A bu! Idź precz szatanie!
Kochanaaa! Pragnę zauważyć, że w dzisiejszych czasach, gdzie ludzie niestety gonią za pieniędzmi, w związku czym pracują od rana do wieczora, lekki posiłek w czasie przerwy jest czymś coraz bardziej rozpowszechnionym.
;)
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Polski zastąpić angielskim? Nie sądze by to był trafny pomysł. Jestem jak najbardziej przeciw.
Jesteśmy w Polsce, a nie w Angli. Dlaczego tak wiele osób uważa, że nasza Ojczyzna nie może mieć nic swojego? Już nawet język chcecie zmienić?
Język Polski jest częścią tradycji i kultury Polski, a nie chciałabym by ona uległa zmianie.
A to, że zapożyczamy wyrazy z innych języków, jest całkowicie normalne. Nie tylko w Polsce tak jest i nie sądze by z tego powodu była potrzebna zmiana języka.
_________________ "Najbardziej straconym dla człowieka jest dzień, w którym się nie śmiał."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum