Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Harry Potter
Autor Wiadomość
WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2009-03-21, 15:58   Harry Potter

Taka popularna książka.
Czytaliście?
Jeśli tak, to sądzicie, że słusznie jest bestsellerem czy wręcz przeciwnie?
A może tylko oglądaliście film?
,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2009-03-24, 21:52   

Ostatnio zobaczyłam wszystkie części filmu. Nie żebym fanką HP była, ale od tak, postanowiłam poszerzyć swoje horyzonty. Co sądzę? Dla relaksu można zobaczyć. Ale nie zachwycam się tym.
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2009-03-25, 11:09   

Filmy mi się nie podobały, książki owszem -- bo kiedy pojawiły się pierwsze części, to byłam właśnie jakoś na początku gimnazjum i na każdą w jakiś sposób czekałam. Najmilej wspominam chyba tomy 1-3, może 4, bo miałam te naście lat i dobrze mi się takie lekturki pochłaniało, a późniejsze części... albo były słabsze, albo ja byłam po prostu za stara, jak się ukazywały. Niemniej jednak jakiś sentyment pozostaje, bo autentycznie pierwszą część przeczytałam, jak jeszcze nikt w Polsce o harry'm nie mówił, więc nie miałam jeszcze krytycznego podejścia.
a jeśli ktoś lubi, to polecam czytanie po angielsku -- w ramach ćwiczenia języka, bo naprawdę polskie tłumaczenie nie oddaje klimatu, a pisane są prostym językiem, łatwym do zrozumienia i przyjemnym.

Mogget 
DON'T LOOK AT ME

Wysłał 1 piw(a)

44.99 Punktów
Wysłany: 2009-03-25, 13:38   

cykl Harry Potter jaki by nie był zasługuje na gratulacje - dzięki niemu wiele osób pierwszy raz z własnej woli sięgnęło po książkę i pewnie wiele z tych osób stało się namiętnymi czytaczami ;)
Śmierć będzie miała co robić
Lustra wytrzeszczą oczy
Zabić to jedyne przyjazne słowo
To jedyna niestety droga
Na odzyskanie wolności

agger 

25.27 Punktów
Wysłany: 2009-03-25, 14:42   

Czytałem pierwszą część, drugą i czwartą. Z filmu to dwie pierwsze części. Powiem, że jakoś nie szczególnie podoba mi sie to wszystko. Nie żeby było złe, ale jakoś nie dla mnie, chociaż jak pisałem czytałem to.

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2009-03-25, 17:38   

lisette napisał/a:
Filmy mi się nie podobały, książki owszem

Tak jak mi :) Od Harry'ego Pottera się zaczęła moja przygoda z fantasy, chociaż HP nie jest typową przedstawicielką tego gatunku.
I osobiście bardzo lubię ten cykl, są to jedne z moich ulubionych książek.
,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2009-03-30, 18:47   

Szczerze? Nie podobał mi się Harry Potter. Przeczytałam 3 pierwsze części (nie miałam co robić, a że brat się tym zachwycał, to postanowiłam się zmusić) i jakoś nie mam z nią dobrych wspomnień. Chłopczyk macha różdżką i walczy z niedobrymi ludźmi. Taka bajeczka dla dzieci ;)

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

biedroneczka 

32.09 Punktów
Wysłany: 2009-03-30, 19:36   

Przeczytałam wszystkie tomy i obejrzałam wszystkie części filmu. Właściwie lubię Harry'ego, chociaż muszę powiedzieć, że to żadna rewelacja, ale mimo wszystko przyjemnie się czyta i ogląda. ^^

Odpowiedz do tematu