Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Dżentelmeni- co o nich sądzicie?
Autor Wiadomość
Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-28, 20:25   Dżentelmeni- co o nich sądzicie?

Pytanie zarówno do dziewczyn jak i do chłopaków (;p)

Dziewczyny- jak reagujecie na dżentelmenów? Co czujecie, gdy chłopak przepuści Was przodem, zamiast pchać się przodem, albo gdy otworzy Wam drzwi?

A Wy chłopcy, jak traktujecie takie osoby? A może sami tak robicie?

Wypowiadajcie się :)
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-05-28, 20:39   

Ja pwiem tak na swoich studiach mam bardzo kulturalnych panow - kolegow i nie tylko:)
zawsze przepuszczaja dziewczyny w drzwiach (jeszcze na uczelnii sie nie spotkalam z taka sytuacja nawet profesorowie nas przepuszczaja)
otwieraja drzwi to tez jest zjawisko powszechne:)

oczywiscie na uniwerku mam bardzo uprzejmych panow na poczatku mnie to dziwilo wrecz teraz juz sie do tego przyzwyczailam i to doceniam :mrgreen:

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

dupa na kołach. 
sam sex ; )

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-28, 20:39   

Nic nie czuję;p Przyzwyczaiłam się do tego na tyle, że nie zwracam na to nawet uwagi;p

Aniołek 
Optymistka^^

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-28, 20:50   

Cytat:
Ja pwiem tak na swoich studiach mam bardzo kulturalnych panow - kolegow i nie tylko:)
zawsze przepuszczaja dziewczyny w drzwiach (jeszcze na uczelnii sie nie spotkalam z taka sytuacja nawet profesorowie nas przepuszczaja)
otwieraja drzwi to tez jest zjawisko powszechne:)

Oj to zazdroszczę. Jak wiadomo, w gimnazjum takich chłopaków spotyka się dosyć rzadko.. Ale jednak się zdarzają.
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

MaLLinKa 
:* Kasia :*

Buziaki: 3/1

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-29, 17:40   

Nie powie, ze nie... B to bardzo miłe uczucie, mój brat jest dzentelmenem... wkoncu jstesmy razem od urodzenia... nawet maja 16nascie lat nie zachowywal sie tak jak teraz.... jestem pelna podziwu bo to jest przyjemne.
W szkole dentelmenow niestety nie mam zawsze musi byc "ja pierwszyyy!" "ktory chlopak wejdzie ostatni z kasy ten z policji!" - dzieciaki jednym slowem jeszcze.
Ale czesto nawet zdaza mi sie gdzies w autobusie, ze jakis chlopak przepuszcza mnie przodem lub ustepuje miejsca. Wtedy oczywiscie nalezy mu sie "dziekuje" i sliczny usmiech- to koniecznie ;) Ale od razu czuje sie lepie jak facet tak w taki fajny sposob traktuje kobiete ;) Wtedy widac, ze jest dobrze wychowany.

buziak 
alfonsik

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-05-29, 19:30   

Ja tak Wam powiem- ze nie wyobrazam sobie bycia z kims kto nie szanuje Kobiet- nawet w takim drobnym szczegole;)

nie jestem feministka ani zwolenniczka ich calej ideologii dlatego lubie gdy mezczyzna pokazuje uprzejmnosc i pewne uprzywilejowanie kobiet :mrgreen:
Uwazam, ze to nam sie nalezy;) chocby z takich wzledow ze to my jestesmy ta piekniejsza poloweczka :) i to nas powinno sie adorowac:) i to my rodzimy im dzieci, to my wychowujemy nowe pokolenie mezczyzn i poswiecamy im zycie:) to my ich kochamy, proszczymy sie o nich i o ich koszule :mrgreen:

i jak bede miala Synka to rozniez postaram sie go nauczyc szacunku dla dziewczynek a pozniej dla kobiet:)

Aniołek 
Optymistka^^

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-31, 21:25   

Cytat:
Ja tak Wam powiem- ze nie wyobrazam sobie bycia z kims kto nie szanuje Kobiet- nawet w takim drobnym szczegole;)

nie każdy ma to we krwi. Ale ja myślę, ze wraz z wiekiem, szacunek dla kobiet przychodzi ;)

buziak 
alfonsik

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-06-02, 20:05   

Cytat:
nie każdy ma to we krwi. Ale ja myślę, ze wraz z wiekiem, szacunek dla kobiet przychodzi ;)

nie tyle z wiekiem co z wychowaniem;)
jest udowodnione naukowo ze jezeli relacje rodzinne beda dobre i jezeli ojciec bedzie szanowal matke;)
a syn bedzie mial z Mama dobre kontakty to potem bedzie w przyszlosci szanowal kobiety:)
pewne wzorce chcac czy nie chcac czerpiemy z domu, z obserwacji:)

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-06-24, 13:55   

Jak chłopak przepuszcza w drzwiach, ustępuje miejsca, to oczywiście jest to bardzo miłe. Tylko szkoda, że tak rzadko spotykane :]

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-07-05, 23:59   

Aniołek napisał/a:
Dziewczyny- jak reagujecie na dżentelmenów? Co czujecie, gdy chłopak przepuści Was przodem, zamiast pchać się przodem, albo gdy otworzy Wam drzwi?

jest to bardzo miłe.

Ale znowu jeśli jakiś chłopak za bardzo przesadza z "dobrymi manierami" to jest to trochę denerwujące.. ;-)

Odpowiedz do tematu