Ja ubóstwiam!
O.S.T.R., Kaliber 44, Paktofonika, Eldo, Fenomen, WWO, Wzr, DKA, Pezet Grammatik, Fokus <3
I ten podziemny, zabrzański.
_________________ "Operacja wyrwania serca, przeprowadzona w normalnych warunkach jest całkowicie bezbolesna. Trwa od dwóch do trzech minut. Zostaje po tym blizna, zwana również ¶więtym spokojem."
"Będę brał Cię w aucie". Z tym mi się Ci panowie kojarz± : p
Lena_czarna napisał/a:
Moleste, WWO, Fenomena
Jak najbardziej (:
_________________ "Operacja wyrwania serca, przeprowadzona w normalnych warunkach jest całkowicie bezbolesna. Trwa od dwóch do trzech minut. Zostaje po tym blizna, zwana również ¶więtym spokojem."
Jak dla mnie ta piosenka obraża dziewczyny, traktowane s± w niej jak dziw... panie do towarzystwa. Ale cóż - kwestia gustu.
Lena_czarna napisał/a:
Ale maja jeszcze na swoim koncie o wiele lepsze
Bałabym się ich usłyszeć...
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać ¶wietny tekst.. potem słyszę w głowie cudown± muzykę... My¶lę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i u¶wiadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
A że tak spytam... Co w tym jest fajnego? Tekst beznadziejny, muzyka okropna, wykonanie też nie najlepsze.
Bo to jez zrobione dla jaj.
To jest ewidentnie ironiczny kawałek obrazuj±cy lata 90.
Genialnie sparodiowana rzeczywisto¶ć PRL-u. Baltona, Coca-Cola, mentolowe Marlboro, Fiat Ritmo, flipery..
Kto nie słuchał Franka Kimono i nie ma wiedzy na temat tamtej rzeczywisto¶ci, sił± rzeczy nie będzie w stanie ¶miać się z tego kawałka. piosenka zrobiona w dosyć oryginalny sposób, przywoluj±ca na tych starszych twarzach u¶miechy wspomnieniowe, przywołuj±ca obraz marki, a nie eura i trzeba znać trochę historię, albo opowie¶ci rodziców, zeby móc zrozumieć o co chodziło i kiedy można się za¶miać.
i po co się tak wczuwać :P piosenka jak każda inna.
To tylko parodia.
_________________ ..:Kochasz ten kraj, gdzie wszyscy s± komediantami :..
Nie jest moim zdaniem jaka¶ ambitna, ale na retro u mnie j± pu¶cili i powiem Wam, że bawiłam się jak przy jednej z lepszych piosenek. (:
Kto nie słuchał Franka Kimono i nie ma wiedzy na temat tamtej rzeczywisto¶ci, sił± rzeczy nie będzie w stanie ¶miać się z tego kawałka.
Taa. Większo¶ć osób, które tego słuchaj± nie maj± nawet o tym pojęcia. Podnieca ich tylko "będę brał cie w aucie"...
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać ¶wietny tekst.. potem słyszę w głowie cudown± muzykę... My¶lę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i u¶wiadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Dlaczego słucham hip-hop`u nie wiem jako¶ tak od dziecka to mie fascynowało w tej muzyce jest co¶ czego nie ma w innych gatunkach... przestawia prawdziwe realia życia, nie boi się pokazać prawdy i nie chodzi mi o komercyjne zespoły typu Mezo:P <bez obrazy dla fanów>:P
Wykonawcy to m.in. Molesta, Hemp Gru, Hardcorowe Brzmienie, Płomień 81, Peja, Pezet, WWO i OSTR to chyba na tyle
_________________ Jestem idiot± że to co mam przy sobie najpiękniejsze trace coraz bardziej odsówa ona sie...
Wiedziałem, że kto¶ się do tego przyczepi, ale już prostuję napisałem hip-hop żeby nie robić tu jakiego¶ zamętu, przecież nie wszyscy przeczytaj± moje przywitanie, nie?:P
_________________ Jestem idiot± że to co mam przy sobie najpiękniejsze trace coraz bardziej odsówa ona sie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Nie możesz ¶ci±gać zał±czników na tym forum