Wysłany: 2008-08-18, 11:40 Film ktory trzeba zobaczyc
jaki jest film ktory kazdy czlowiek powinien zobaczyc? ktory zmienia sposob myslenia? dawajcie tytuly :)
moim zdaniem jest to:
Mechaniczna pomarańcza (Clockwork Orange) - film z 1971
Alex i jego kumple co noc przesiadują w barze mlecznym Korova i później pod wpływem mleka wzbogaconego o różne składniki dokonują mordów, gwałtów, bujek i kradzieży. Podczas jednego takiego nocnego wypadu Alex dopuszcza się mordertwa i zostaje zdradzony przez kumpli przez co dostaje wyrok 14 lat pozbawienia wolności. Po 2 latach dostaje szansę odzyskania wolności, ale najpierw musi wziąć udział w 2-tygodniowym eksperymencie w wyniku którego ma się stać dobrym i porządnym obywatelem.
z tego co wiem to film zakazany w kilku krajach, polecam go kazdemu czlowiekowi. Jest to film ktory zmienil moj sposob myslenia :)
Hm... Np. Step Up- zło może zamienić się w dobro, High School Musical- jeśli ktoś lubi filmy o śpiewanie i mini wątku miłosnym, Szkoła Uczuć- szkolna szara myszka i popularny chłopak.Kung-Fu Panda- nie tylko dla dzieci...
_________________ W życiu ważne jest to co osiągnąłeś...
High School Musical- jeśli ktoś lubi filmy o śpiewanie i mini wątku miłosnym
To miał być film, który zmienia sposób myślenia, jakiś poważny a nie -,- Moim zdaniem HSM to prymitywny i żenujący film... I nie rozumiem, skąd się wzięła taka moda na niego, ale cóż... Moje zdanie...
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
to samo dotyczy pandy (nie widzialem, ale domyslam sie ze to bajka i nie ma za wielkiego przeslania)
WifeOfDevil, a jaki Ty film polecisz ;>
_________________ Gość myslisz ze jestes zajebisty?
Zajebistym trzeba sie poprostu urodzic ^^,
Polski rodowód w aktach
Opieram się tylko i wyłącznie na faktach
Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny
Jednorazowy i oryginalny
Jeśli kopiuję to tylko w punktach ksero
Gdy ktoś powiela kogoś
Uważam go za zero
Mówię prawdę szczerą
Bo nie lubię gdy ktoś kłamie
Służę pomocą, nie na każde zawołanie
i jak widac 'buziak' ani nikt inny nie odpowiedzial na to, nie skomentowal tego itd...
'zainteresowanie' wladz =\
_________________ Gość myslisz ze jestes zajebisty?
Zajebistym trzeba sie poprostu urodzic ^^,
Polski rodowód w aktach
Opieram się tylko i wyłącznie na faktach
Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny
Jednorazowy i oryginalny
Jeśli kopiuję to tylko w punktach ksero
Gdy ktoś powiela kogoś
Uważam go za zero
Mówię prawdę szczerą
Bo nie lubię gdy ktoś kłamie
Służę pomocą, nie na każde zawołanie
[ Dodano: 2009-02-14, 17:14 ]
Nie wiem jak mam rozumieć ten brak odpowiedzi, już kupiłam sobie ten film w merlinie- załapie się na gadżet dodatkowy. Oby się nie okazało, że to chała jakaś....
Osobiście polecam Slumdoga oraz Oszukaną z Angeliną Jolie.
Naprawdę ciekawe filmy. Slumdog jest typowym przykładem tego, że nie trzeba być uczonym by wiele wiedzieć o świecie, jak zdobyć milion w teleturnieju.
Oszukana to fascynująca historia kobiety, której zaginął synek. Jej walka ze skorumpowaną policją pokazuje, że kobieta jest w stanie zrobić wiele dla swoich dzieci, nawet wylądować w psychiatryku...
widzieliscie nowy film harry brown? http://www.youtube.com/watch?v=3MOuAI8xwBY nie oglądaj z dziećmi,
chyba że chcesz żeby miały traumę do końca swego życia. Świetny odwyk dla narkomanów ...
rola Michaela Caina jako Harrego niesamowita . Brud, smrud i ubóstwo, cała prawda angielskich ulic,
totalne zezwierzęcenie ludzi w XXI wieku...Smutne to wszystko ale jak bardzo prawdziwe i straszne.
zobaczcie, dla mnie film jest bardzo dobry, ale jest dosc agresywny
[ Dodano: 2010-02-19, 12:55 ]
Widzialem ostatnio w kinie Kolysanke Machulskiego !Ogolnie film mi sie podobal, bylo kilka momentow ze nie wyrabialem ze smiechu, osoby wyzej pisaly ze film do smiesznych nie nalezy, hmmm wszystko kwestia poczucia humoru, mnie film bardzo rozsmieszyl,szczegolnie senior rodu:D sympatycznie sie ogladalo. Warto troche oderwac sie od rzeczywistosci, polecam!
mysle ze smialo moge polecic CI ten film mianowicie Kolysanke!. Tym bardziej ze w naszym kinie chyba nie bylo filmu zwiazanego z tematem wampirow:) wszystko dzieje sie na polskiej wsi wiec nie jest to jakies zerzniecie z amerykanskich filmow, do tego humor Machulskiego trzyma poziom jak w reszcie pozostalych jego filmach... uwierz mi ze nie wyrobisz ze smiechu:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum