nie martwiąc się, że nie będzie sie miało co do ust włożyć.

qqeq 

6.75 Punktów
Wysłany: 2008-12-17, 20:22   

Ciężko odpowiedzieć na ten temat ludziom którzy np nie mieli dużych pieniędzy nigdy, albo tym którzy mają ich aż za dużo. Wiadomo by je mieć należy oszczędzać. Oszczędzanie się opłaca! Odkładając środki finansowe na później, zyskujesz dodatkowy zastrzyk gotówki w przyszłości i w efekcie możesz efektywniej wykorzystać posiadane zasoby. W ten sposób lepiej dopasowujesz wydatki do swoich potrzeb i podnosisz jakość swojego życia i możesz realizować marzenia.
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

aduś. 
little queen

0.00 Punktów
Wysłany: 2009-01-16, 11:20   

pieniądze dają szczęście i nie, trudno powiedzieć jedną odpowiedź. wiadomo że dzieki pieniądzom możemy dawać szczęsie innym, możemy spełniać swoje marzenia i w ogóle żyć godnie. Ale z drugiej storny osoby które nie mają dużo pieniędzy a mają siebie rodzinę też są szczęsliwy oszczędzają żyją skromnie ale bardziej się cieszą z tego co mają. Częssto dzieciaki bogatych nie doceniają tego że dostały coś nowego dla nich normlaką jest dostanie nowego ipoda czy czegokolwiek.

The goodness bound by Satan it has been torn
With this baby's precious brow ready for thorns

In your masterpiece beautiful
You speak the unspeakable through
I love you too

Wykorzystam Cię jak zlew,
Ty mnie zresztą też!

agger 

25.27 Punktów
Wysłany: 2009-03-09, 16:44   

Pieniądze szczęścia nie dają, ale bez pieniędzy jest źle. Dajmy na to jakieś dziecko jest chore i musi miec operacje która sporo kosztuje a rodziców nie stać, to co? Pieniądze są potrzebne.
Lecz z drugiej strony jesli ktos juz je mam i to sporo to czesto tak bywa ze uwaza sie nie wiadomo za kogo, taki pan swiata i nic ani nikt sie dla niego nie liczy. Podzielone mam zdanie na ten temat.

Naina 

7.50 Punktów
Wysłany: 2009-08-26, 00:21   

Q 99 procentach pieniądze szczęścia według mnie nie dają. Ale w tym jednym małym procenciku tak. Jeszcze zależy o jakie szczęście chodzi. Bo uważam, ze ważniejsze jest szczęście duchowe, wewnętrzne, a pieniądze tego szczęścia nie dają na pewno. Za to dają szczęście "zewnętrzne", szczęście z możliwości kupienia sobie czegoś, itp.

Odpowiedz do tematu