pokrojone ogórki położone na twarz rewelacyjnie rozświetlają i nawilżają moją cerę.
Nasączony wacik w mleku powoduje, że opuchnięte powieki stają się normalne-sprawdzone przeze mnie.
A gdy piekły mnie oczy kładłam na powieki wacik nasączony w herbacie i pomagało.
Na razie tyle sobie przypominam z domowych sposobów .
nie korzystam z takiego salonu. Nie uważam żeby jakie kolwiek zabiegi domowe były mi potrzebne. Kiedyś owszem eksperymentowałam. Okładałam się ogórkami i gdy bolały mnie oczy to nakładałam na nie namoczone i wyciśnięte torebki po herbacie:)
Znam taką panią która się w mleku kąpała, ale czy coś jej to dało to tego już nie wiem:)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
zacytuje chyba Kocewiaka, chociaż pewna nie jestem "w obecnych czasach przepisy naszych babć na piękną cerę, włosy i paznokcie to już przeżytek. Warto iść do salonu i niech to za ciebie zrobią specjaliści"
Warto iść do salonu i niech to za ciebie zrobią specjaliści
Zgodzę się, ale czasami też warto jakieś drobne czynności zrobić samemu, bo nie zawsze da się biegać codziennie np. do kosmetyczki. Na przesuszone dłonie dobra jest oliwa z oliwek, albo parafina i bez obaw można stosować ją samemu w domu.
_________________ "Proszę nie mów muszę odejść, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet jeśli to co było już nie wróci,
nawet jeśli dziś już nic to nic nie znaczy."
Znam taką panią która się w mleku kąpała, ale czy coś jej to dało to tego już nie wiem:)
W końcu już w starożytności Kleopatra kąpała się mleku. Mleko dobrze wpływa na skóre dzięki witaminom i proteinom. Po kąpieli skóra staje się nawilżona, aczkolwiek nie próbowałam jeszcze kąpieli w mleku. Może spróbuje.
aczkolwiek nie próbowałam jeszcze kąpieli w mleku. Może spróbuje.
ja zapewne w najbliższej przyszłości nie spróbuję, ale nie dlatego że nie chcę tylko dlatego że szkoda by mi było kasy na te parenaście litrów mleka :) moja wanna jest duża więc dużo mleka powinno być ;D
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Jak sie pije soki typu Kubuś bądź zajada się marchewke to ponoć widać, że skóra robi sie bardziej opalona. Jedni mówią, że robi się pomarańczowa i nie można przesadzać z tym karotenem, który jest składnikiem.
Skóra robi się pomarańczowa w niektórych miejscach ;P
Mi żółkną palce, jakbym paliła papierosy.
_________________ "Proszę nie mów muszę odejść, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet jeśli to co było już nie wróci,
nawet jeśli dziś już nic to nic nie znaczy."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum