Déjà vu (fr. już widziane) - odczucie, że przeżywana obecnie sytuacja wydarzyła się już kiedyś, w jakiejś nieokreślonej przeszłości, połączone z pewnością, że to niemożliwe.
Przykład: Osoba znajduje w pewnym mieście po raz pierwszy w życiu i nagle ma dziwne uczucie, że już kiedyś tu była, widziała te same budynki, gołębie i przejeżdżającą obok taksówkę.
Źródło: wikipedia.pl
Czy kiedykolwiek zdarzyło Wam się coś takiego?
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Everybody lies! :P
Ostatnio zmieniony przez BlackSmile 2008-09-01, 13:49, w całości zmieniany 1 raz
Kilka krotnie w dzieciństwie miałam takie uczucie, że ja już skądś to znam, że to już się wydarzyło. Myślałam wtedy, że mnie coś nawiedziło ^^
Ale dawno, bardzo dawno nic takiego mi się nie przydarzyło =)
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...
pffff... ja do teraz tak mam ;p
Pewne sytuacje wydają mi się znajome, miejsca, ludzie. Czasem jestem pewna 'przecież t już było' a tu dupa. Wszyscy na mnie patrzą, jakbym spadła z księżyca ;p
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Normalna rzecz, aczkolwiek strasznie intrygująca. A co? Dla mnie to wygląda, jakby się miało wizję, co się w przyszłości zdarzy O.o Ale, z tego co wiem, to chyba tylko takie złudzenie. Ale nie wiem.
Kiedyś było, teraz to jakoś albo nie zwracałem uwagi, albo i nie miałem ^_^
_________________ Kto nie chce kiedy może, ten nie będzie mógł kiedy będzie chciał.
Tchórz nie zazna życia,
Bohater nie zazna śmierci...
Mi się nigdy nie zdarzyło, ale ciekawa jestem, jakie to uczucie. Cóż, może kiedyś...
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum