hmm.. a bo ja wiem czy takie coś jest w ogóle
Zdaje mi się że dowodem miłości może być ślub, zaręczyny itp.
buziak napisał/a:
co musiałaby zrobić ta druga połowa aby dać Wam ten dowód miłości?
a więc w tym wieku co jestem, to wystarczyło by mi gdyby mój księciu mnie bronił, był przy mnie gdybym go potrzebowała, na dobre i na złe i to był by dla mnie takowy dowód.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Hmm... Trudne pytanie i wymaga głębszego zastanowienia ;P
Mnie nie trzeba dużo. Będę kochać mojego jedynego, kiedy zawsze będzie przy mnie. Obroni mnie w razie potrzeby, ma mieć całkowite zaufanie do mnie.
Co tu dużo gadać, jeżeli ze mną wytrzyma, to ja już będę wiedziała, że mnie kocha
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Dowód miłości? Glupota według mnie ;p Nie powinno się żądać żadnych dowodów. Bo miłość powinna opierać się na zaufaniu, bezinteresowności a nie na tym.
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Wydaje mi się, że takie rzeczy wychodzą przez przypadek. Takie... zaskakujące. Bo to nie jest żaden wyścig, ani gra, w której trzeba wykonać jakieś określone zadania, żeby było cacy. Dla każdego to będzie coś innego.
Dla mnie -- drobiazgi.
Np. jak jest mi ciężko, bo coś mi się wali w życiu, jestem totalnie nieznośna, a chłopak jest przy mnie, przytula mnie i pociesza, to jest to dowód miłości.
Albo jak widzi mnie bez makijażu, po nieprzespanej nocy, z podkrążonymi oczami i nieumytymi włosami, a wpatruje się z zachwytem i mówi, że jestem piękna.
Albo jak robię coś bardzo złego, albo głupiego i jestem pewna, że to koniec, że teraz już mnie zostawi, a on mnie przytula i jeszcze dodatkowo tłumaczy, że to nie moja wina.
Np. jak jest mi ciężko, bo coś mi się wali w życiu, jestem totalnie nieznośna, a chłopak jest przy mnie, przytula mnie i pociesza, to jest to dowód miłości.
Albo jak widzi mnie bez makijażu, po nieprzespanej nocy, z podkrążonymi oczami i nieumytymi włosami, a wpatruje się z zachwytem i mówi, że jestem piękna.
Albo jak robię coś bardzo złego, albo głupiego i jestem pewna, że to koniec, że teraz już mnie zostawi, a on mnie przytula i jeszcze dodatkowo tłumaczy, że to nie moja wina.
No i właśnie o to chodzi :)
Zwykłe drobiazgi, a już wiesz, że to ten :)
Ważne żeby było szczere ;)
_________________ `Życie nauczyło mnie jednego:
Chodzić z podniesionym czołem,
ale zawsze patrząc pod nogi`
Bardzo mądrze napisane. Wprost wyjęłaś mi to spod palców
Po co jakieś dowody miłości, to chyba dziecinne. Wystarczy, że jest w trudnych dla Ciebie sytuacjach... po prostu wystarczy, że jest.
Mój związek napotkała bardzo wielka przeszkoda. Przeszkoda, przez która myślałam, że to definitywny koniec (i sądzę, że nie jedna z Was, też by tak myślała). Jak mówiłam o tym mojemu chłopakowi byłam pewna, że każe wysiąść mi z samochodu i 'dowidzenia'. Ale jednak stało się inaczej. Przytulił, popłakał razem ze mną, porozmawiał i... i to był właśnie dowód jego miłości do mnie. I na prawdę nic więcej mi nie trzeba =)
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum