Przemek
9.19 Punktów
Wysłany: 2008-12-30, 12:36
No tak, no ale te wymienione przeze mnie są najlepszej jakości i najwytrzymalsze. Kupisz jakąś bluzę nieznanej firmy i po jednym praniu będzie już szorstka i nie wygodna i powstaną jakieś wybielone plamy.
tak szczerze to moim zdaniem akurat te firmy (nie wszystkie) które wymieniłeś są do dupy. Oczywiście znane to każdy pomyśli że dobre. Ale za to ciuchy z takich firm są zazwyczaj brzydkie że głowa boli i jak na dziewczynę to trudno jest tam znaleźć coś ładnego:)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Ja nigdy nie przepadałam, tak jak napisał Przemek, za ciuchami z Pumy, Adidasa, czy Reeboka. Nie dość, że są na prawdę drogie, to jeszcze nie ma w nich nic specjalnego. A przecież w lumpeksach też można dostać bluzę z adidasa i to o wiele tańszą. Jakbym miała wybierać pomiędzy ciuchami firmowymi, a z lumpeksu... wybieram te drugie.
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...
Przemek
9.19 Punktów
Wysłany: 2008-12-30, 15:05
No tańszą, ale już zużytą i nie ma tej wygody, jakie kupisz w firmowych sklepach.
A co to za wygoda? Wybacz mi, ale ja kupuje i ciuchy w normalnych sklepach i właśnie w lumpeksach. I jakoś nie czuję różnicy, ani też nie widzę, gdy ubiorę bluzkę z lumpeksu albo ze zwykłego sklepu. Bluzka, to bluzka. A czy na niej jest napisane, że jest już używana? To tak jak byś wyciągnął swoją starszą bluzkę z szafki. I co, źle byś się w niej czuł? Raczej nie ;)
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
No tańszą, ale już zużytą i nie ma tej wygody, jakie kupisz w firmowych sklepach.
A wyżej pisałeś, że firmowe ubrania są bardziej wytrzymalsze i nic im się po praniu nie dzieje
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Everybody lies! :P
Przemek
9.19 Punktów
Wysłany: 2008-12-31, 10:54
No tak, ale w końcu każde ubranie się zużyje kiedyś. Ale nie tak szybko jak z lumpeksu. Tydzień się pochodzi i już z koszulki się robi szmata do wycierania okien i podłogi, albo do spalenia w piecu.
A skąd masz tą pewność, że właśnie tak jest? Przecież nie kupujesz w takich sklepach ubrań. I powiem Ci, że nie tydzień, a znacznie dłużej. Czasami to wytrzymują dłużej niż ciuchy kupione w zwykłym sklepie. Tak jak przykładowo mój sweter. Kupiłam sobie kiedyś tam sweter, nie w używanym, tylko w zwykłym sklepie. I co? Zamek się zepsuł. A sweter, który mam z lumpeksu wytrzymał znacznie dłużej od tego poprzedniego. Zdaje sobie sprawę z tego, że nie każde ubranie jest wytrzymałe. Ale jeżeli nie kupujesz ubrań używanych, to raczej nie pisz głupot na ten temat.
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Tydzień się pochodzi i już z koszulki się robi szmata do wycierania okien i podłogi, albo do spalenia w piecu.
pochodziłam 2 tygodnie w nowiutkich butach z Reeboka i się rozkleiły bardzo, mimo że o nie dbałam. Bo tak szczerze to to że kupujesz w takich sklepach to nie znaczy że te ciuchy nie mogą się też tak szybko zeszmacić. Niby lepsza jakoś, ale zawsze są jakieś wyjątki.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Przemek
9.19 Punktów
Wysłany: 2008-12-31, 15:16
Tak, siak czy owak ja z lumpeksu ubrań kupować nie będę.
No tak, ale w końcu każde ubranie się zużyje kiedyś. Ale nie tak szybko jak z lumpeksu. Tydzień się pochodzi i już z koszulki się robi szmata do wycierania okien i podłogi, albo do spalenia w piecu.
oj nie zgodziłabym się z tym stwierdzeniem, bo zazwyczaj są to ubrania przywożone z Anglii- a w Anglii jak wiemy jest dużo dobrym firm co produkują świetną odzież gatunkowa jak np. h&m czy next.
Także wiele ubrań jest tam lepszego gatunku niż w normalnym niemarkowym sklepie,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum