Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Gwałt
Autor Wiadomość
Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-21, 16:59   Gwałt

Dlaczego ludzie to robią? Dlaczego świadomie krzywdą innych ludzi? Czy taką osobę można nazywać człowiekiem?
Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Zachęcam do dyskusji.

szukajka nie znalazła takiego tematu. Jak byl- to najmocniej przepraszam ;)
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Wysłał 1 buziaków:
buziak
buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-05-21, 19:56   

trudno ocenic bo zdaje sobie sprawe ze kobiety czesto wykorzystuja fakt ze sa kobietami i czesto niesprawiedliwie oskarzaja kogos o gwalt (gdy same byly pijane itp)

faktycznie facet porzadni zalanej dziewczyny ruszyc nie powinien bez wzgledu na to czy to jego czy dopiero poznana :P
ale nie kazdy jest taki mega pozadny:)

stawiam piwo za wlozona prace;)

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-21, 21:07   

buziak mnie chodziło raczej o sytuacje, gdy kobieta po prostu zostaje napadnięta. Nie tyle co pijana, ale np. wraca saam do domu wieczorem.

Dla mnie taki czlowiek to zimny drań, który nie liczy się z uczuciami innych. Najgorszy rodzaj człowieka.
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

buziak 
alfonsik

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-05-21, 21:11   

Cytat:
buziak mnie chodziło raczej o sytuacje, gdy kobieta po prostu zostaje napadnięta. Nie tyle co pijana, ale np. wraca saam do domu wieczorem.

Dla mnie taki czlowiek to zimny drań, który nie liczy się z uczuciami innych. Najgorszy rodzaj człowieka.

nio to taki klasyczny przyklad gwaltu:)
ale 85 procent spraw o gwalt to takich ze dzieja sie w domu /dyskotece i jest posiadzony o to znajomy czy jakis jednowieczorwy kolega:)

wiec mysle ze takie sytuacje tez trzeba brac pod uwage gdyz wiekszosc tych napastnikow to nie typowi gwalciciele ktorzy napadaja nieznajoma dziewczyne idaca w nocy i wykorzystuja to ze ona nie moze sie obronic:)

Xoriend 
Rasta z miasta xD

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 00:42   

Mimo to, że jestem chłopakiem to myślę, żeby takich ludzi powiesić za jaja (przeprasza, inne okrślenie nie oddałoby w pełni tego o czym myślę) i niech tak wisi przez jakiś czas. Może zmądrzeje.

P.S
Dlaczego na tym forum piszą tylko kobiety? xD
Poszukiwać, odkrywać, wędrować"
Habakuk

NatalCia ;* 
;*

Buziaki: 2/5

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 11:43   

jestem tego samego zdania co Xoriend niech sobie tak wisi do konca zycia ...

dupa na kołach. 
sam sex ; )

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-25, 17:33   

Mężczyźni gwałcili kobiety od zawsze, nawet w prehistorycznych czasach;)
Nie można tego wytłumaczyć, dopóki nie poczuje się na własnej skórze, co czuje gwałciciel, czyli innymi słowy, dopóki sami nie staniemy się gwałcicielami;)
Głównie chyba stoi za tym ten nieszczęsny popęd seksualny, chęć zaspokojenia się, ale też i chęć poznania czegoś nowego, zakazanego, nieetycznego. Dochodzi jeszcze do tego ten dreszczyk emocji, złapią mnie czy nie?
Tak to bywa.

Gwałt to naruszenie cudzej intymności, odebranie 'cząstki' człowieka. Coś niewybaczalnego.

buziak 
alfonsik

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-05-25, 20:30   

dupa na kołach. napisał/a:
ężczyźni gwałcili kobiety od zawsze, nawet w prehistorycznych czasach;)
Nie można tego wytłumaczyć, dopóki nie poczuje się na własnej skórze, co czuje gwałciciel, czyli innymi słowy, dopóki sami nie staniemy się gwałcicielami;)
Głównie chyba stoi za tym ten nieszczęsny popęd seksualny, chęć zaspokojenia się, ale też i chęć poznania czegoś nowego, zakazanego, nieetycznego. Dochodzi jeszcze do tego ten dreszczyk emocji, złapią mnie czy nie?

szczerze to ja wiem co czuje taki gwalciciel i czym sie kieruje- nie zebym ja cos probowala ale taka praca hehehe :mrgreen: :mrgreen:
jestem wstanie sie domyslec bo troche mialam z nimi do czynienia;)

nana 

24.44 Punktów
Wysłany: 2008-11-20, 18:42   

Najczęściej gwałt występuje na zasadzie mężczyzna zgwałcił kobiete, ale słyszałam że kobieta zgwałciła faceta. Człowiek, który zgwałcił kogoś to kieruje się popędem, pożądaniem i chęcią zdobycia nowego bardzo agresywnego doświadczenia, czyli gwałtu. Jak dla mnie jest to coś strasznego dla osoby która została zgwałcona, bo na 100% to pozostanie ślad, uraz głęboko w psychice.
W naszych czasach przyczyną gwałtów jest także kuszący ubiór dziewczyn na różnego typu imprezach.

Miu 
miętowo-czekoladowa

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-11-21, 11:07   

dupa na kołach. napisał/a:
Mężczyźni gwałcili kobiety od zawsze, nawet w prehistorycznych czasach;)

Mówisz to tak, jakby gwałt był czymś najnormalniejszym w świecie, a tak nie jest. Gwałciciel nie jest normalnym człowiekiem, ma zepsutą psychikę i takich ludzi powinno się leczyć i kastrować przy okazji. Dobrze było by wprowadzić też zmianę w prawie, że tacy ludzie odsiadywali by spore wyroki.

pola 

2.90 Punktów
Wysłany: 2008-11-21, 15:52   

Trudno mi się wczuć w rolę gwałciciela. Nie wyobrażam sobie jak można mieć aż tak wielką ochotę na seks, żeby krzywdzić drugiego człowieka. Nie rozumiem też jak można kochać się z kimś komu to sprawia nieprzyjemność/ból, ale to już chyba kwestia preferencji.

nana 

24.44 Punktów
Wysłany: 2008-11-21, 17:22   

pola napisał/a:
jak można kochać się z kimś komu to sprawia nieprzyjemność/ból,

Tych gwałcicieli właśnie nakręca ból i sprawianie nieprzyjemności tej drugiej stronie. Tak mi się zdaje.

Miu 
miętowo-czekoladowa

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-11-21, 19:51   

nana napisał/a:
Tych gwałcicieli właśnie nakręca ból i sprawianie nieprzyjemności tej drugiej stronie. Tak mi się zdaje.

i Właście dobrze Ci się zdaje. Im rośnie podniecenie jak wiedzą, że ktoś temu gwałtu będzie się opierał.

Gother 

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-11-25, 17:44   

taka natura mężczyzn tylko że nie każdy posuwa się do takich rzeczy, co do kary to myślę ze kastracja była by ok za wszystkie zbrodnie na tle seksualnym

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-12-20, 17:13   

Gwałciciele robią to co robią, ponieważ są chorzy. Takich ludzi powinno się leczyć.
Dlaczego tak robią, ponieważ sprawia im to przyjemność.

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

Odpowiedz do tematu