Feminizm (od łac. femina - kobieta) to ideologie związane z ruchem wyzwolenia kobiet. Istnieje wiele odmian feminizmu, głównie ze względu na różnice (religijne, etniczne, polityczne) między jego zwolennikami oraz z powodu zmian światopoglądowych, jakie zachodzą w samym ruchu feministycznym.
A jak to jest u Was?
Jakie macie nastawienie do feministek?
Co sądzicie o nich i o ich ideach?
Popieracie ich stanowisko?
Dziewczyny, a może same do nich należycie?
Zapraszam do wypowiadania się
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Nastawienia żadnego do nich nie mam, być może dlatego że osobiście nie znam żadnej feministyki i takie sprawy mnie nie dotyczą;) No i oczywiście tym samym nie należę do takiej grupy;)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Rozumiałam jeszcze to wtedy, gdy kobiety miały naprawde bardzo ograniczone prawa. Ale teraz? Po co im to?
Gdzieś tam w Azji (przepraszam, ze podaje tak bardzo niedokładne informacje, ale wyleciało mi to z głowy akurat) jest równouprawnienie. I tam kobiety walczą o to, aby jego nie było.
_________________ "Najbardziej straconym dla człowieka jest dzień, w którym się nie śmiał."
Nastawienia żadnego do nich nie mam, być może dlatego że osobiście nie znam żadnej feministyki i takie sprawy mnie nie dotyczą;) No i oczywiście tym samym nie należę do takiej grupy;)
Moj odpowiedz brzmi tak samo Cieszę się;P ale takich postów nie powinno się piać, to tak na przyszłość / Buka
_________________ Spoko loko Buziak ^^ // Berecik90 Pewnie ze jestem zajebista ;PP
Nie popieram feministek. Mamy praktycznie takie same prawa jak mężczyźni. Popatrzcie na te kraje, w których kobiety nie mogą pokazać nawet kawałka ciała, są bite, maltretowane.... W tym przypadku popieram. Ale u Nas? Nie widzę potrzeby.
Nie mam jednak nic do feministek, o ile na siłę nie starają się wbić wszystkim do głowy swoich idei.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum