Czy te słynne przyslowie sprawdza się w prawdziwyjm życiu:)?
czy każdego dosięga predzej czy poźniej sprawiedliwość:)?
sądzę że to przysłowie sprawdza się, ale prawda jest taka że nie każdego sprawiedliwość dosięga.
Nie znam takich przypadków które by potwierdzały prawdziwość tego przysłowia., ale jest ono prawdziwe, chyba..
Chociaż znam taką historię że chłopak rzucił dziewczynę bo znalazł sobie inną, pochodzili ze sobą a potem ta nowa go zostawiła dla kogoś innego
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Czasem się sprawdza, czasem nie, jak to z przysłowiami. W każdym jest ziarenko prawdy Aczkolwiek to przysłowie mi się zawsze kojarzyło ze średniowiecznymi rycerzami
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Niestety nie każdego.
Są ludzie, którzy zrobią coś złego i zawsze jakoś się wywiną od sprawiedliwości. Nie wiem czy to można nazwać szczęściem, czy głupotą? ;P
A przysłowię lubię
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum