Niby jeszcze za wcześnie an takie planowanie, ale ja bym chciała mieć kilka dzieci więc zarówno chłopców jak i dziewczynki;) Raczej jest to dla mnie obojętne, ale jeśli miałabym wybór to chyba wybrałabym chłopca;)
_________________ To nie my przychodzimy na świat, lecz świat przychodzi do nas. Urodzić się, znaczy tyle, co dostać cały świat w prezencie
W moim przekonaniu nie jestem modelem nadającym się na matkę i póki co nie planuję dzieci w przyszłości. Może kiedyś mi się odmieni i obudzi się we mnie instynkt macierzyński, ale na obecną chwilę myślę że nie chce mieć potomstwa. Jeśli chodzi o pytanie zawarte w temacie. To zakładając, że miałabym zostać matką, płeć dziecka jest mi zupełnie obojętna.
_________________ "Proszę nie mów muszę odejść, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet jeśli to co było już nie wróci,
nawet jeśli dziś już nic to nic nie znaczy."
Jeśli uda mi się zajść w ciąże, to będę bardzpo szczęśliwa. Przynajmniej tak mi się wydaje, bo wiem że będę miałą z tym małe problemy.
I najlepiej byłoby mieć parkę. Chłopca i dziewczynkę. Taki układ by mi najbardziej odpowiadał:)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Jak już się zdecydują na takiego bachora [bo jak na razie nie zamierzam mieć dzieci], to chciałabym mieć chłopca. Tak się kiedyś nad tym zastanawiałam i stwierdziłam, ze lepiej jest mieć chłopaka, więc plusów widzę ;P
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Proszę bardzo ;D
Lepiej mieć chłopaka wandala niż dziewczynę. Jeśli zapragnie uprawiać seks, to nie on zajdzie w ciąże ;)
Nie wyobrażam sobie, gdyby moja córka wpadła w złe towarzystwo, puszczała się, piła, ćpała.
Chłopak, wiadomo jest silniejszy, poradzi sobie w wielu rzeczach, a nie płacz i muszę do mamusi ;P
To tylko takie czarne scenariusze ;)
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
BlackSmile, ale to tylko stereotypy i nie zawsze prawdziwe.
ja wolałabym mieć najpierw dziewczynkę, potem chłopca ;)
Ja wręcz odwrotnie :)
Pierwszy chłopak a później słodka dziewczynka. Chłopczyk będzie chronił siostre Takie plany ciekawe czy się spełni. Czytałam gdzieś kiedyś, że idzie ustalić płeć dziecka. Duże ma w tym przypadku znaczenie owulacja podajże ale pewna to nie jestem.
Ja na pewno nie będę mieć dzieci.
Wszyscy twierdzą, że mi się odmieni jak będę ,,dorosła'' ale nie sądzę.
Jak tylko widzę małe dziecko to uciekam jak najdalej.
W ogóle nie mam zamiaru tracić swoich pieniędzy na np. ubranka dla niego.
Wolę sama iść na zakupy i sobie coś kupić do ubrania ^^
Nie wyobrażam sobie, gdyby moja córka wpadła w złe towarzystwo, puszczała się, piła, ćpała.
Ja bym tez nie chciała żeby mój syn wpadł w złe towarzystwo, zaliczał panienki, pił i ćpał. Moim zdaniem nie ma nic do rzeczy płeć w takim przypadku.
BlackSmile napisał/a:
Chłopak, wiadomo jest silniejszy, poradzi sobie w wielu rzeczach, a nie płacz i muszę do mamusi ;P
Fizycznie może i jest silniejszy, aczkolwiek zawsze znajdą się silniejsi. Poza tym znam chłopaków, którzy biegają do mamusi lub tatusia na skargę mimo swojego wieku 20+
O to mi w sumie chodziło z tymi stereotypami.
Ja bym tez nie chciała żeby mój syn wpadł w złe towarzystwo, zaliczał panienki, pił i ćpał. Moim zdaniem nie ma nic do rzeczy płeć w takim przypadku.
Ja stwierdziłam, ze wolałabym, aby mój syn robił takie rzeczy, a nie córka.
pola napisał/a:
Fizycznie może i jest silniejszy, aczkolwiek zawsze znajdą się silniejsi. Poza tym znam chłopaków, którzy biegają do mamusi lub tatusia na skargę mimo swojego wieku 20+
Ja go sobie już wychowam ;)
Axl Rose
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum