Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Kocham
Autor Wiadomość
buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-05-21, 20:43   Kocham

Dowo dla mnie bardzo magiczne cenne i nie lubie nim szastac:)

a Wy jak uwazacie?
znam wiele osob ktore potrafia powiedziec Kocham po 2 tygodniach znajomosci:)
czy lubicie tak rzucac tym slowem?
czy jednak potrzebujcie czasu:)

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

MaLLinKa 
:* Kasia :*

Buziaki: 3/1

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-21, 20:47   

"Kocham"
Potrafie to słowo powiedziec gdy jestem tego pewna... ;)

buziak napisał/a:
znam wiele osob ktore potrafia powiedziec Kocham po 2 tygodniach znajomosci:)

a ja znam takich co po godzinie mowia sobie "Kocham CIe" "Nie moge bez Ciebie zyc, kocham Cie nabjbardziej ja swiecie, Ciebie i tylko na Ciebie"
Mam ochote wteyd tej osobie zajeb** nic mnie bardziej nie wkurw*** niz takie pierdole*** :///

Ja potrzebowalam pol roku by zrozumiec, ze pokochalam kogos (oczywiscie chlopaka)

Nie lubie rzucac tym slowem... a najletwiej chyba jest i powiedziec rodzicom, z eich kocham... ;))) najlatwiej mi to przychodzi, moze nie mowie im tego za czesto, ale wiem, z ejak powiem to ma to niesamowita magie w sobie i wartość.

Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-21, 20:53   

Mino tego, że byłam z kilkoma chłopakami, nikomu nie powiedziałam, że go kocham. Z prostej przyczyny. Nigdy nikogo nie kochałam, nigdy mi na nikim nie zależało. Rodzicom już od paru dobrych lat, też tego nie mówie. Bo czy ja wiem czy tak jest? Ostatnio ktoś zarzucił mi, że jestem nieczuła. Może coś w tym jest ;p
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

NatalCia ;* 
;*

Buziaki: 2/5

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 13:04   

uwielbiam pisac słowo kocham na kartkach w czasie lekcji ;]

MaLLinKa 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 15:24   

Ja wczesnie lekcji uwielbiam kocham "JESTEM KASIA I NIE KOCHAM NIKOGO ! " ;/ pol mojego zeszytu od PO tak wyglada. . .
Ja mojego przyjaciela kocham jak brata i czasem mu to mowie ;) i za kazdym razem to slowo jest takie magiczne... wlasnie taka milosc braterska ;) zreszta tak jak miedyz mna i moimi przyjaciolkami ;) heh.
I napenwo nie powiem komus KOCHAM to 3 dniach czy tygodniach znajomosci gdy tego nie czuje gdy np ktos mi sie podoba - totalna głupota. . . Nie wiem jak to mozna tak bezmyslnie mowic komus olko "kocham" i za miesiac innej osobie :/ to jest takie nieszanowanie tego slowa i chyba malo kto wie co ono naprawde odeznacza.

Aniołek 
Optymistka^^

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-23, 12:26   

Cytat:
I napenwo nie powiem komus KOCHAM to 3 dniach czy tygodniach znajomosci gdy tego nie czuje gdy np ktos mi sie podoba - totalna głupota. . . Nie wiem jak to mozna tak bezmyslnie mowic komus olko "kocham" i za miesiac innej osobie :/ to jest takie nieszanowanie tego slowa i chyba malo kto wie co ono naprawde odeznacza.

a większość ludzi tak robi. Mówi kocham, choć wcale tego nie czuje. ;p
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

MaLLinKa 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-23, 19:11   

Aniołek napisał/a:
a większość ludzi tak robi. Mówi kocham, choć wcale tego nie czuje. ;p

Tak i to penwie dlatego, ze naparwde nie wiedza co to słowo oznacza... Pzreciez ono sie marnuje... to słowo rzecz jasna... traci ta swoja magie.... a to slowo jest napawde niezwykłe. Mnie to bardzo irytuje i denerwuje, ale s aludzie i parapety.

Moja taka teoria : NIE TEN CIE KOCHA CO MIŁOSC GLOSI LECZ TEN CO MILCZY I W SERDUSZKU NOSI !
I do tego sie stosuje (kiedys moja mama mi tak powiedziała).

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-05-23, 21:31   

MaLLinKa napisał/a:
Moja taka teoria : NIE TEN CIE KOCHA CO MIŁOSC GLOSI LECZ TEN CO MILCZY I W SERDUSZKU NOSI !
I do tego sie stosuje (kiedys moja mama mi tak powiedziała).

tak ogolnie ja powiem ze swojego doswiadczenia-
wiem ze na te slowo Kocham od drugiej osoby sie czeka wyczekuje teskni ...z niecierpliwoscia az:) ale wieksza radosc z jego uslyszenia im dluzej czekasz:)
bo wtedy masz wieksza pewnosc ze nie jest tylko slowo:)

ja moze juz tak chcialam to slowo uslyszec po 2 miesiacach ...ale doskonale wiedzialam ze gdybym je uslyszala tak szybko nie bylo by dla mnie takie cenne :mrgreen:

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

MaLLinKa 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-25, 14:06   

buziak napisał/a:
tak ogolnie ja powiem ze swojego doswiadczenia-
wiem ze na te slowo Kocham od drugiej osoby sie czeka wyczekuje teskni ...z niecierpliwoscia az:) ale wieksza radosc z jego uslyszenia im dluzej czekasz:)
bo wtedy masz wieksza pewnosc ze nie jest tylko slowo:)

ja moze juz tak chcialam to slowo uslyszec po 2 miesiacach ...ale doskonale wiedzialam ze gdybym je uslyszala tak szybko nie bylo by dla mnie takie cenne

To prawda.

Zauważ buziaczku, z emowienie sobie "kocham Cie" w kółko traci taka magie, ale jak sie czeka, teskni.. ;) wtedy to slowo wlansie - nie jest tylko słowem, jest magiczne.. pelne piekna, uczucia.. ;) mmm;)

dupa na kołach. 
sam sex ; )

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-25, 17:05   

Drażnią mnie wyznania w opisach gadu-gadu, czy w podpisach na forach. To takie oklepane. Tak samo na ławkach w szkole, w parku, na murach, wszędzie. Po co to pisać? Kogo to obchodzi?:)
Miłość, to coś intymnego, czego nie wolno sprzedawać każdemu, ogłaszając to całemu światu. To słowa, które powinno się wypowiedzieć jedynej osobie w życiu, czego potem nie będzie się żałować. Miłość, to nie zabawa.

Moje 'kocham' słyszy tylko moja przyjaciółka.

MaLLinKa 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-29, 17:33   

dupa na kołach. napisał/a:
Moje 'kocham' słyszy tylko moja przyjaciółka.

Moje jak narazie moja przyjaciólka, przyjaciel i rodzice z bratem.... i mi z tym dobrze,....

Dupo z tymi opisami, forami itd dobrze to nazwalas. Jeżeli sie kogos kocha to przecież nie na pokaz tylko dla samych siebie ! :)

Aniołek 
Optymistka^^

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-31, 21:46   

dupa na kołach. napisał/a:
Drażnią mnie wyznania w opisach gadu-gadu, czy w podpisach na forach. To takie oklepane. Tak samo na ławkach w szkole, w parku, na murach, wszędzie. Po co to pisać? Kogo to obchodzi?:)
Miłość, to coś intymnego, czego nie wolno sprzedawać każdemu, ogłaszając to całemu światu. To słowa, które powinno się wypowiedzieć jedynej osobie w życiu, czego potem nie będzie się żałować. Miłość, to nie zabawa.

Ale ludzie kochają się afiszować w sprawami tego typu. Ale to są zazwyczaj ludzie mniej więcej w moim wieku, później się już chyba normalnieje.. ;p

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-10-11, 09:01   

Chyba jeszcze nigdy tak do nikogo nie powiedziałam;) Nawet jak miałam chłopaka i on mi to powiedział to nie odwdzięczyłam mu się, tylko go przytuliłam. Nigdy nie powiem tego słowa jeśli nie będę pewna swoich uczuć.
Ale znam takie osoby przez które słowo "kocham" traci wartośc. Np mój kolega maił dziewczyne mówił jej że ja kocha nad życie i że zawsze będzie, potem ze sobą zerwali i po tygodniu on miał nową dziewczynę której powtarzał te same słowa i potem była jeszcze następna dziewczyna;)

Ania 
(:

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-10-11, 12:55   

Te słowo ma głębokie znaczenie, ale powtarzając je bez przerwy i do osób, których sie nie kocha, sprawia, że te słowo traci juz swój sens.
Lepiej kogoś kochać i okazywac to swoimi czynami, niż nie kochać i mówić to słowo bez przerwy. Nie liczą sie słowa, lecz uczynki.

Kocham można powiedziec do największego wroga. Ale czy tak będzie naprawde? Zapewne nie.
Dla mnie o wiele więcej znaczy szczere 'lubie cie', niz fałszywe 'kocham cie'.

Lena_czarna 
'.Miss Perfect.'

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-10-12, 11:57   

kocham mówie codziennie już od prawie 1,5 roku czasu i codziennie te słowa słysze skierowane do mnie.
Jest to piwerwsza osoba, której to powiedziałam i pierwsza, która powiedziała to mi:)
I ostatnia.
W przyszłym roku się pobieramy :)

Odpowiedz do tematu