Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Dzieci w związkach homoseksualnych
Autor Wiadomość
Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-07-08, 17:34   Dzieci w związkach homoseksualnych

Moje pytanie dotyczy dzieci, które mogłyby byc adoptowane przez pary homoseksualne.
Co o tym myślicie?
Co jest lepsze dom dziecka czy rodzina gdzie rodzice (prawni opiekunowie) są homoseksualni?
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

mała_czarna 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-08, 17:42   

Ja osobiście jakoś jestem sceptycznie nastawiona do adopcji przez homoseksualne związki. Uważam, że to nie jest normalne, żeby mieć dwie mamusie albo dwóch tatusiów.

Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-07-08, 18:02   

Co to, to nie. I nie chodzi mi tu o pary, leczo o dzieci. Każde dziecko powinno mieć prawo do posiadania matka i ojca.
Argumenty, że mogą sami przez to zostać homoseksualistami do mnie nie trafiają.
Społeczeństwo lubi wytykać palcami 'innych' ludzi. I takie dziecko również byłoby szykanowanie, nie tylko przez maluchów, ale także przez dorosłych. Lepiej oszczędzić im takich niemiłych wrażeń.
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-07-08, 18:20   

Ja też jestem zdecydowanie na nie. Wierzę to że taka para dałaby radę wychować normalnie dziecko. Ale chodzi głównie o dobro dziecka, a adoptowanie go przez taką parę nie byłoby dla nieo dobre.
Dziecko adoptowane przez homoseksualistów będzie miało niestety problemy w życiu i to nie spowodowane przez rodziców, ale otoczenie.

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-07-08, 19:42   

Jak widać społeczeństwo jest negatywnie nastawione do takich związków. Więc po co ranić dziecko? Wyobrażam sobie jakie by miało życie w szkole. Inni wytakali by je palcami, bo ma dwie mamusie lub tatusiów.

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-07-09, 10:52   

Cytat:
Co jest lepsze dom dziecka czy rodzina gdzie rodzice (prawni opiekunowie) są homoseksualni?

po pierwsze ustawa w polsce znosi istnienie domów dziecka- od tej pory wszytkie ulegają przekwalfikowaniu i dzieciaki zostaną przeniesione do zawodowych rodzin zastepczych a to troche zmienia postać rzeczy:)

Jestem przeciwniczka takiego zastosowania :)

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

Angel Night 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-11, 14:52   

Ja też tego nie popieram. Jestem nawet stanowczo przeciw, bo przecież to WYNATURZENIE. W naturze dziecko w związku homoseksualnym się nie pojawi to po co działać wbrew naturze? A poza tym jak to pisze w książeczce do nabożeństwa grzech ,,sodomski" to jeden z grzechów wołających o pomstę do nieba, więc że się wyraże to już ciężki kaliber grzechu. Jak tacy ludzie mieliby wychowywać dzieci?

Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-07-11, 17:32   

Angel Night napisał/a:
A poza tym jak to pisze w książeczce do nabożeństwa grzech ,,sodomski" to jeden z grzechów wołających o pomstę do nieba, więc że się wyraże to już ciężki kaliber grzechu. Jak tacy ludzie mieliby wychowywać dzieci?

Nie każdy jest wierzący, nie każdy chce wychować dziecko na katolika :)

BlackSmile napisał/a:
Jak widać społeczeństwo jest negatywnie nastawione do takich związków. Więc po co ranić dziecko? Wyobrażam sobie jakie by miało życie w szkole. Inni wytakali by je palcami, bo ma dwie mamusie lub tatusiów.

Dokładnie. Więc lepiej dziecku nie psuć dzieciństwa, tylko dlatego, że im wymarzyło się dziecko.
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

Kalafior:) 
???

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-11, 23:32   

Moim zdaniem takie cos to tylko niszczenie komus zycia :cry: jak poczuje sie dziecko dwoch pedalow na dniu matki?? :roll:

Apsik! 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-13, 16:31   

Później dziecko ma trochę chorą psychikę, albo na podwórku jest wytykany. Na co to komu? Bo nagle dwóm panom zachciało się mieć dziecko... Myślmy tu nie tylko o zachciankach homoseksualistów. Dziecko powinno mieć ojca, jak i matkę.

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-07-14, 12:47   

Kalafior:) napisał/a:
jak poczuje sie dziecko dwoch pedalow na dniu matki??

jeśli mogę Cie prosić to staraj się takich obrazliwych nazw nie używać:)
tak aby poprostu była przyzwoita dyskusja:)

Aniołek napisał/a:
ackSmile napisał/a:

Dokładnie. Więc lepiej dziecku nie psuć dzieciństwa, tylko dlatego, że im wymarzyło się dziecko.

tolerancja na takie zwiazki zaczyna się szczerzyć i być może za pół wieku u nas już to będzie na tyle normalne że nikt nie będzie na 2 panów zwracał uwage ;)

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-07-22, 12:24   

Cytat:
tolerancja na takie zwiazki zaczyna się szczerzyć i być może za pół wieku u nas już to będzie na tyle normalne że nikt nie będzie na 2 panów zwracał uwage ;)

Pewnie masz rację. Niedługo takie coś będzie zupełnie normalne.

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

Odpowiedz do tematu