a niech się maluje. to z niego się pewnie śmieją -- i obawiam się, że podobnie bym zareagowała, gdyby jakiś chłopak z mojego otoczenia przyszedł z cieniem na powiekach
niektórzy ludzie po prostu desperacko pragną, żeby ich zauważono.
mi się to kojarzy z chłopaczkami emo głównie, zwłaszcza ostatnio (tylko oni chyba preferują kredkę)
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Nie będę tutaj analizować przypadku Przemka bo to byłoby nie w porządku, mimo iż ten temat został założony w pewnym stopniu pod jego wpływem.
Myślę, że często taka sytuacja (makijaż u faceta) wynika także z braku akceptacji własnej osoby. U wielu dziewcząt ma to podobne podłoże. Myślą, że jeśli użyją większej ilości fluidu, to będą wyglądać lepiej, poprawią sobie urodę. W takiej sytuacji płeć nie ma tu nic do rzeczy, bo problem jest ten sam.
_________________ "Proszę nie mów muszę odejść, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet jeśli to co było już nie wróci,
nawet jeśli dziś już nic to nic nie znaczy."
W takiej sytuacji płeć nie ma tu nic do rzeczy, bo problem jest ten sam.
jak to płeć nie ma nic do rzeczy? moim zdaniem ma i to dużo.
od zawsze było przyjęte że makijaż jest dla kobiet. A większość (jeśli nie wszyscy) chłopców w inny sposób poprawia swoją "samoocenę". Chłopcami jestem otoczona od malenkości i wiem że jak coś im odwali to idą na siłownię a nie bawią się cieniami do oczu.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
jak to płeć nie ma nic do rzeczy? moim zdaniem ma i to dużo.
Nie zrozumiałaś mnie. Chodzi mi o źródło takiego zachowania. Zarówno u chłopców jak i u dziewcząt wynika to z braku akceptacji własnej osoby. Moja wypowiedź była napisana w tym kontekście.
_________________ "Proszę nie mów muszę odejść, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet jeśli to co było już nie wróci,
nawet jeśli dziś już nic to nic nie znaczy."
Zapewne jakbym zobaczyła takiego chłopaka, popłakałabym się ze śmiechu. Dla mnie jest to głupotą, żeby chłopak używał cieni do powiek, tuszu, czy pudru. Niby ta 'działka' jest zarezerwowana dla kobiet. Ale jak tak dalej pójdzie, to nie zdziwię się, jak wejdziemy do sklepu z kosmetykami i będzie tam mnóstwo mężczyzn kupujących właśnie te wyżej wymienione rzeczy.
Tak się teraz zastanawiam... kiedyś kobiety ubierały się tylko w suknie, sukienki... Spodnie ubierali tylko mężczyźni. I zapewne nikt sobie nie wyobrażał kobiety w spodniach. A teraz? Spodnie męskie i spodnie damskie... I jakoś nikogo to nie przeraża, nikt z nikogo się nie śmieje. Dlaczego? Kwestia przyzwyczajenia, moda... Może za kilkanaście lat będzie tak samo z kosmetykami dla mężczyzn.. Oby nie! :p
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...
Przemek
9.19 Punktów
Wysłany: 2009-01-11, 17:04
Dla mnie malowanie nie jest dla kobiet. Możecie mi mówić 100 razy, że to działka damska, że będę wyśmiewany itd. ale nie odciągniecie mnie od tego. Mam do tego pociąg jakiś i tyle. Osobnik powyżej podał bardzo dobry przykład, że baby teraz chodzą w spodniach, więc i za kilka lat może być tak, że każdy będzie się malował: i kobieta i mężczyzna.
za kilka lat może być tak, że każdy będzie się malował: i kobieta i mężczyzna.
Ja mojemu facetowi bym to z głowy skutecznie wybiła!
Mnie do tego nie przekonacie. Nie tolerowałabym faceta w makijażu nawet gdyby był ostatnim facetem na ziemi.
Ale w życiu nie będzie tak, że wszyscy się zaczną malować, chyba jeszcze zachowają tą swoją męskość (?) Bo jak nie to będą się posuwać coraz dalej, aż skończy się podział na dwie płci...
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum