Jak myślicie czy napisy na kapselkach z tymbarków to czysty zbieg okoliczności czy może coś takiego jak horoskop??
Ja kiedyś mając zły dzień kupiłam tymbarka i miałam napis "potrzebujesz wsparcia?"
Potem, tego samego dnia kupiłam drugiego i był ten sam napis. Dziwnie. :))
A wy mieliscie podobną sytuacje? Co o tym myślicie?
_________________ W życiu nie ma prób, od razu zaczyna się przedstawienie. ;)
Jak otwierałam tymbarka, to wyrwałam to kółeczko i musiałam poprosić kolegę, żeby mi jakimś innym sposobem otworzył. I na kapselku był napis `nie łam się`
Ja uważam, że te napisy to zbieg okoliczności. W żadne horoskopy i wróżby nie wierzę.
Raz miałam fajny napis na kapselku, który sobie zatrzymałam: `Kochaj, to fajne jest` ^^
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Gdzieś kiedyś o tym czytałam i te napisy takie są, że łatwo dostosowują się do różnych sytuacji. I to nie jest ani zbieg okoliczności ani horoskop;)
BlackSmile napisał/a:
`Kochaj, to fajne jest`
też zatrzymałam sobie ten napis;) podobał mi się;)
nataszka napisał/a:
Ja kiedyś mając zły dzień kupiłam tymbarka i miałam napis "potrzebujesz wsparcia?"
no i to jest właśnie przykład że te napisy łatwo się przystosowują. Bo zazwyczaj każdy potrzebuje wsparcia, a to wsparcie może być różne. O może wyrażę się tak: każdy człowiek czasem ma chęć pogadania z kimś, poradzenia się go.
Ale co jak co, te napisy na kapslach to dobry pomysł;) niektóre są fajne;)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Nie wiem, czy dobrze interpretuję Twoją wypowiedź -- ale wydaje mi się, że wynika z niej to, że uważasz horoskopy za coś więcej niż zbieg okoliczności (:
Oczywiście nie wierzę ani w kapselki z tymbarku (szczerze mówiąc nie wiedziałam, że ktokolwiek może je odbierać jako jakieś przepowiednie, czy coś, zaskoczyłaś mnie), ani w żadne horoskopy, ani w wróżki, ani w ręce, które leczą i tym podobne cuda na patyku. Myślący ludzie raczej nie wierzą ((:
Ja szczerze mówiąc wolałam te kapselki z ciekawostkami o świecie (czy to może nakrętki były?), niestety nie pamiętam na jakich soczkach. Przynajmniej czasem mnie czymś zaskakiwały (;
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Ja czasami jak mam gazetę w ręku przyznam się, że przeczytam ten horoskop, lecz to wynika z czystej ciekawości:) Nie biorę treści napisanej w nim do siebie i nie wierze w to co jest tam napisane:) a faktycznie tworzone są w taki sposób, aby łatwo można było je dopasować do naszego życia.
Moim zdaniem to czysty zbieg okoliczności. Ale kiedyś miała całą serię kasli typu "Odważ się", kiedy się wahałam, czy coś zrobić. Zrobiłam i nie żałuję Kapselek mi pomógł (?) xD
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
No bo to jest tak, że najpierw czytacie napis na kapslu, a potem go porównujecie do Waszej sytuacji i myślicie, że to jest jakaś przepowiednia czy wróżba :P
lisette napisał/a:
Ja szczerze mówiąc wolałam te kapselki z ciekawostkami o świecie
A to fajne jest. Soczki Hortex chyba
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum