Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Kibice
Autor Wiadomość
Sunshine 

16.50 Punktów
Wysłany: 2009-06-24, 07:18   Kibice

Praktycznie każdy sport przyciąga na stadiony tysiące kibiców. Dla wielu jest to chwila relaksu, możliwość wsparcia ukochanej drużyny. Jednak są też tacy, których często określa się "kibolami". Nie raz dochodzi dzięki nim do wielu aktów wandalizmu.
Jak Waszym zdaniem można temu zapobiec? Czy nie powinno się zwiekszyć kar w Naszym prawie dla takich osób? Czy policja, ochrona naprawdę nie jest w stanie sobie z tym poradzić? Jak sami reagujecie widząc "bitwy" na stadionach?
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

nana 

24.44 Punktów
Wysłany: 2009-06-24, 10:15   

Sunshine napisał/a:
Jak sami reagujecie widząc "bitwy" na stadionach?

Jeszcze nie miałam bezpośredniego konktaktu z takimi "kibolami", ale jakbym zobaczyła na własne oczy taką bójkę to bym uciekła bardzo, bardzo daleko.
Kibole. Dziwni ludzie. Wydaje mi się, że za takie bójki, wzniecane konflikty powinni ponieść wysokie kary, ponieważ są jeszcze normalni kibice którzy się zachowują w kulturalny sposób.

Bramka 

52.17 Punktów
Wysłany: 2009-06-24, 13:05   

Kary powinny być wysokie za coś takiego. Większość kibiców jednak jest "normalna" i nie chce brać udziału w żadnych bójkach, a może być przez to ofiarą.
Ja nigdy się z tym nie spotkałam, może dlatego że na mecze piłki nożnej nie jeżdżę :-P
I raczej się nie spotkam, całe szczęście, bo na meczach siatkówki nie ma takich "kiboli" :P

Sunshine 

16.50 Punktów
Wysłany: 2009-06-24, 14:47   

Bramka napisał/a:
a może być przez to ofiarą.
Oj często tak jest. Albo oberwiesz albo zostaniesz posądzony o udział. Ja sama często chodzę na mecze żużlowe. Najgorzej jest chyba gdy jedziemy z Falubazem, wtedy to są "wojny" na stadionach. Omijam takie coś z daleka.

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2009-07-04, 18:54   

Hmm, albo mi się wydaje, albo tylko w Polsce jest to rozpowszechnione na taką skalę.
Cóż, tak się zastanawiam, czy kary by coś tu dały... Trzeba by je faktycznie mocno zaostrzyć.
Dla mnie to nienormalne. Kiedyś sport jednoczył, w starożytności przerywano wojny na czas olimpiad, a teraz mecze są źródłem nawalanek, ,,wojen" pomiędzy ,,żołnierzami" jednej a drugiej drużyny. I po co to? Czy nie można by kulturalnie meczu obejrzeć, pokibicować swojej drużynie, a nie skupiać się w największej mierze na nawalaniu? Zupełnie nie widzę w tym sensu.
,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:

gonka 

15.54 Punktów
Wysłany: 2010-06-10, 18:19   

Zobaczcie pod jakim wrażeniem mogą byc kibice po obejrzeniu meczu w technologii 3D.
http://www.youtube.com/watch?v=yt4ef5RC1gI

Przemek 

Wysłał 1 piw(a)

9.19 Punktów
Wysłany: 2010-07-02, 19:39   

Sprawdźcie, jaki orgazm miała gonka, jak ją kibole podwójnie spenetrowali. xD

Odpowiedz do tematu