Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesi±ca i zdob±dĽ cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Marzenia
Autor Wiadomo¶ć
BlackSmile 
Użytkownik Miesi±ca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-10-18, 13:11   Marzenia

Czy warto marzyć?
Macie jakie¶ marzenia? Czy uważacie to za głupotę?
Marzycie o rzeczach realnych, czy tych, które nie maj± szansy się spełnić?
Jak± rolę w życiu człowieka odgrywaj± marzenia?
Jakie jest Twoje marzenie i czy d±żysz do tego, aby się spełniło? ;-)

Jeste¶my stworzeni z dwóch kontrastuj±cych idei: miło¶ci i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P
Wyślij buziaka autorowi tego posta

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-10-18, 13:32   

Niw e wiem czy warto marzyć, bo jakby nie było to im więcej marzeń tym większy smutek (bo niektórzy ludzie maj± zbyt niereaklne marzenia i pogr±żaj± się nimi)
Nie wiem czy to co mam można nazwać marzeniami ale można powiedzieć że to s± marzenia. S± to sprawy raczej realne (rtakie jak np. szczę¶cie, zdrowie, dobre oceny, daj±cy satysfakcję zawód itp), ale mam też takie jedno marzenie(?) które jest całkowicie nierealne i wam może się wydać głupie, przybliżaj±c bardzo chciałabym zobaczyć kogo¶, co jest nie możliwe bo ta osoba nie żyje.
A jak d±żę do spełnienia moich realnych marzeń? Ano uczę się więcej niż zawsze, staram się już dobrze dbać o zdrowie, nie robię nic wbrew sobie i wiele innych. Wiem że je¶li teraz będę się dobrze uczyć to pomoże mi to dobrze zdać maturę, a to z kolei dostać się na dobre studia co umożliwia mi znalezienie dobrej i "wymarzonej" pracy;)

Edit:
kiedy¶ jak byłam mała to bardzo chciałam żeby tato zrobił mi hu¶tawkę (tatusia mam zdolnego i pracowitego) ale z t± hu¶tawk± było no i tak za dużo roboty a za mało czasu.No i po roku (a może i więcej) marudzenia tatu¶ zrobił mi wspaniał± hu¶tawkę. Cieszyłam się jak głupia i cały czas się na niej hu¶tałam, a koleżanki mi zazdro¶ciły. Po 2 miesi±cach przyszła sraszna burza która zwaliła budynek stoj±cy w pobliżu i bach, po hu¶tawce.
To taka ciekawostka miała być. Czasem jest tak że marzymy o czym¶ a gdy to marzenie się spełnia okazuje się że nas nie cieszy;) lub zbyt szybko się kończy
Ostatnio zmieniony przez Buka 2008-10-18, 15:03, w cało¶ci zmieniany 1 raz  

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2008-10-18, 14:26   

Oczywi¶cie, że warto ;-) Osobi¶cie nie wyobrażam sobie życia bez marzeń :) Jak byłam mała, to wyobrażałam sobie, że jestem dziewczyn± Spidermana (możecie się ¶miać :mrgreen: ).
Moim największym marzeniem jest pewien chłopak :mrgreen: A poza tym wyjechać do Finlandii :mrgreen:
To pierwsze ma małe szanse na spełnienie, to drugie duże.
,,Czasem udaje mi się napisać ¶wietny tekst.. potem słyszę w głowie cudown± muzykę... My¶lę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i u¶wiadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:

Ania 
(:

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-10-19, 00:25   

Chyba nie ma człowieka, który nie ma marzeń. Każdy z nas o czym¶ marzy, czego¶ bardzo pragnie.
Marzenia pozwalaj± nam choć na chwile oderwać się od rzeczywisto¶ci, lecz gdy s± nierealne potrafi± wpłyn±ć na nasz negatywny nastrój.

Odk±d pamiętam to moim marzeniem zawsze było, aby na ¶wiecie nie było głodu, bezdomnych i bezrobocia. Żeby wszyscy byli szczę¶liwi.
WifeOfDevil napisał/a:
Jak byłam mała, to wyobrażałam sobie, że jestem dziewczyn± Spidermana

I nie była¶ zazdrosna jak ratował jak±¶ atrakcyjn± dziewczyne? xD

BlackSmile 
Użytkownik Miesi±ca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-10-19, 10:01   

Oczywi¶cie, że warto marzyć ;]
Dlaczego mieliby¶my tego nie robić? Dlaczego moje życie chociaż w my¶lach nie może być szczę¶liwe?
Posiadam marzenia realne, do których d±żę, żeby się spełniły. A także te, które nie maj± szansy się spełnić. W pewnym sensie przykro mi, że one na zawsze pozostan± tylko w mojej głowie, ale trudno, będę marzyć i już, bo to jest fajne.

Współczuję ludziom bez marzeń. Maj± szare życie, bez celów, które mog± osi±gn±ć.

Jeste¶my stworzeni z dwóch kontrastuj±cych idei: miło¶ci i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

XxJustaxX 

Otrzymał 1 piw(a)

14.64 Punktów
Wysłany: 2008-10-19, 10:37   

Czy warto marzyć? Może i warto... ale tak na prawdę, to co nam daj± marzenia? Komu¶, komu na prawdę na czym¶ zależy i stara się, to spełni swoje marzenie. Alko komu¶, kto tylko sobie marzy, bo by chciał, to tylko zacznie się pogłębiać w swoich marzeniach.

Ja osobi¶cie mam marzenia. Ale jestem raczej tym drugim przypadkiem, który opisałam :) Więc nie wiem po co marzę. Ale czasami jest to silniejsze ode mnie... O czym marze? Hmm... o dobrej pracy w przyszło¶ci, o wspaniałym mężczyĽnie, który mnie będzie szanować, o dzieciach, które będ± posłuszne (a nie tak jak ich mama, czyli ja ^^). No i kiedy¶ bardzo, ale to bardzo marzyłam by zostać piosenkark±. Może nie tak sławn±, ale żeby nagrywać piosenki, mieć swoich fanów. Te marzenie raczej legło w gruzach wtedy, gdy poszłam do technikum. Po gimnazjum chciałam się wybrać do szkoły muzycznej... ale za daleko była i byłabym daleko od domu :( więc zrezygnowałam. No i w±tpię, że to marzenie się spełni :p
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mie¶ci się ...

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2008-10-19, 11:04   

Ania napisał/a:
I nie była¶ zazdrosna jak ratował jak±¶ atrakcyjn± dziewczyne? xD

Nie, w końcu j± tylko ratował ^^
,,Czasem udaje mi się napisać ¶wietny tekst.. potem słyszę w głowie cudown± muzykę... My¶lę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i u¶wiadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:

Ania 
(:

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-10-19, 11:22   

BlackSmile napisał/a:
Współczuję ludziom bez marzeń. Maj± szare życie, bez celów, które mog± osi±gn±ć.

A znasz człowieka bez marzeń? Ja uważam, ze takich ludzi nie ma. Każdy by chciał co¶ czego nie ma.
WifeOfDevil napisał/a:
Nie, w końcu j± tylko ratował ^^

Ja bym tam lepiej uważała na niego q:

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2008-10-19, 13:35   

Ania napisał/a:
Ja bym tam lepiej uważała na niego q:

Mała byłam, nie zdawałam sobie sprawy o wielu rzeczach xDD
Teraz mam bardziej realistyczne marzenie, o (że się tak brzydko wyrażę :-P ) namacalnym chłopaku xDD.

BlackSmile 
Użytkownik Miesi±ca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-10-19, 14:21   

Ania napisał/a:
A znasz człowieka bez marzeń? Ja uważam, ze takich ludzi nie ma. Każdy by chciał co¶ czego nie ma.

Na pewno się znajdzie taki człowiek, który powie, że marzenia s± bezsensu i nie warto tego robić, bo i tak się nie spełni.

Axl Rose

Ania 
(:

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-10-19, 14:26   

BlackSmile napisał/a:
Na pewno się znajdzie taki człowiek, który powie, że marzenia s± bezsensu i nie warto tego robić, bo i tak się nie spełni.

¬le mnie zrozumiała¶. Chodziło mi o to, że nie ma człowieka, który ma wszystko co chce. Zawsze znajdzie sie chociażby najmniejszy detal jaki by chciał posiadać lub cos zmienić w swoim życiu.
A jest tak dlatego, że nic na ¶wiecie nie jest idealne.

Ps. BlackSmile, czy mi sie wydaje, czy mamy odmienne zdanie w prawie kazdym temacie? q:

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2008-10-19, 14:27   

Zgadzam się z Ani±.
BlackSmile napisał/a:

Nawet, je¶li tak powie, nie s±dzę, żeby to szczere było.

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-10-19, 15:56   

E tam, ja wierzę że s± ludzie bez marzeń. Przecież to że dany człowiek czego¶ chce to nie oznacza że to jest jego marzeniem. Bo to że mam ochotę na czekoladę to nie znaczy że o niej marzę;)
I ludzie bez marzeń jak najbardziej s± i nie s± oni dziwni lub nieciekawi. Może po prostu twardo st±paj± po ziemi.
Ania napisał/a:
Odk±d pamiętam to moim marzeniem zawsze było, aby na ¶wiecie nie było głodu, bezdomnych i bezrobocia. Żeby wszyscy byli szczę¶liwi.

na modelkę by¶ się nadawała 8-) :-P

rukia 

Wysłał 1 piw(a)

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-10-19, 16:12   

Może na ¶wiecie istniej± osoby bez marzeń, ale dla mnie jest to po prostu niewyobrażalne :( gdyby kto¶ pozbawił by mnie marzeń, to tak jak bym straciła cel (sens) życia.

BlackSmile 
Użytkownik Miesi±ca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-10-19, 20:09   

Ania napisał/a:
Chodziło mi o to, że nie ma człowieka, który ma wszystko co chce.

A to na pewno. Ale s± ludzie, którzy nie chc± marzyć i nic nie chc±, żeby się nie dołować, że nie mog± tego mieć xD

Ania napisał/a:
Ps. BlackSmile, czy mi sie wydaje, czy mamy odmienne zdanie w prawie kazdym temacie? q:

E tam... nie przesadzaj ;-)
Ale to dobrze, przynajmniej się co¶ na forum dzieje ;)

Buka napisał/a:
na modelkę by¶ się nadawała 8-) :-P

Haha, też mi się z tym skojarzyło. Ciekawe dlaczego? :roll:

Axl Rose

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu