Lepsze to niż, tak jak to teraz jest.. Połowa narodu chodzi nawalona od dzieci po starych. A jak każdy wie człowiek po alkoholu jest nerwowy i agresywny, po marihuanie tego nie ma, człowiek jest rozluĽniony etc.
_________________ rara avis // qui tacet, consentire videtur
Powiem wam, że nawet bym nie chciał legalizacji. Społeczeństwo Polskie nie jest na to gotowe. Dajmy na to, że jutro by zalegalizowali a pojutrze już szpitale były by wypełnione po brzegi jakimi¶ dzieciakami który za dużo spalił i Ľle się poczuł i nie wiedział co się z nim dzieje... To by była norma... A tak kryjemy się z tym i jest dobrze. Zreszt± po co wam ta legalizacja? Do szczę¶cia nie jest potrzebna. Bo i tak i tak można palić... Je¶li się chce oczywi¶cie..
_________________ "Rasta znaczy być wolnym, ¶miać się, bawić,
Kochać, szanować i ufać. Wiedzieć
Sk±d i dok±d, od czego i dlaczego
Poszukiwać, odkrywać, wędrować"
Habakuk
Nie mam zdania na ten temat.
Z jednej strony, zakazany owoc lepiej smakuje. Młodzi ludzie lubi± wszystko, co niesie za sob± ryzyko. A tak? Ludzie by się po pewnym czasie do tego przyzwyczaili. Ale zanim by to się stało, byłby wielki boom na to. Większo¶ć by próbowała, 'bo skoro już nic mi za to nie grozi, co czemu nie.' I nawet je¶li można by narkotyki kupować od.18 czy 21 roku życia, to byłoby tak jak z alkoholem. Bo czy w dzisiejszych czasach jest problemem zdobycie alkoholu dla 15 latka? I tak samo byłoby z tym.
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszło¶ci, ani w przyszło¶ci. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Je¶li kiedy¶ uda ci się trwać w teraĽniejszo¶ci, staniesz się szczę¶liwym człowiekiem.”
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Nie możesz ¶ci±gać zał±czników na tym forum