Dlaczego ludzie to robią? Dlaczego świadomie krzywdą innych ludzi? Czy taką osobę można nazywać człowiekiem?
Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Zachęcam do dyskusji.
szukajka nie znalazła takiego tematu. Jak byl- to najmocniej przepraszam ;)
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
trudno ocenic bo zdaje sobie sprawe ze kobiety czesto wykorzystuja fakt ze sa kobietami i czesto niesprawiedliwie oskarzaja kogos o gwalt (gdy same byly pijane itp)
faktycznie facet porzadni zalanej dziewczyny ruszyc nie powinien bez wzgledu na to czy to jego czy dopiero poznana :P
ale nie kazdy jest taki mega pozadny:)
buziak mnie chodziło raczej o sytuacje, gdy kobieta po prostu zostaje napadnięta. Nie tyle co pijana, ale np. wraca saam do domu wieczorem.
Dla mnie taki czlowiek to zimny drań, który nie liczy się z uczuciami innych. Najgorszy rodzaj człowieka.
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
buziak mnie chodziło raczej o sytuacje, gdy kobieta po prostu zostaje napadnięta. Nie tyle co pijana, ale np. wraca saam do domu wieczorem.
Dla mnie taki czlowiek to zimny drań, który nie liczy się z uczuciami innych. Najgorszy rodzaj człowieka.
wiec mysle ze takie sytuacje tez trzeba brac pod uwage gdyz wiekszosc tych napastnikow to nie typowi gwalciciele ktorzy napadaja nieznajoma dziewczyne idaca w nocy i wykorzystuja to ze ona nie moze sie obronic:)
Mimo to, że jestem chłopakiem to myślę, żeby takich ludzi powiesić za jaja (przeprasza, inne okrślenie nie oddałoby w pełni tego o czym myślę) i niech tak wisi przez jakiś czas. Może zmądrzeje.
P.S
Dlaczego na tym forum piszą tylko kobiety? xD
_________________ "Rasta znaczy być wolnym, śmiać się, bawić,
Kochać, szanować i ufać. Wiedzieć
Skąd i dokąd, od czego i dlaczego
Poszukiwać, odkrywać, wędrować"
Habakuk
Mężczyźni gwałcili kobiety od zawsze, nawet w prehistorycznych czasach;)
Nie można tego wytłumaczyć, dopóki nie poczuje się na własnej skórze, co czuje gwałciciel, czyli innymi słowy, dopóki sami nie staniemy się gwałcicielami;)
Głównie chyba stoi za tym ten nieszczęsny popęd seksualny, chęć zaspokojenia się, ale też i chęć poznania czegoś nowego, zakazanego, nieetycznego. Dochodzi jeszcze do tego ten dreszczyk emocji, złapią mnie czy nie?
Tak to bywa.
Gwałt to naruszenie cudzej intymności, odebranie 'cząstki' człowieka. Coś niewybaczalnego.
_________________ Posłuchaj. Gdyby mi się ziemia rozstąpiła pod nogami... rozumiesz? Gdyby mi niebo miało zawalić się na łeb - nie cofnę się, rozumiesz? Za takie szczęście oddam życie...
ężczyźni gwałcili kobiety od zawsze, nawet w prehistorycznych czasach;)
Nie można tego wytłumaczyć, dopóki nie poczuje się na własnej skórze, co czuje gwałciciel, czyli innymi słowy, dopóki sami nie staniemy się gwałcicielami;)
Głównie chyba stoi za tym ten nieszczęsny popęd seksualny, chęć zaspokojenia się, ale też i chęć poznania czegoś nowego, zakazanego, nieetycznego. Dochodzi jeszcze do tego ten dreszczyk emocji, złapią mnie czy nie?
szczerze to ja wiem co czuje taki gwalciciel i czym sie kieruje- nie zebym ja cos probowala ale taka praca hehehe
jestem wstanie sie domyslec bo troche mialam z nimi do czynienia;)
Najczęściej gwałt występuje na zasadzie mężczyzna zgwałcił kobiete, ale słyszałam że kobieta zgwałciła faceta. Człowiek, który zgwałcił kogoś to kieruje się popędem, pożądaniem i chęcią zdobycia nowego bardzo agresywnego doświadczenia, czyli gwałtu. Jak dla mnie jest to coś strasznego dla osoby która została zgwałcona, bo na 100% to pozostanie ślad, uraz głęboko w psychice.
W naszych czasach przyczyną gwałtów jest także kuszący ubiór dziewczyn na różnego typu imprezach.
Mężczyźni gwałcili kobiety od zawsze, nawet w prehistorycznych czasach;)
Mówisz to tak, jakby gwałt był czymś najnormalniejszym w świecie, a tak nie jest. Gwałciciel nie jest normalnym człowiekiem, ma zepsutą psychikę i takich ludzi powinno się leczyć i kastrować przy okazji. Dobrze było by wprowadzić też zmianę w prawie, że tacy ludzie odsiadywali by spore wyroki.
Trudno mi się wczuć w rolę gwałciciela. Nie wyobrażam sobie jak można mieć aż tak wielką ochotę na seks, żeby krzywdzić drugiego człowieka. Nie rozumiem też jak można kochać się z kimś komu to sprawia nieprzyjemność/ból, ale to już chyba kwestia preferencji.
_________________ "Proszę nie mów muszę odejść, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet jeśli to co było już nie wróci,
nawet jeśli dziś już nic to nic nie znaczy."
taka natura mężczyzn tylko że nie każdy posuwa się do takich rzeczy, co do kary to myślę ze kastracja była by ok za wszystkie zbrodnie na tle seksualnym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum