Nigdy nie miałam związki z duchem..
a czy istnieje jest wiele historii na ten temat
i przypuszczam ze 80 procent z nich to powstalo w wyniku bujnej wyobrazni:)
nie mam stanowiska w tej sprawie:)
ie wykluczam ani nie wierze:)
jestem neutralna raczej:)
Oglądałam wiele 'prawdziwych' filmów w internecie, jak to duchy straszą ludzi. Ale... racze w to nie wierzę.
Zauważyłam ostatnio, zę mam dziwny stosunek do wiary, do rzeczy których zobaczyć nie można. :)
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Duchy to największa głupota i nie ma sensu w nie wierzyć.
nie ma jednoznacznych dowodów na istnienie duchów, ani potwierdzających tą tezę. Więc jeżeli jesteś tego taki pewien, to przynajmniej poprzyj swoją wypowiedź sensownymi argumentami :)
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Duchy są i to oczywiste. Sam Bóg jest duchem gdyż jest niematerialny. Człowiek dzieli się na ciało, ducha oraz duszę, możliwe są też podróże w świecie duchowym ale o tym nie będę się rozpisywał gdyż na pewno większość się z tym spotkała a jeśli nie to zapraszam do poszukania w internecie (OBEE).
Duchy są i to oczywiste. Sam Bóg jest duchem gdyż jest niematerialny. Człowiek dzieli się na ciało, ducha oraz duszę, możliwe są też podróże w świecie duchowym ale o tym nie będę się rozpisywał gdyż na pewno większość się z tym spotkała a jeśli nie to zapraszam do poszukania w internecie (OBEE).
nie rozumiem tego co tu napisałeś. Że niby człowiek nawet za życia ma w sobie 'ducha'? Słyszałam o OOBE ale to jest doświadczenie poza ciałem, dusza człowieka, która wg mnie nie jest duchem wychodzi z ciała.
Istnieją jak najbardziej. Zdarzyło mi się słyszeć różne dziwne dźwięki w nocy nawet zbijanie talerzy. I wiem co u mojej rodziny się zdarzało. Ściąganie kołdry albo gaśnięcie światła na sekundę różne takie ;/
_________________ Intel Core2 Duo E4500 2,2GHz (S775) BOX z Płytą Główną Asus P5B Intel P965 | 2x 1GB Kingston DDR2 800Mhz | Radeon 2600 Pro HIS 512MB DDR2 128bit PCI-e 2xDVI & TV iSilenceIII (Zalman) | Zasilacz: Chieftec 400W | Myszka: A4Tech BW-5UP
Ostatnio zmieniony przez Dejvid 2008-07-25, 14:22, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum