Nie wiem, czy dałam to do odpowiedniego działu. Jeśli nie, to Buziak ma robotę. ;)
Dlaczego nasze życie jest tak cenne? Co w nim jest takiego pięknego, że tak bardzo sie go trzymamy? Czym jest dla Was życie? Po co wstajemy z łóżka, idziemy do szkoły czy do pracy, po zarabiamy pieniądze, kupujemy najmodniejsze ciuchy? Jaki w tym jest sens?
Upadamy po to, by wstać. Wstajemy po to, by upaść. Jaki w tym wszystkim jest sens?
Zastanawialiście się, po co w ogóle urodziliście się? Czy to ma sens?
No czyli po prostu
Warto żyć?
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Życie jest jedno i nigdy nie będzie drugiej szansy.
Dla mnie życie jest nieustającą przygodą. Żyje po to, aby wykorzystać ten czas najlepiej jak mogę. Zdarzają się i upadki i wzloty, ale właśnie takie jest życie, nie zawsze jest kolorowo i to jest w nim piękne, jest nieprzywidywalne, pełne niespodzianek.
Warto żyć, życie ma sens
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Niw eim czy ono w ogóle jest cenne, niby tak, ale sądzę że nie wszyscy ludzie sądzą że ich życie jest cenne. Ja tak narazie nie sądzę. Może i jest, ale jeszcze nie umię tego dostrzec.
Aniołek napisał/a:
Co w nim jest takiego pięknego, że tak bardzo sie go trzymamy?
niby wszystko, nie wiem.
Aniołek napisał/a:
Czym jest dla Was życie? Po co wstajemy z łóżka, idziemy do szkoły czy do pracy, po zarabiamy pieniądze, kupujemy najmodniejsze ciuchy? Jaki w tym jest sens?
Czym jest dla mnie życie? Sama nie wiem. Niby to coś wyjątkowego, ale czy dla wszystkich? Niby jest piękne, ale czy dla wszystkich? Życie to coś z czym każdy z nas ma doczynienia, jest jedno, nie zawsze jest idealne. Dla mnie życie to coś przez co muszę przejść, wiele razy zastanawiałam się nad jego sensem, ale go ni znalazłam.
Aniołek napisał/a:
Zastanawialiście się, po co w ogóle urodziliście się?
Ja zastanawiałam się nie nad tym, ale nad tym że to nie moja bajka, nie moje życie. Czasmi myślałam że źle trafiłam, że nie pasuję do tego wszystkiego co mnie otacza.
Aniołek napisał/a:
Warto żyć?
Pytanie trudne. Jeśli napiszę, że tak warto, to nie będę miała zbyt dużo do napisania żeby to potwierdzić. Jeśli napiszę że nie warto, to mogłabym to uzasadnić obszernie
Każdy ma inne swoje życie, dla każdego jest ono inne nigdy nie jest takie samo.
Życie jest po to żeby je przeżyć. Nie zawsze jest kolorowe. Ale czy ma sens i jaki jest jego sens, tego chyba tak naprawdę nikt nie wie.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Może dlatego je cenimy bo nie mamy pewności iż jest to coś powtarzalnego i może zycie mamy jedno :)
urodziłam się dlatego bo akurat ten plemnik wygrał przeprawe z miliona innymi
dla mnie warto życ- bo mam wspaniałego chłopaka, już niedługo będziemy mieli nasz wspolny domek praz może bede miała fajna prace :)
i się bede realizować żyyciowo.
Kazdy ma jakiś cel w życiu- brk nawet małej szarej jednostki mogłby zmienić setki milionów ludzi
Oczywiście, nie każdy ma wszystko. Osoba chora może mieć rodzinę dla której pragnie żyć i walczyć z chorobą. Osoba bez przyjaciół pragnie się spełnić w życiu zwodowym i chce mieć jak najwięcej pieniędzy. Przykładów jest dużo. Moim zdaniem każdy człowiek znajdzie choć jedną przyczynę, dla której warto żyć. I prędzej czy później znajdzie sens swojego życia.
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
dla mnie warto życ- bo mam wspaniałego chłopaka, już niedługo będziemy mieli nasz wspolny domek praz może bede miała fajna prace :)
i się bede realizować żyyciowo.
No tak, ale po co to wszystko? Jeśli patrząc na to, co mówi Biblia, życie ziemskie to tylko chwila w porównaniu z życiem wiecznym. Więc po co nam to wszystko?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum