Piękny widok, to dla mnie niestety nie jest.
Chyba nigdy jeszcze nie widziałam, żeby kobieta karmiła dziecko w miejscu publicznym, ale wiem, ze takie coś się zdarza, a według mnie nie powinno.
To nie jest widok dla wszystkich. Według mnie matka powinna przejść z dzieckiem np do łazienki, albo bardziej `odludne` miejsce.
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Nie bulwersuje mnie to jakoś specjalnie. Aczkolwiek zgadzam się zBlackSmile, powinny wychodzić, bo nie każdemu to się musi podobać.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Ja uważam to za normalną rzecz i nie sądzę, aby kobieta karmiąca musiała chować się po kątach jakby robiła coś złego, zakazanego. Druga sprawa to fakt, że nie ma wyznaczonych miejsc (albo są nieliczne) gdzie taka kobieta mogłaby w spokoju nakarmić niemowlaka. Moim zdaniem dobro dziecka i zaspokojenie jego potrzeb jest ważniejsze niż spojrzenia innych ludzi.
_________________ "Proszę nie mów muszę odejść, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet jeśli to co było już nie wróci,
nawet jeśli dziś już nic to nic nie znaczy."
Dla mnie nie jest to nic niesmacznego :) i wcale mnie nie zgarsza. Mysle że nikogo nie powinno skoro to normalna czynność a wiekszość z nas została wychowana na piersi matki ;)
Jakich? Ławka z napisem `Miejsce dla kobiet karmiących piersią`?
Specjalne pomieszczenia, do którego kobieta może się udać z dzieckiem np. w centrach handlowych. Wiem, że w niektórych obiektach takie miejsca już są, podobnie jak pomieszczenia do przewijania dzieci, ale chyba nie jest tego za wiele, a na pewno wciąż za mało.
Mysle że nikogo nie powinno skoro to normalna czynność
całowanie się, nadmierne tulenie i seks to też coś normalnego, więc dlaczego większość ludzi ie zgadza się na robienie tego w miejscach publicznych?
Jeszcze nigdy nie spotkałam się z takim czymś więc nie wiem jakie emocje by to we mnie wzbudziło. Ok dobro dziecka ważne. Ale jeśli kobieta gdzieś z dzieckiem wychodzi to przecież je chyba najpierw karmi? I chyba nie szlaja się z tym dzieckiem tak długo żeby zachciało mu się jeść? (gdybym miała dziecko to raczej nie narażałabym go na parogodzinne wędrowanie razem ze mną po mieście, a przed wyjściem bym je nakarmiła).
No ale sądzę, że nie jest to coś bardzo złego. Może to kogoś zgorszyć owszem.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
le jeśli kobieta gdzieś z dzieckiem wychodzi to przecież je chyba najpierw karmi? I chyba nie szlaja się z tym dzieckiem tak długo żeby zachciało mu się jeść?
Czasami przecież bywa tak, że wychodzi się na więcej niż 2 godziny, a niemowlę je średnio właśnie co taki czas i co wtedy? Kobieta ma biec szybko do domu, bo dziecko jest głodne?
całowanie się, nadmierne tulenie i seks to też coś normalnego, więc dlaczego większość ludzi ie zgadza się na robienie tego w miejscach publicznych?
bo są to czynności seksualne a karmienie piersią takowe nie są ;) to taka zasadnicza róznica :)
Poza tym kobieta karmiąca piersią nie będzie wystawiać cyca (sorry za okreśienie) na wierz aby kazdy widział jakich jest rozmiarów, lecz może zrobić to całkiem dyskretnie i okryć swoją pierś czymkolwiek bądz zakryć bluzką a część potrzebna do karmienie zakryje głowna niemowlaka ;)
Poza tym kobieta karmiąca piersią nie będzie wystawiać cyca (sorry za okreśienie) na wierz aby kazdy widział jakich jest rozmiarów, lecz może zrobić to całkiem dyskretnie
I właśnie w tym problem. Bo są kobiety, które karmią dziecko dyskretnie tak jak zostało to opisane oraz są kobiety które zrobią to odwrotnie gdzie widać całą pierś może nawet z ociekającym mlekiem i wtedy nie jest to taki smaczny widok bo może komuś innemu się to nie podobać.
są kobiety które zrobią to odwrotnie gdzie widać całą pierś
W każdej sytuacji można podać taki przykład. To zależy od konkretnej kobiety czy ma w sobie jakąś przyzwoitość, moralność, czy jej nie ma. Równie dobrze można by zabronić kobietom ubierania spódnicy, bo jedne robią to w sposób estetyczny, bez przesady, a inne pokazują pupę.
bo są to czynności seksualne a karmienie piersią takowe nie są ;) to taka zasadnicza róznica :)
dobra, tylko że nie chodzi o to żeby teraz przydzielać te czynności do danych "grup".
Sama napisałaś że jest to czynność normalna, więc ja tylko dopisałam że seks, całowanie się też nimi są. Więc pisanie że "to co innego" nie ma sensu i jest według mnie śmieszne.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum