Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Homosexualizm
Autor Wiadomość
kukmuken 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-12, 15:57   Homosexualizm

Co o tym sądzicie czy powinni dyskryminować homosexualistów? Tak jak NFZ z tym pobieraniem krwi?
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-05-13, 15:16   

po piewsze stancje krwiodactwa nie dyskryminuja homoseksualistow:)
bo takie sa wymogi a ze oni stanowia wysokie ryzyko zachorowania na choroby przenoszone droga pluciowa to juz inna sprawa:)

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

Xoriend 
Rasta z miasta xD

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-20, 20:25   

Myślę, że nikt nie ma prawa do dyskryminacji drugiego człowieka. Zwłaszcza takiego który po prostu kocha inaczej niż inni ludzie. a buziak, dobrze już napisał, że może to wywołać u ludzi którzy tą krew by pobrali, zachorowaliby na jakąś chorobę.
Pozdrawiam
Poszukiwać, odkrywać, wędrować"
Habakuk

Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-21, 16:55   

Toleruję homoseksualistów. To nie jest nasza sprawa, z kim ktoś śpi i z kim ma zamiar spędzić resztę życia. Z tą krwią to było lekkie przegięcie, traktują ich jak chorych (i to fizycznie) ludzi.
Jednak wkurzają mnie te wszystkie parady równości, bo skoro chcą być tacy jak my, to niech się z tym nie wychylają. Czy ja chodzę i krzyczę, że jestem hetero?
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

Xoriend 
Rasta z miasta xD

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 01:00   

Aniołek napisał/a:
Czy ja chodzę i krzyczę, że jestem hetero?

Teoretycznie tak, nie dokładnie ty, ale społeczeństwo które ich nie akceptuje. Oni wołają:
Ej! Patrzcie! Jesteśmy lepsi bo jesteśmy hetero!"... Ale parady równości mają na celu aby społeczeństwo zaakceptowało ich w pełni. Aby nie musieli się z tym kryć. Bo przecież to również miłość.
Poszukiwać, odkrywać, wędrować"
Habakuk

dupa na kołach. 
sam sex ; )

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-25, 17:38   

Nie zaglądam nikomu do łóżka. Ich seksualność mnie nie obchodzi, mam swoją i tylko ona mnie interesuje. Poza tym, podziwiam homoseksualistów, którzy potrafią otwarcie o tym mówić, potrafią przeciwstawić się społeczności, wyjść na światło dzienne, żyć w miarę normalnie, znosić szyderstwa i dyskryminacje. Podziwiam ich za to bardzo mocno. Ja bym nie była do czegoś takiego zdolna, już dawno bym się poddała.

A dyskryminacja... Nie rób drugiemu człowiekowi, co Tobie niemiłe. Nikt nie chciałby być na miejscu homoseksualistów, ale nikt sobie nie zdaje z tego sprawy. Ludzie uważają ich za coś najgorszego, a homoseksualiści są dumni, że nie są hetero. Zaczynają się obnosić ze swoją 'innością'. Wszystko dlatego, że ludzie hetero zaczęli po nich jechać, zmusili ich do tego, żeby wyszli z ukrycia, żeby prowadzić cichą wojnę, która niedługo osiągnie stan prawdziwej, głośnej wojny.

nana 

24.44 Punktów
Wysłany: 2008-08-20, 11:45   

Niektórzy traktują homosexualizm jako zboczenie czy coś w tym stylu. Jestem tolerancyjna, tacy ludzi mi nie przeszkadzają. Jak ktoś chce kochać w ten sposób- niech tak robi jeśli jest szczęśliwy. Sama znam jednego homosexualiste. Nie jest do końca akceptowany przez społeczeństwo, bo widze że jak się gdzieś zjawia to od razu ludzi zaczynają do siebie mówić jakieś tam rzeczy cicho na jego temat...

XxJustaxX 

Otrzymał 1 piw(a)

14.64 Punktów
Wysłany: 2008-08-20, 12:01   

Homosexualiści to też ludzie i w dodatku tacy sami jak my. Co z tego, że kochają tą samą płeć... Ale kochają tak samo jak my. Mają takie same uczucia. Więc nie powinno się ich w jakikolwiek sposób wyśmiewać, wytykać palcami...
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-08-20, 13:20   

Nie przeszkadza mi gdy ktoś jest homo. Ale bardzo i to bardzo mi przeszkadza jak widzę takie pary całujące się, macające i robiące inne rzeczy, które w ich wykonaniu powodują u mnie nudności. Potrafię zaakceptować homoseksualizm, ale nie do końca. Nie chcę się patrzeć na takie macanko.Parę razy w miejscu publicznym widziałam takie coś i nie bedę kłamać że bardzo mi to przeszkadzało.

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-08-20, 13:25   

Nic nie mam do homoseksualistów, normalni ludzie. Nie znam takich par, a przynajmniej tak mi się wydaję ;-)

Uważam tylko, że nie powinni oni adoptować dzieci. Bo dla dziecka, to jest krzywda, że ma dwóch tatusiów albo dwie mamusie. Ale o tym już pisałam w innym temacie.

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

Berecik90 
wujek klozetowy

3.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-20, 14:21   

Homo hmm, z jednej strony kochaja, trzeba to przyznac ze kochaja jak my, ale oni kochaja osobnika o tej samej płci co wg mnie nie jest czyms normalnym. Kazdy powinien kochac przedstawiciela innej płci a nie tej samej. To jest nienaturalne i conajmniej dziwne.
Ja takich osob nie akceptuje (co nie oznacze ze nie podal bym reki takiej osobie czy jak bym widzial pedalow to ze bym ich od razu bil, nie, poprostu nie akceptuje ich odmiennosci).
Z tym ze jakas osoba chce zmienic płeć sie moge zgodzic, babka czuje sie facetem tylko ma piersi i nie ma wacka to robi sobie operacje zeby stala sie kolesiem, ok, jestem w stanie to zrozumiec. Ale nie jestem w stanie zrozumiec jak mozna kochac kogos o tej samej płci. Jesli jakis facet czuje sie babka niech da sie zoperowac itd a nie (za przeproszeniem) wciska w dupsko.
Kolejna sprawa to dzieci, przynajmniej dla nich powinny byc robione takie operacje (zeby chodziaz wygladalo ze ma sie mame i tate a nie tate i tate). Ale i tak (jakby odemnie to zalezalo) nie wiem czy zgodzilbym sie na adopcje, nie wiem czy to wieksze krzywdzenie dziecka niz bycie w domu dziecka. Z jednej strony dziecko dostanie milosc jakiej nie dostanie w domu dziecka ale z drugiej strony jaki bedzie mialo przyklad? Patrzac na 2 facetow calujacych sie ze soba dziecko pomysli 'to normalne' i jesli taki maly chlopczyk poczuje 'mięte' do kolezanki w szkole jak zareaguje? Z jednej strony bedzie chcialo sie 'zblizyc' do tej kolezanki ale pomysli 'a moze ja jestem jakis dziwny? przeciez jak jestem chlopcem to powinny mnie faceci interesowac ! a jesli nawet zrozumie ze jest z nim wszysko ok, ze zakochal sie w dziewczynie, ze chce z nia spedzic reszte zycia to jak powie to 'tatusia' ? Tato mam dziewczyne ? jak taki tatus zareaguje? zakladajac ze sie zgodzi, ze zaakceptuje 'innosc' (raczej normalnosc) dziecka to jak mu pomoze w ciezkich chwilach? jak go owa kolezanka zostawi? ja to widze w ten sposob 'bo wiesz, wszystkie dziewczynki takie sa dlatego tata pokochal 2 tate i tak razem wspolnie twozymy rodzine' PRANOJA !

uwazam ze pozwalajac na homoseksualizm pozwalamy na znacznie wiecej. pomyslcie, dzis homo wchodzi w zycie a za 50 czy 100 lat pedofilizm tez bedzie chcial sie stac czyms normalnym (faceci kochaja babki - to akceptujemy, faceci kochaja facetow - ludzie to tez akceptuje, to dlaczego ja nie moge kochac malych dzieci?)

ja to tak widze. homo jak sa to sa, tego nie ukryjemy ale niech do cholery nie oglaszaja sie z tym. posuwam kogos w dupsko to moja sprawa i nie mowie o tym calemu swiatu czy to legalne czy nie.

przepraszam za slowa ktore mogly urazic kogokolwiek.
Opieram się tylko i wyłącznie na faktach
Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny
Jednorazowy i oryginalny
Jeśli kopiuję to tylko w punktach ksero
Gdy ktoś powiela kogoś
Uważam go za zero
Mówię prawdę szczerą
Bo nie lubię gdy ktoś kłamie
Służę pomocą, nie na każde zawołanie

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-20, 14:50   

Berecik90 napisał/a:
Homo hmm, z jednej strony kochaja, trzeba to przyznac ze kochaja jak my, ale oni kochaja osobnika o tej samej płci co wg mnie nie jest czyms normalnym. Kazdy powinien kochac przedstawiciela innej płci a nie tej samej. To jest nienaturalne i conajmniej dziwne.

Farbowanie włosów nie jest normalne, jeżdżenie samochodami nie jest normalne, produkowanie plastigowych torebek też nie jest normalne. Dlaczego? Bo jest sprzeczne z naturą.
Kim Ty jesteś, żeby ustalać, co jest normalne, a co nie?

Berecik90 napisał/a:
Z tym ze jakas osoba chce zmienic płeć sie moge zgodzic, babka czuje sie facetem tylko ma piersi i nie ma wacka to robi sobie operacje zeby stala sie kolesiem, ok, jestem w stanie to zrozumiec. Ale nie jestem w stanie zrozumiec jak mozna kochac kogos o tej samej płci. Jesli jakis facet czuje sie babka niech da sie zoperowac itd a nie (za przeproszeniem) wciska w dupsko.

Widzę, że nie rozumiesz, co to jest homoseksualizm (:
Facet czuje się facetem i kocha faceta. Co tu nie do pojęcia? Dlaczego ma zmieniać płeć, jak kocha swój owłosiony tors i silne ramiona?

Berecik90 napisał/a:
Kolejna sprawa to dzieci, przynajmniej dla nich powinny byc robione takie operacje (zeby chodziaz wygladalo ze ma sie mame i tate a nie tate i tate).

Moim zdaniem Twoje podejście jest co najmniej dziwne. Wyobraź sobie świat, w którym to heteroseksualizm jest, jak to określiłeś -- "nienormalny". Kochasz swoją dziewczynę i dobrze Ci w swojej skórze, ale jacyś anonimowi ludzie postanowili doprawić Ci cycki, bo zaburzasz im estetykę. Fajnie?

Berecik90 napisał/a:
Ale i tak (jakby odemnie to zalezalo) nie wiem czy zgodzilbym sie na adopcje, nie wiem czy to wieksze krzywdzenie dziecka niz bycie w domu dziecka. Z jednej strony dziecko dostanie milosc jakiej nie dostanie w domu dziecka ale z drugiej strony jaki bedzie mialo przyklad?

Jeżeli jestem przeciwna adopcji dzieci przez pary homoseksualne -- a jestem -- to tylko przez ludzi Twojego pokroju. Innymi słowy, uważam, że dziecko byłoby skrzywdzone nie dlatego, że ma dwie mamusie (nikt nie powiedział, że dziecko również musi być później homoseksualne) -- tylko dlatego, że zawsze znajdą się jednostki, które będą piętnować inność, wyśmiewać się z tego dziecka i wytykać je palcami.

Berecik90 napisał/a:
uwazam ze pozwalajac na homoseksualizm pozwalamy na znacznie wiecej. pomyslcie, dzis homo wchodzi w zycie a za 50 czy 100 lat pedofilizm tez bedzie chcial sie stac czyms normalnym (faceci kochaja babki - to akceptujemy, faceci kochaja facetow - ludzie to tez akceptuje, to dlaczego ja nie moge kochac malych dzieci?)

Bez urazy, ale to jedna wielka bzdura. Pedofilia nie może być akceptowana przez społeczeństwo dlatego, że niesie za sobą krzywdę drugiego człowieka (czyt. dziecka). Kochać dzieci można, nie można uprawiać z nimi seksu (obmacywać je i tym podobne). Jeżeli homoseksualista zmusi Cię do seksu -- to będzie gwałcicielem, zgodzisz się? A jeżeli dwójka dorosłych ludzi tej samej płci kocha się i jest ze sobą szczęśliwa, to gdzie tu krzywda? I co Cię to obchodzi? (;

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-08-20, 15:12   

lisette napisał/a:

a nie pomyślałaś że może to jest nienormalne dla niego? przecież może mieć takie zdanie

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-08-20, 15:46   

Berecik90 napisał/a:

Homoseksualizm nie jest niczym nowym :)
Istnial on od starożytnowści. Filip II ojciec Aleksandra Wielkiego podobno został otruty przez zazdrosnego kochanka homoseksualnego o jego hetereseksualną żone z którą był dla formalności :):)- tak gloosi z jedna z teorii i legend.
Platon lubił młodych chłopców i nie tylko młodych :):)
W czasi istetnia II Rzeszy art 147 tamtejszego Kodeksu Karnego mówił o karze więzienia bądz śmierci dla homoseksualistów ( w praktyce wyglądało to tak że głownie łapali meskich homoseksualistów nie zwracając uwagi na lesbijki- gdyż były one dla władzy mniej szkodliwe i mniej "zboczone")
Przez to wymarło kilkatysięcy homo bądz też zostało wiezionych czy przewiezionych do obozu pracy ;)

Dlatego Homoseksualizm to nie wynalazek współczesności

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

Berecik90 
wujek klozetowy

3.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-20, 16:06   

lisette napisał/a:
Farbowanie włosów nie jest normalne, jeżdżenie samochodami nie jest normalne, produkowanie plastigowych torebek też nie jest normalne. Dlaczego? Bo jest sprzeczne z naturą.

Buka napisał/a:
a nie pomyślałaś że może to jest nienormalne dla niego? przecież może mieć takie zdanie

wlasnie, to jest dla mnie nienaturalne i conajmniej dziwne
lisette napisał/a:
Widzę, że nie rozumiesz, co to jest homoseksualizm (:
Facet czuje się facetem i kocha faceta. Co tu nie do pojęcia? Dlaczego ma zmieniać płeć, jak kocha swój owłosiony tors i silne ramiona?

Rozumiem co to jest homoseksualizm (czyt. wiem co to jest) ale nie potrafie zrozumiec tych ludzi. Rozumialbym tych ludzi gdyby takie osoby chcialy zmienic płeć, facet chcialbybyc babka i sypiac z kolegami. To jestem w stanie zrozumiec. Ale (poprostu) nie potrafie zrozumiec jak facet (z mozgiem faceta) moze kochac faceta (rowniez z mozgiem faceta). Dla mnie jest to dziwne i nienaturalne
lisette napisał/a:
Moim zdaniem Twoje podejście jest co najmniej dziwne. Wyobraź sobie świat, w którym to heteroseksualizm jest, jak to określiłeś -- "nienormalny". Kochasz swoją dziewczynę i dobrze Ci w swojej skórze, ale jacyś anonimowi ludzie postanowili doprawić Ci cycki, bo zaburzasz im estetykę. Fajnie?

nie potrafie sobie wyobrazic takiego swiata, bo zeby byly dzieci trzeba faceta i babke, racja? a skoro 'homo' jest normalne a hetero jest inne i dziwne to po 2 czy 3 pokoleniach ludzie by wymarli.
lisette napisał/a:
Jeżeli jestem przeciwna adopcji dzieci przez pary homoseksualne -- a jestem -- to tylko przez ludzi Twojego pokroju. Innymi słowy, uważam, że dziecko byłoby skrzywdzone nie dlatego, że ma dwie mamusie (nikt nie powiedział, że dziecko również musi być później homoseksualne) -- tylko dlatego, że zawsze znajdą się jednostki, które będą piętnować inność, wyśmiewać się z tego dziecka i wytykać je palcami.

ja nie wysmiewam sie z takich ludzi - poprostu ich nie potrafie zrozumiec (moze przez to ze nigdy nie kochalem inaczej). z taka osoba normalnie bym mogl isc pokopac w pilke czy na piwo itd ale w sprawie seksu tej osoby nie rozumiem
dziecko bierze przyklad z rodzicow, racja? wierzy w to co rodzice, malo kto pozniej zmienia wiare (to przyklad tylko taki) wiec wg mnie dziecko pary homoseksualnej bylo by homoseksualista
a to czy owe dziecko bedzie wysmiewane? pewnie bedzie - taka natura dzieci. dzieci smieja sie z wszystkiego - bo ten nie ma oryginalnych spodni, bo ten jest innego koloru skory, bo ten nie wierzy w to co ja, bo ten ma 2 tatusiow.
lisette napisał/a:
Bez urazy, ale to jedna wielka bzdura. Pedofilia nie może być akceptowana przez społeczeństwo dlatego, że niesie za sobą krzywdę drugiego człowieka (czyt. dziecka). Kochać dzieci można, nie można uprawiać z nimi seksu (obmacywać je i tym podobne). Jeżeli homoseksualista zmusi Cię do seksu -- to będzie gwałcicielem, zgodzisz się? A jeżeli dwójka dorosłych ludzi tej samej płci kocha się i jest ze sobą szczęśliwa, to gdzie tu krzywda? I co Cię to obchodzi? (;

mnie to nie obchodzi, niech se pakuja w dupsko ile wlezie i co wlezie. ale niech sie tym nie chwala bo (poraz kolejny mowie dla mnie) to nie jest normalne.
co do pedofilii to zly przyklad, ale np zoofilia? kto wie czy psowi czy owcy dzieje sie krzywda? ktos powie 'dzieje sie krzywda' a 2 osoba widzi, jak owca czy pies sie cieszy podczas seksu z czlowiekiem. dla mnie to tez nienaturalne oO

[ Dodano: 2008-08-20, 16:09 ]
buziak napisał/a:
Homoseksualizm nie jest niczym nowym :)
Istnial on od starożytnowści. Filip II ojciec Aleksandra Wielkiego podobno został otruty przez zazdrosnego kochanka homoseksualnego o jego hetereseksualną żone z którą był dla formalności :):)- tak gloosi z jedna z teorii i legend.
Platon lubił młodych chłopców i nie tylko młodych :):)
W czasi istetnia II Rzeszy art 147 tamtejszego Kodeksu Karnego mówił o karze więzienia bądz śmierci dla homoseksualistów ( w praktyce wyglądało to tak że głownie łapali meskich homoseksualistów nie zwracając uwagi na lesbijki- gdyż były one dla władzy mniej szkodliwe i mniej "zboczone")
Przez to wymarło kilkatysięcy homo bądz też zostało wiezionych czy przewiezionych do obozu pracy ;)

Dlatego Homoseksualizm to nie wynalazek współczesności

ja wiem, ale czy w starozytnosci osoba homo wychodzila na rynek i robila jakies parady, chciala brac slub czy miec dzieci? watpie. homo bylo, jest i bedzie ale do cholery, mnie np nie obchodzi ze pakuja se w dupsko i nie chce by takie zwiazki byly legalizowane a tymbardziej mialy dzieci.
Opieram się tylko i wyłącznie na faktach
Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny
Jednorazowy i oryginalny
Jeśli kopiuję to tylko w punktach ksero
Gdy ktoś powiela kogoś
Uważam go za zero
Mówię prawdę szczerą
Bo nie lubię gdy ktoś kłamie
Służę pomocą, nie na każde zawołanie

Odpowiedz do tematu