Pamiętam, jak kilka lat był wielki boom na hip-hop. Co dwa tygodnie w Bravo była jaka¶ płyta ;p haah. Do teraz je mam ;p
A hip-hop? Jest mi obojętny. Lubię tylko parę kawałków, które przypadkiem gdzie¶ usłyszałam i mi się spodobały. I tyle :)
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszło¶ci, ani w przyszło¶ci. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Je¶li kiedy¶ uda ci się trwać w teraĽniejszo¶ci, staniesz się szczę¶liwym człowiekiem.”
Ja słucham głownie oi, hc, punk. Reszta to jak mi sie spodoba. Ale hh lubie. Tylko nie taki wyuzdany w którym ¶piewaj± o du.pie maryny.
Wykonawcy: głownie Paktofonika i Kaliber 44.
Słucham , bo dla mnie ta muzyka ma przekaz . Pomijaj±c rocka przy to jedyny gatunek muzyki , który mi pasuje .
Pkt , K44 , Killaz Group , PiH , Bez Cenzury , Molesta . Ich głównie słucham .
Ulubionego kawałka nie mam . Dużo kawałków jest , które polubiłam.
_________________ "Mam usta pełne twoich ust
i ręce pełne ciebie
piersi zgniecione w twoich dłoniach
rozsznurowane biodra
szeptem spalone powieki
nie mam skrawka siebie dla siebie."
Nienawidzę hip-hopu. Dla mnie to nie jest muzyka, tylko jaki¶ konkurs recytatorski. Według mnie te teksty nie maj± nic do przekazu i roi się tam od przekleństw.
Nie lubię i nie słucham.
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jeste¶my stworzeni z dwóch kontrastuj±cych idei: miło¶ci i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Dla mnie to nie jest muzyka, tylko jaki¶ konkurs recytatorski. Według mnie te teksty nie maj± nic do przekazu i roi się tam od przekleństw.
Tak, i albo ¶piewaj± o tym, jaka to Polska jest zła, albo o je*aniu lasek
Szczególnie popularna ostatnio piosenka "W aucie" mnie dobija... Wszędzie to teraz leci...
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać ¶wietny tekst.. potem słyszę w głowie cudown± muzykę... My¶lę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i u¶wiadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Nie powiem, że kiedy¶ nie słuchałam hip hopu. Bo słuchałam... Ale dziewczyny nade mn± maj± całkowit± rację. Ale mi to przyjemno¶ć słuchać piosenek, gdzie co drugie słowo leci jakie¶ przekleństwo. Jak tam bardzo chcę sobie posłuchać przekleństw to se sama mogę poprzeklinać... Ale z tym, że nie maj± przekazu, to raczej się nie zgodzę. Większo¶ć piosenek nie ma przekazu... Ale niektóre (z czasów, kiedy jeszcze tego słuchałam) pamiętam, że nie jedna piosenka chwyciła mnie za serce i mogłam j± słuchać godzinami. Szkoda tylko, że już tytułów nie pamiętam...
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mie¶ci się ...
Nie wszyscy ' arty¶ci ' próbuj± co¶ przekazać . S± takie zespoły , które maj± sensowne piosenki . Starsze kawałki maj± największy przekaz , ale nie ma co tych nowych od razu zbezczeszczać . to wszystko zależy od artysty i naszego rozumowania =] .
_________________ "Mam usta pełne twoich ust
i ręce pełne ciebie
piersi zgniecione w twoich dłoniach
rozsznurowane biodra
szeptem spalone powieki
nie mam skrawka siebie dla siebie."
Bo HH nie jest muzyk± i nie wiem wogóle kto Ci powiedział, że jest (:
Muzyk± jest Rap, a HH to kultura.
Ogólnie za rapem nie przepadam. Ale jak już gdzie¶ mówiłam (a jak nie mówiłam, to teraz mówie) - w każdym gatunku znajde co¶, co mi się spodoba (:
Lubie niektóre starsze piosenki (niektórzy twierdz±, że rapem to nie jest i maj± po częsci racje, bo taki 'rasowy' rap to nie jest), które sa przepełnione optymizmem, takie pozytywne.
Bardzo nie lubie stosowania wulgaryzmów co drugie słowo lub spiewania jak to jest Ľle i niedobrze.
_________________ "Najbardziej straconym dla człowieka jest dzień, w którym się nie ¶miał."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Nie możesz ¶ci±gać zał±czników na tym forum