Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Lumpeksy, używana odzież...
Autor Wiadomość
Przemek 

Wysłał 1 piw(a)

9.19 Punktów
Wysłany: 2008-12-30, 12:36   

No tak, no ale te wymienione przeze mnie są najlepszej jakości i najwytrzymalsze. Kupisz jakąś bluzę nieznanej firmy i po jednym praniu będzie już szorstka i nie wygodna i powstaną jakieś wybielone plamy.
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-12-30, 12:38   

Cytat:
bluzę nieznanej firmy i po jednym praniu będzie już szorstka i nie wygodna i powstaną jakieś wybielone plamy.

Nie umiesz prać.
Może są najlepszej jakości, ale nie pisz głupot, że tylko w firmówkach człowiek porządnie wygląda.

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-12-30, 13:21   

tak szczerze to moim zdaniem akurat te firmy (nie wszystkie) które wymieniłeś są do dupy. Oczywiście znane to każdy pomyśli że dobre. Ale za to ciuchy z takich firm są zazwyczaj brzydkie że głowa boli i jak na dziewczynę to trudno jest tam znaleźć coś ładnego:)

XxJustaxX 

Otrzymał 1 piw(a)

14.64 Punktów
Wysłany: 2008-12-30, 14:43   

Ja nigdy nie przepadałam, tak jak napisał Przemek, za ciuchami z Pumy, Adidasa, czy Reeboka. Nie dość, że są na prawdę drogie, to jeszcze nie ma w nich nic specjalnego. A przecież w lumpeksach też można dostać bluzę z adidasa i to o wiele tańszą. Jakbym miała wybierać pomiędzy ciuchami firmowymi, a z lumpeksu... wybieram te drugie.
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...

Przemek 

Wysłał 1 piw(a)

9.19 Punktów
Wysłany: 2008-12-30, 15:05   

No tańszą, ale już zużytą i nie ma tej wygody, jakie kupisz w firmowych sklepach.

XxJustaxX 

Otrzymał 1 piw(a)

14.64 Punktów
Wysłany: 2008-12-30, 19:13   

A co to za wygoda? Wybacz mi, ale ja kupuje i ciuchy w normalnych sklepach i właśnie w lumpeksach. I jakoś nie czuję różnicy, ani też nie widzę, gdy ubiorę bluzkę z lumpeksu albo ze zwykłego sklepu. Bluzka, to bluzka. A czy na niej jest napisane, że jest już używana? To tak jak byś wyciągnął swoją starszą bluzkę z szafki. I co, źle byś się w niej czuł? Raczej nie ;)
Kocham Cię już wiem

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-12-30, 19:17   

Przemek napisał/a:
No tańszą, ale już zużytą i nie ma tej wygody, jakie kupisz w firmowych sklepach.

A wyżej pisałeś, że firmowe ubrania są bardziej wytrzymalsze i nic im się po praniu nie dzieje :roll:

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

Przemek 

Wysłał 1 piw(a)

9.19 Punktów
Wysłany: 2008-12-31, 10:54   

No tak, ale w końcu każde ubranie się zużyje kiedyś. Ale nie tak szybko jak z lumpeksu. Tydzień się pochodzi i już z koszulki się robi szmata do wycierania okien i podłogi, albo do spalenia w piecu.

XxJustaxX 

Otrzymał 1 piw(a)

14.64 Punktów
Wysłany: 2008-12-31, 11:21   

A skąd masz tą pewność, że właśnie tak jest? Przecież nie kupujesz w takich sklepach ubrań. I powiem Ci, że nie tydzień, a znacznie dłużej. Czasami to wytrzymują dłużej niż ciuchy kupione w zwykłym sklepie. Tak jak przykładowo mój sweter. Kupiłam sobie kiedyś tam sweter, nie w używanym, tylko w zwykłym sklepie. I co? Zamek się zepsuł. A sweter, który mam z lumpeksu wytrzymał znacznie dłużej od tego poprzedniego. Zdaje sobie sprawę z tego, że nie każde ubranie jest wytrzymałe. Ale jeżeli nie kupujesz ubrań używanych, to raczej nie pisz głupot na ten temat.
Kocham Cię już wiem

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-12-31, 15:14   

Przemek napisał/a:
Tydzień się pochodzi i już z koszulki się robi szmata do wycierania okien i podłogi, albo do spalenia w piecu.

pochodziłam 2 tygodnie w nowiutkich butach z Reeboka i się rozkleiły bardzo, mimo że o nie dbałam. Bo tak szczerze to to że kupujesz w takich sklepach to nie znaczy że te ciuchy nie mogą się też tak szybko zeszmacić. Niby lepsza jakoś, ale zawsze są jakieś wyjątki.

Przemek 

Wysłał 1 piw(a)

9.19 Punktów
Wysłany: 2008-12-31, 15:16   

Tak, siak czy owak ja z lumpeksu ubrań kupować nie będę.

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-12-31, 15:58   

Cytat:
No tak, ale w końcu każde ubranie się zużyje kiedyś. Ale nie tak szybko jak z lumpeksu. Tydzień się pochodzi i już z koszulki się robi szmata do wycierania okien i podłogi, albo do spalenia w piecu.

oj nie zgodziłabym się z tym stwierdzeniem, bo zazwyczaj są to ubrania przywożone z Anglii- a w Anglii jak wiemy jest dużo dobrym firm co produkują świetną odzież gatunkowa jak np. h&m czy next.

Także wiele ubrań jest tam lepszego gatunku niż w normalnym niemarkowym sklepie,

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

Odpowiedz do tematu