Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Dorośli- a gdyby tak wszyscy na raz znikneli??
Autor Wiadomość
kermit 

23.25 Punktów
  Wysłany: 2009-09-14, 14:51   Dorośli- a gdyby tak wszyscy na raz znikneli??

no właśnie...potraficie to sobie wyobrazić?? W jednej chwili zostaje sama młodzież i dzieci, ani jednej osoby dorosłej...Sadzicie, ze byłby to raj dla tych, którzy zostali czy całkiem odwrotnie- piekło?? jak by sobie radzili??

Kabu 

11.73 Punktów
Wysłany: 2009-09-15, 11:07   

www.zagineli.pl tu masz podobną sytuację :)

kermit 

23.25 Punktów
Wysłany: 2009-09-15, 14:21   

o rany! :) nie możliwe, nie byłam wcześnie na tej stronie:O no ale faktycznie ktoś taki problem ma...i ciekawe jak to się potoczy....przecież to niecodzienna sytuacja:(

gonka 

23.04 Punktów
Wysłany: 2009-09-25, 14:52   

nie potrafię sobie wyobrazić ale się postara.. chociażby dla celóe tego konkursu :) z tego co widzę jest spora szansa na wygraną :D

a świat bez dorosłych wg mnie byłby.... poprostu by go nie było... trwał by może miesiąc i to byłby koniec...
swoją drogą słyszałam że ma się pojawić książka o takiej wizji świata, chyba z gatunku fantastyki.

kermit 

23.25 Punktów
Wysłany: 2009-09-29, 12:50   

Zwróciłam uwagę na ten konkurs, zaczęłam czytać i odpowiedzi i nawet sama cos dodałam:) fajne nagrody są:)
ciekawa jestem czy ktoś będzie maiła taką sama wizję takiego świata przed przeczytaniem jak w książce:)

[ Dodano: 2009-10-19, 12:17 ]
dwie odpowiedzi podobają mi się w tym konkursie szczególnie, pozwole sobie zacytować:
Oxy powiedział(a): 2009.10.03 14:16
Sama nie wiem, co bym zrobiła, gdyby nagle wszyscy dorośli zniknęli… Życie bez nich to wieczna zabawa – ale również strach i niepokój. Gdyby nie dorośli, na świecie zapanował by harmider. Kto pilnowałby nieletnich przestępców? Kto pracowałby w wielkich fabrykach? Z czego byśmy żyli? Dzieci musiały by rodzić dzieci i same sobie radzić ze wszystkimi obowiązkami. Każdy kiedyś marzył, aby dorośli zrobili Puff!, ale nie każdy zastanawiał się nad konsekwencjami.
Ja postarałabym się przede wszystkim zaopiekować najmłodszymi – kocham dzieci i mam do nich podejście. Nie mogłabym pozostawić ich samych sobie na pastwę losu. Potrzebowałabym towarzyszy – a oni potrzebowali by opiekunów. Nawet, jeśli miałabym wkrótce umrzeć, umarłabym wiedząc, że im pomogłam.

madzia powiedział(a): 2009.09.28 09:21
aha:) to takie buty…teraz wszystko czaje:)
jak wyglądałby świat bez dorosłych?? Może moja wizja nie będzie zbyt optymistyczna ale chyba najbardziej realistyczna:) Wydaje mi się, że wraz ze zniknięciem dorosłych zapanowałby niepokój, strach i ogólny nieład. Wszystkie dzieci i młodzież szukałyby swoich rodziców, braci, sióstr , starszych kolegów, próbując przy tym zrozumieć zaistniałą sytuację…no, może znalazłby się odsetek, który cieszyłby się że wreszcie nikt nie będzie im mówił co mają robić! Pewnie powstałyby grupki ludzi, takie które chciałyby pomóc i takie które chciałyby zepsuć- tu mam na myśli wandali i pseudo przywódców chcących objąć władzę… Nie wiem jak oni by sobie radzili z żywnością i ogólnie ze wszystkim: prąd, gaz, woda itp! Przecież ktoś musi tym kierować, a i zapasy też by się kiedyś skończyły…Nie wyobrażam sobie na pewno że grupa wyłania jednego przywódce- wprost niemożliwe…Za dużo chętnych znalazło by się do rządów i to by ich skłóciło!To w ogóle straszna wizja i niech zostanie tylko wymysłem

resztę wypowiedzi możecie przeczytać na stonie i oczyiście oddac głos klkikając na zieloną łapkę ;)

gonka 

23.04 Punktów
Wysłany: 2009-10-19, 18:25   

zagłosowałam na Oxy, podoba mi się jej wypowiedź. choć coraz więcej na stronie jest już konkursowiczów. wybór nie jest łatwy, w przeciwieństwie do czytania GONE :D

kermit 

23.25 Punktów
Wysłany: 2009-10-21, 11:57   

wczoraj znalazłam jeszcze trailer, nie wiem czy juz widzieliście ale jest naprawdę świetny- http://www.youtube.com/index?gl=PL&hl=pl, nie chcielibyście filmu GONE? :) bo ja łudze się że to nastapi;)

gonka 

23.04 Punktów
Wysłany: 2009-10-21, 20:55   

nie wchodzi ten link...
a chodziło Ci o tym http://www.youtube.com/wa...yer_profilepage
?

kermit 

23.25 Punktów
Wysłany: 2009-10-22, 08:54   

nie gonka nie o ten:) spoórbuj w takim razie spróbuj tem http://www.youtube.com/wa...feature=related

Odpowiedz do tematu