" My, dzieci z dworca Zoo" Christiane Felscherinow
Też czytałam i polecam (:
angel10110 napisał/a:
"Świat Zofii" - książka o historii filozofii
Również czytałam i równiez baaaaaaaardzo polecam (: Wydaje się, ze to książka dla dzieci, ale... naprawde warto przeczytać (:
DominiSiiA. [; napisał/a:
Paulo Coehlo
Podobaja mi się niektóre jego książki (ale nie wszystkie). Szczególnie polecam "Alchemika" (:
Buka napisał/a:
Czy czytał ktoś może "przepowiednie królowej Saby" (autora nie znam) książka ponoć bardzo stara, nie można jej nigdzie kupić, jest straszna i opowiada o końcu świata czy jakoś tak;) jeśli ktoś czytał to następne pytanie, czy warto przeczytać tą książkę i czy nie ma się po niej jakiś koszmarów? ;)
Nie czytałam, ale słyszałam. I raczej nie polecam, wątpie by to co tam pisze było prawdą. Ale to tylko moje osobiste odczucie na temat, książki której nie czytałam. Więc za bardzo ani nie polecam, ani nie zniechęcam (:
Polecam jeszcze, książke - "Potęga podświadomości". Książka naprawde godna polecenia.
No i moze jeszcze "Kokaina"
Nie czytałam, ale słyszałam. I raczej nie polecam, wątpie by to co tam pisze było prawdą. Ale to tylko moje osobiste odczucie na temat, książki której nie czytałam. Więc za bardzo ani nie polecam, ani nie zniechęcam (:
bo zapewne prawda to nie jest, bo mało prawdopodobne jest np to żeby psy pociły się krwią chociaż kto wie.. ;D
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
bo zapewne prawda to nie jest, bo mało prawdopodobne jest np to żeby psy pociły się krwią chociaż kto wie.. ;D
Wszystko jest możliwe...
Ale ja w takie końce świata nie wierze (:
W 2000 też miał już być.
A w tej książce jest opisany jak będzie wyglądał konieć swiata - a tego prezciez nie wie nikt.
W 2000 też miał już być.
A w tej książce jest opisany jak będzie wyglądał konieć swiata - a tego prezciez nie wie nikt.
ale w tej książce przynajmniej nie ma daty kiedy ten koniec nastąpi;)
Poza tym sama napisałaś że wszystko jest możliwe;P
Niby takich książek nie należy dosłownie rozumieć, ale zresztą nie o to mi chodzi. Ciekawi mnie to że ona jest ponoć trochę straszna. I może niedługo nadaży się okazja że będę mogła ją przeczytać, bo koleżanka ma po swojej prababci taką właśnie książkę, bardzo starą z żółtymi kartkami;)
ale w tej książce przynajmniej nie ma daty kiedy ten koniec nastąpi;)
Poza tym sama napisałaś że wszystko jest możliwe;P
Niby takich książek nie należy dosłownie rozumieć, ale zresztą nie o to mi chodzi. Ciekawi mnie to że ona jest ponoć trochę straszna. I może niedługo nadaży się okazja że będę mogła ją przeczytać, bo koleżanka ma po swojej prababci taką właśnie książkę, bardzo starą z żółtymi kartkami;)
Ale ja po prostu w takie przepowiednie nie wierze.
Teraz przeszukałam mój komputer i znalazłam ebooka. Jak chcesz to mogę Ci wysłać, bo rozmowa o książce której sie nie czytało... q: Ja w sumie mam tą książke, bo mam, ale też nie czytałam. Gdy będe miała chwile czasu, to się zabieram za czytanie (:
_________________ "Najbardziej straconym dla człowieka jest dzień, w którym się nie śmiał."
Ania wysłałam Ci na PW mojego maila ;D i z chęcią sobie poczytam
chociaż czytałam kawałek, kiedyś znalazłam na internecie, ale jakoś za bardzo mnie nie wciągną, ale musze to przemęczyć. Ja w sumie też nie wierzę w przepowiedznie ale lubię czytać;)
BlackSmile napisał/a:
Pożyczysz mi? xD
musisz obejść się smakiem
Opium w rosole Małgorzaty Musierowicz <-- Polecam, przezabawna książka
Ten obcy Ireny Jurgielewiczowej <-- także świetna
Dzieci z Bullerbyn <-- Moja ulubiona książka z dzieciństwa ^^
To zależy jakiego typu książki lubicie :).
Trudno mi powiedzieć jakie warto przeczytać bo nie wiem czy wam spodobają się te ,które mi zapadły w pamięć. Ostatnio przeczytałam dwie dobre książki:
"Blaze"- S.King
"My dzieci z dworca Zoo"- Christiane F
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum