Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Jezyki obce
Autor Wiadomość
buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-05-26, 21:56   Jezyki obce

Jakich jezykow sie uczycie w szkole?
Lubicie je?:)
i czy dobrze nimi wladacie:)???

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

dupa na kołach. 
sam sex ; )

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-26, 22:02   

Standardowe - Angielski i Niemiecki.
Angielskiego uczę się od ładnych paru lat, ale ciężko mi to idzie, głównie dlatego, że w młodości sobie olewałam naukę języków, teraz już nie jest tak łatwo to wszystko wkuć:) Ale pracuję nad tym.
Co do języka niemieckiego, to powiem, że mam najgłupszego, pod względem nauczania, nauczyciela w szkole, więc raczej się niczego nie nauczę na jego lekcjach:) Ale przynajmniej na lekcjach jest fajnie:)

MaLLinKa 
:* Kasia :*

Buziaki: 3/1

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-26, 22:43   

Ja się ucze Angielskiego i hiszpanskiego ;)
Angielskiego edukuje sie od ładnych paruuu latek ;) Wiec dobrze mi to idzie.. ha ! w szkole sredniej mam piateczke :D:D (lol):D:D
No a z hiszpanskim to ... no róźnie bywa :D:D nie jest tak zle ;) bardzo lubie ten jezyk ;)
W sumie nowe jezyki łatwo mi wchodza do głowy chetnie bym sie jeszcze jakiegos zaczeła uczyc.
a Co do władania nimi...
angielski - czytanie, pisanie, konwersacja ida mi dośc niezle ;)
hiszpanski- yyy no to skonczyla swoja wypowiedz :D :D a tak szczerze mowiac, to tak w kit.. ;) daje rade.. .. tzn czytanie i pisanie to super, gorzej tak z konwersowaniem z kimś :D jeszcze zbyt malo slow, zwrotow sie zna itp ;)

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-05-26, 23:11   

Ja sie ucze takowych jezykow

Angielski- to wiadomo jakos sobie juz radze dosyc dobrze:)
Francuski - to sie dogadam hehe ale bez zadnych ohhhow i ahooow :)

niemiecki- mowie biegle tylko ze ja nie znam tego jezyka szkolnego bo w szkole sie go nie nauczylam ale znam go potocznie wiec mowie raczej dialektem - co niektorych nauczycieli drazni hehe i by mnie nie robumieli:):)

Poza tym ucze sie lacinskiego- moze jezyk juz martwy ale kocham go jest najpiekniejszy poza tym rowniez nie nalezy do trudnych;)
i niby 3 lata sie ucze ale bardzo dobrze juz nim wladam:)

chcialabym sie nauczyc jezyka Arabskiego :mrgreen:

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

Spokojna 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-27, 14:25   

Uczę się angielskiego, w szkole (7 lat). Bardzo lubię ten język.
Idzie mi dosyć dobrze.
Raczej utrzymuje poziom ocen 4,5.

NatalCia ;* 
;*

Buziaki: 2/5

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-27, 18:16   

niemiecki ... ;/ niestety

Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-27, 19:57   

Jak na razie uczę się j. angielskiego. Niby mam 5 na koniec, uczę się go od 4 podstawówki, to dosyć kiepsko z nim. Nie mam pojęcia czemu ;p
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-06-23, 20:17   

Angielski <9 lat i zawsze piątki>, no i polski ^^
Od przyszłego roku szkolnego dojdą jeszcze: niemiecki, hiszpański i łacina :mrgreen:

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

Antares 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-06-30, 23:23   

Ja się uczę w szkole niemieckiego, z którego nic nie umiem po 8 latach nauki(przez 6 lat mieliśmy strasznie głupiego nauczyciela, który robił nam lekcje 'kto dalej rzuci gąbką') a teraz mamy spoko panią, przy której się można cuś nauczyć :PP
S oprócz tego angol dodatkowo, pierwszy rok ;))

Mayos 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-04, 12:10   

@Up
O_o Kurcze...zaraz powiedzą, że od Ciebie zgapiam xD

@Topic
Deutsche. Niby siedem lat, ale mam problemy z bardziej podstawowymi rzeczami (Chciałem na przykład napisać "Uczę się Niemieckiego przez 7 lat", tyle że niezbyt mi wyszło - Ich lerne Deutsche ... sieben ... alt? xD Imho w miejsce wielokropków właśnie nie wiem, co wstawić, a zdaje mi się, że trzeba ;o) Zapomniało się takie...no i w pierwszych latach mało się przykładałem. Teraz (w gimnazjum) zacząłem się przykładać...ale te problemy z podstaw czasami są katastrofalne ;o I zamiast piątek dostawałem czwóry, czy tróje xD
English. Imho pierwszy rok się uczę. Niemiecki był podstawowy, od pierwszej klasy podstawówki, do teraz ciągle idzie, i pewno przez długi czas (może nawet przez LO?) będzie szedł... A angielski doszedł właśnie w pierwszej klasie gimnazjum. Ba, w roku szkolnym 2008/2009 to będzie już 8 lat niemieckiego i 2 lata angielskiego niby...ale jeszcze niecałe dwa miesiące do tego! ;o

malynka 
wrodzone zuo.

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-08, 10:48   

uhuu to już będzie
10 lat angielski
3 lata niemiecki
no, ale w końcu wybrałam liceum polsko-niemieckie :]
bo z angielskim cieeeeńko ^

Sugar Fairy 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-01, 21:06   

Angielski dogadam sie
Francuski i Włoski dopiero zaczelam sie uczyc

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2008-08-01, 21:10   

Angielski. Czuję, że umiem podstawy i dogadałabym się z jakimś anglikiem ;-)
Niemiecki. Zaczęłam w tym roku i mało co powiedzieć umiem, ale kilka słówek znam. I liczyć umiem :mrgreen: .
Włoski. Taka baba mnie tego języka uczyła, że umiem tylko "Arivederci" powiedzieć (nawet bez pewności, że dobrze napisałam :-P ). W tym roku ma nas uczyć kto inny, więc moze teraz się czegoś więcej nauczę ;]
,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:

nieprzygoda 

Wysłał 1 piw(a)

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-02, 00:11   

Angielskiego ucze się od 1 klasy podstawówki chyba ;) idzie mi nieźle: 5 i 4 są, ale ciągle mam wrażenie że za mało słówek znam ;p jednak mysle ze jakos bym sie dogadała w tym języku
Niemiecki od 4 klasy... w 5 pamiętam, że kijowego nauczyciela miałam którego nikt nie słuchał więc luka została [teraz myśle że bym sie z gościem dogadała xD] . Ucze sie tego języka już dosyć długo ale z marnym efektem - nie porozmawiacie ze mną po niemiecku xDD

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-02, 09:19   

angielski -- no, uważam, że nie sprawia mi on problemów w tym momencie, z dogadaniem się nie mam żadnych problemów, z wypełnianiem świstków bankowych także, filmy mogę oglądać bez napisów (chyba że są specjalistyczne, to wtedy niekoniecznie). Lubię go.

niemiecki -- uczyłam się kilka lat, ale szczerze mówiąc -- nie przypadł mi on do gustu (robiłam wszystko, żeby się go nie uczyć -- i teraz widać efektym). może kiedyś wrócę, ale wolałabym nie.

francuski -- uczyłam się dość krótko, ale na intensywnym kursie, bardzo dużą mi to sprawiało przyjemność. do angielskiego jeszcze daleko, ale szlifuję, nie chcę zapomnieć, bo go uwielbiam.

łacina -- trzy lata intensywnej nauki za mną, no można powiedzieć, że jestem w nim niezła, bo na olimpiadach zajmowałam wysokie miejsca. niemniej jednak uważam, że ciężko się jej uczy -- bo to język martwy, więc nie można obejrzeć wiadomości po łacinie, ani poczytać aktualnej gazety. jednak pozostaje męczenie eneidy (:

Odpowiedz do tematu