Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Marzenia
Autor Wiadomość
Ania 
(:

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-10-19, 20:41   

Buka napisał/a:
na modelkę byś się nadawała

Wszyscy szczęśliwi (w tym ja również). A pojęcie szczęścia jest przeze mnie szeroko postrzegane (do tego zalicza sie najmniejszą zachcianke) q:
BlackSmile napisał/a:
E tam... nie przesadzaj
Ale to dobrze, przynajmniej się coś na forum dzieje ;)

A czy ja narzekam. Mi to akurat pasuje, przynajmniej tematy nie są schematyczne. jest jakaś dyskusja (:
BlackSmile napisał/a:
Ale są ludzie, którzy nie chcą marzyć i nic nie chcą, żeby się nie dołować, że nie mogą tego mieć xD

Kwestia tego jak kto podchodzi do marzeń. Jedni sobie wyobrażają różne rzeczy i im to poprawia nastrój, a innym psuje.

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2008-10-20, 12:37   

bardzo lubię hasło -- keep moving, keep dreaming (nie przestawaj dążyć, nie przestawaj marzyć) -- bo w jakiś sposób określa ono mój stosunek do życia

uważam, że to najważniejsze w życiu -- mieć jakieś cele (marzenia) i dążyć do nich -- samo dążenie często sprawia więcej satysfakcji niż samo osiągnięcie czegoś. bo jak nie ma o czym marzyć, to co? chyba życie staje się zbyt puste, żeby można się było z niego cieszyć.

Lena_czarna 
'.Miss Perfect.'

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-10-20, 14:53   

pomarzyc sobie dobra rzecz ;-)
trzeba czasem oderwac sie troche od rzeczywistosci.

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-10-20, 17:12   

BlackSmile napisał/a:

Buka napisał/a:
na modelkę byś się nadawała 8-) :-P

Haha, też mi się z tym skojarzyło. Ciekawe dlaczego? :roll:

już ja wiem dlaczego xD

Zazwyczaj te wszystkie modeleczki na wyborach miss itp rozczulają wszystkich swoimi pięknymi gadkami o głodzie na świecie itp, a zapewne każda z nich mary tylko o sławie i w pupie ma biedne dzieci ;) i dlatego takie mówienie zawsze mi się kojarzy z miss i tego typu paniami i zarazem śmieszy mnie to trochę. Można to porównać do gadania "oddałbym życie za ojczyznę" ;)

Ania 
(:

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-10-20, 17:19   

Buka napisał/a:
Zazwyczaj te wszystkie modeleczki na wyborach miss itp rozczulają wszystkich swoimi pięknymi gadkami o głodzie na świecie itp, a zapewne każda z nich mary tylko o sławie i w pupie ma biedne dzieci ;) i dlatego takie mówienie zawsze mi się kojarzy z miss i tego typu paniami i zarazem śmieszy mnie to trochę. Można to porównać do gadania "oddałbym życie za ojczyznę" ;)

Buka, a Ty bys nie chciała, żebny wszyscy na świecie byli szczęśliwi i nie mieli na co narzekać?
Bo ja bym to właśnie chciała. Ale to jest nierealne całkowicie i nie dąże do tego, by tak było.

Takim moim marzeniem normalnym to jest dobrze sie ustawić w zyciu. Miec dobrą prace, samochód, własny dom, męża itp. I do tego dąże.

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-10-20, 17:52   

Ania napisał/a:
Buka, a Ty bys nie chciała, żebny wszyscy na świecie byli szczęśliwi i nie mieli na co narzekać?
Bo ja bym to właśnie chciała. Ale to jest nierealne całkowicie i nie dąże do tego, by tak było.

Może i bym chciała, ale napewno to nie jest moje marzenie numer jeden. Jak większość ludzi jestem bardziej egoistką i najpierw chciałabym być szczęśliwa i zdrowa a potem żeby pokój był, bo co mi z tego pokoju skoro nie będę się mogła nim cieszyć :-P

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-10-20, 20:15   

Buka napisał/a:
już ja wiem dlaczego xD

Buka kochana, to takie ironiczne stwierdzenie było ;-)
Teraz to modelki jeszcze uprawiają jazdę konną, pływanie i aerobik ;)

Ania napisał/a:
żebny wszyscy na świecie byli szczęśliwi

A mogę ja odpowiedzieć? Bardzo bym chciała, ale to jest właśnie marzenie nie realne.

Ania napisał/a:
i nie mieli na co narzekać?

Tego to bym absolutnie nie chciała! Ludzie są po to, aby narzekać i przez to doskonalić różne rzeczy i sytuacje ;)

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2008-10-20, 20:43   

BlackSmile napisał/a:
Ania napisał/a:
żebny wszyscy na świecie byli szczęśliwi

A mogę ja odpowiedzieć? Bardzo bym chciała, ale to jest właśnie marzenie nie realne.

No właśnie. Np. ja bym była szczęśliwa, gdybym była z Chłopakiem, który mi się podoba, ale wtedy Jagoda byłaby nieszczęśliwa, bo jej też On się podoba :-D :-P :-P
Nie mogłam się powstrzymać żeby tego nie napisać xD
BlackSmile napisał/a:

Ania napisał/a:
i nie mieli na co narzekać?

Tego to bym absolutnie nie chciała! Ludzie są po to, aby narzekać i przez to doskonalić różne rzeczy i sytuacje ;)

No. Nie miałabym o czym gadać. A zresztą idealne życie byłoby po prostu nudne. Może wyda się wam dziwne to stwierdzenie, ale problemy są nam potrzebne :mrgreen:
,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2008-10-20, 22:23   

Dokładnie tak! Nie jest możliwa opcja "wszyscy są szczęśliwi", bo przede wszystkim to kwestia podejścia do życia (i szczęście szczęściu nierówne). Poza tym, nie oszukujmy się, zwykle satysfakcję sprawia nam to, że jesteśmy np. w czymś od kogoś lepsi (a więc ktoś musi być przy tym gorszy). To by było strasznie nudne, jakby we wszystkich grach były same remisy, wszyscy się jednakowo dobrze uczyli, wszyscy mieli jednakową ilość pieniędzy. Uważam, że to by dopiero unieszczęśliwiało ludzi.

Odpowiedz do tematu