Wysłany: 2008-07-10, 17:58 "do nowych użytkowników" propozycja
A więc:
Gdy przychodzi nowy użytkownik to w swoim temacie w którym się przedstawia, pisze zazwyczaj to piękne słowo "witajcie" i prawie nic więcej (chyba tylko skromna Buka napisała trochę o sobie, nawet swoje zainteresowania napisała, a potem się przyznała ile ma lat )heh
I stąd taki pomysł żeby ktoś (mówiąc ktoś mam na myśli admina lub naszego buziaczka bo oni trzymają tu władzę ) w dziale przedstaw się założył tamt zatytuowany "do nowych użytkowników. Tytuł tematu byłby najlepiej czerwoną czcionką i dobrze by było gdyby ten temat nie "schodził" na dół tylko był cały czas w tym samym widocznym miejscu, na górze(mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi)
W tym temacie zawarte by były informacje o tym co powinien napisać o sobie nowy użytkownik, czyli np:
-imię
-co lubi i czego nie lubi
-coś więcej o sobie-i jak trafił na forum
(no i zawarta by była też oczywiście inforacja o tym że avatar można ustawić dopiero wtedy gdy napisze się 10 postów)
To by ułatwiło nam zapoznawanie się, bo wiadomo że lepiej jest jak się kogoś chociaż trochę zna
co Wy na to?
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Kiedyś już sama myślałam aby coś takiego napisać- tylko poprostu jakoś czasu brakowało a potem się zapomniało:)
postaram się coś takiego przygotować bo faktycznie taka ulutka informacyjna by sie przydała i bardzo pomogła w asymilacji nowych;)
tym bardziej że ludu nam przybywa:)
Glupi pomysł- takie moje zdanie.
Jeśli ktoś nie chce o sobie mówic- nie musi. Może ktoś woli pozostać tajemniczy, albo z innych powodów nie chce o sobie gadać.
Ale liczy się głos większości ;)
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Glupi pomysł- takie moje zdanie.
Jeśli ktoś nie chce o sobie mówic- nie musi. Może ktoś woli pozostać tajemniczy, albo z innych powodów nie chce o sobie gadać.
Ale liczy się głos większości ;)
ja uważam iz taki temat powinien zostać założony i spisany a to co mają tam umieszczać może będzie napisane ale nie po to aby stanowiło jakiś wymógł:) ale w takim celu aby np dało wskazówke co można umieścić zakladając taki temat w tym dziale dla tych którzy nie wiedzą :):)
czyli mający pełnić funkcie informacyjna głownie
Jak chcecie :)
Przeszkadzać mi to nie będzie, bo ja już się przedstawiłam :D ;p
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
no dobra, ale jak ktoś napisze tylko "Witajcie. Jestem np. Ania" i koniec. To tak trochę głupio wygląda.
To żeby ktoś napisał o swoich zainteresowaniach, nie jest czymś bardzo wymagającym
I jak ktoś nie bedzie chciał to nie będzie się musiał do tego dostosowywać bo to ma być tylko taka wskazówka
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Pomysł fajny. jestem tu od godziny i jeszcze nie jestem obeznana- gdzie miałyby powstawać te wpisy? W teamcie przedstaw się? Jeśli tak to lepiej zlikwidowac pojedyńcze teamty pt ,, witajcie'' itp. i zrobic jeden gdzie wszyscy się przedsawiają.
Fajnie byłoby gdyby powstało wiecej działów np. pomoc -nie wiem gdzie moge pytać o profil itp.
_________________ W życiu ważne jest to co osiągnąłeś...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum