Ja do szkoły maluję się tylko tuszem do rzęs i kredką do oczu, ale niezbyt delikatnie :)
a na jakąś imprezę to wiadomo. Podkład, puder itd :)
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Ja na twarz klade latem czesto puder brazujaca rozswietlajacy w kuleczkach:) ktory podkresla moja opalona skore:)
w zimie nie uzywam pudru:)
i tusz do rzes obowiazkowo oraz roz na policzki;)
podkla, korektor, puder w kulkach, tusz do rzes, kredka, cien do powiek i jakis sliczny blyszczyk! tego uzywam codziennie a na wazniejsze wyjscia troche barzdiej szaleje;p!
uwazam ze dziewczyny bez makijazu wygladaja przecietnie !
a poza sluicznie rozbiony makijaz potrafi przykluc uwage chlopcow !
i spowodowac zazdrosc u innych dziewczyn
_________________ Winicie mnie za to ze jestem rozpieszczona ?
wasza sprawa !
Ja sobie w zyciu rade dam !
podoba ci sie dziewczyna na ktorej twarzy widnieje kikadziesiat czerwonych plam!
no sorr ale to jest ochydne !
jest roznica pomiedzy zadbana dziewczyna a wytapetowana dziewczyna;)
i nie wszystkie dziewczyny maja klopoty z cera:)
ja np nie mam i bez pudru wygladam lepiej niz z nim;)- bo on mi daje taki efekt maski;)
z kredka do oczu wygladam okropnie - bo maskuje to kolor moich oczu a ze mam duze i takie inne to nie chce ich maskowac;)
Ja zależnie od dnia.. Lubie malowac sie delikatnie, ale i bardziej odważnie ;)))
p na iprezy maluje sie ta y podkreslic moja urode i jednoczesnie nie wgldac jak koieta z pod latarni... xPP
A tak d szkoly to czarna kredeczka(ale tylko w kacikach oczu) i czarny tusz ;) i wiadomo czasem podklad... ;) ale tylko czasami... ;)))
_________________ ♥ Why do all good things come to an end? :((( ♥
KaSiuLLka, wyobraź sobie, że niektóre dziewczyny naprawdę nie potrzebują wylewać na siebie tony tapety, bo bez wyglądają lepiej ;)
Szczerze, maluję się rzadko, bo nie potrzebuję. Rzęsy czarne i długie, więc tylko czasami używam tuszu. Kredki nie nawidzę i strasznie mi się nie podobają u innych ;P Jedyne co stosuje często to pomadka lub błuszczyk i puder.
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
KaSiuLLka, wyobraź sobie, że niektóre dziewczyny naprawdę nie potrzebują wylewać na siebie tony tapety, bo bez wyglądają lepiej ;)
ja ogolnie dochodze do wniosku ze makijaz jest po to aby cos podkreslic a nie tuszowac
wiec to kwestia upodobania :)
raczej nie maluje sie mocno jak juz to bardzo dyskretnie- moj chlopak nie lubi jak jestem wytapetowania.
uwazam ze dziewczyny bez makijazu wygladaja przecietnie !
raczej dziewczyny wytapetowane wyglądają przeciętnie
Cytat:
hym ? no coz ty widocznie nie lubisz makijarzu a ja bez niego niewyjde na ulice ;d
ciekawi mnie ile masz lat. Pisać jeszcze dobrze nie umiesz a o makijaŻu myślisz.. ;>
Po tym co piszesz mogę wywniąskować że jesteś dzieckiem fluidu. I dla ciebie to że masz na sobie tone tapety juest fajne.
A wracając do tematu: maluję się lekko tylko gdy mam gdzieś wyjść. Używam tylko tuszu i błyszczyku ewentualnie czasami jakiś podkład Nie lubię być mocno umalowana bo czuję się dziwnie z myślą że wyglądam jak pani spod latarni. Poza tym nie lubię mocnego makijażu, nie lubi go też ktoś mi bliski. Bo chłopcy nie lubią wytapetowanych różowych panienek które rozpływają się przy promieniach słońca
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
ja ogolnie dochodze do wniosku ze makijaz jest po to aby cos podkreslic a nie tuszowac
Tak, zgadzam się Ja na co dzień maluje tylko oczy maskarą, a jak mam ochote to podkresle je czasem troszke mocniej czarna kredka do oczu. No i jeszcze blyszczyk na usta jak gdzies wychodze.
Ja się nie maluję. Jak już się pomaluję (raz na jakieś pół roku), to czarna kredka do oczu + tusz do rzęs.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum