Czy warto marzyć?
Macie jakie¶ marzenia? Czy uważacie to za głupotę?
Marzycie o rzeczach realnych, czy tych, które nie maj± szansy się spełnić?
Jak± rolę w życiu człowieka odgrywaj± marzenia?
Jakie jest Twoje marzenie i czy d±żysz do tego, aby się spełniło?
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jeste¶my stworzeni z dwóch kontrastuj±cych idei: miło¶ci i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Niw e wiem czy warto marzyć, bo jakby nie było to im więcej marzeń tym większy smutek (bo niektórzy ludzie maj± zbyt niereaklne marzenia i pogr±żaj± się nimi)
Nie wiem czy to co mam można nazwać marzeniami ale można powiedzieć że to s± marzenia. S± to sprawy raczej realne (rtakie jak np. szczę¶cie, zdrowie, dobre oceny, daj±cy satysfakcję zawód itp), ale mam też takie jedno marzenie(?) które jest całkowicie nierealne i wam może się wydać głupie, przybliżaj±c bardzo chciałabym zobaczyć kogo¶, co jest nie możliwe bo ta osoba nie żyje.
A jak d±żę do spełnienia moich realnych marzeń? Ano uczę się więcej niż zawsze, staram się już dobrze dbać o zdrowie, nie robię nic wbrew sobie i wiele innych. Wiem że je¶li teraz będę się dobrze uczyć to pomoże mi to dobrze zdać maturę, a to z kolei dostać się na dobre studia co umożliwia mi znalezienie dobrej i "wymarzonej" pracy;)
Edit:
kiedy¶ jak byłam mała to bardzo chciałam żeby tato zrobił mi hu¶tawkę (tatusia mam zdolnego i pracowitego) ale z t± hu¶tawk± było no i tak za dużo roboty a za mało czasu.No i po roku (a może i więcej) marudzenia tatu¶ zrobił mi wspaniał± hu¶tawkę. Cieszyłam się jak głupia i cały czas się na niej hu¶tałam, a koleżanki mi zazdro¶ciły. Po 2 miesi±cach przyszła sraszna burza która zwaliła budynek stoj±cy w pobliżu i bach, po hu¶tawce.
To taka ciekawostka miała być. Czasem jest tak że marzymy o czym¶ a gdy to marzenie się spełnia okazuje się że nas nie cieszy;) lub zbyt szybko się kończy
_________________ ...czasem trzeba zamilkn±ć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Ostatnio zmieniony przez Buka 2008-10-18, 15:03, w cało¶ci zmieniany 1 raz
Oczywi¶cie, że warto Osobi¶cie nie wyobrażam sobie życia bez marzeń :) Jak byłam mała, to wyobrażałam sobie, że jestem dziewczyn± Spidermana (możecie się ¶miać ).
Moim największym marzeniem jest pewien chłopak A poza tym wyjechać do Finlandii
To pierwsze ma małe szanse na spełnienie, to drugie duże.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać ¶wietny tekst.. potem słyszę w głowie cudown± muzykę... My¶lę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i u¶wiadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Chyba nie ma człowieka, który nie ma marzeń. Każdy z nas o czym¶ marzy, czego¶ bardzo pragnie.
Marzenia pozwalaj± nam choć na chwile oderwać się od rzeczywisto¶ci, lecz gdy s± nierealne potrafi± wpłyn±ć na nasz negatywny nastrój.
Odk±d pamiętam to moim marzeniem zawsze było, aby na ¶wiecie nie było głodu, bezdomnych i bezrobocia. Żeby wszyscy byli szczę¶liwi.
WifeOfDevil napisał/a:
Jak byłam mała, to wyobrażałam sobie, że jestem dziewczyn± Spidermana
I nie była¶ zazdrosna jak ratował jak±¶ atrakcyjn± dziewczyne? xD
_________________ "Najbardziej straconym dla człowieka jest dzień, w którym się nie ¶miał."
Oczywi¶cie, że warto marzyć ;]
Dlaczego mieliby¶my tego nie robić? Dlaczego moje życie chociaż w my¶lach nie może być szczę¶liwe?
Posiadam marzenia realne, do których d±żę, żeby się spełniły. A także te, które nie maj± szansy się spełnić. W pewnym sensie przykro mi, że one na zawsze pozostan± tylko w mojej głowie, ale trudno, będę marzyć i już, bo to jest fajne.
Współczuję ludziom bez marzeń. Maj± szare życie, bez celów, które mog± osi±gn±ć.
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jeste¶my stworzeni z dwóch kontrastuj±cych idei: miło¶ci i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Czy warto marzyć? Może i warto... ale tak na prawdę, to co nam daj± marzenia? Komu¶, komu na prawdę na czym¶ zależy i stara się, to spełni swoje marzenie. Alko komu¶, kto tylko sobie marzy, bo by chciał, to tylko zacznie się pogłębiać w swoich marzeniach.
Ja osobi¶cie mam marzenia. Ale jestem raczej tym drugim przypadkiem, który opisałam :) Więc nie wiem po co marzę. Ale czasami jest to silniejsze ode mnie... O czym marze? Hmm... o dobrej pracy w przyszło¶ci, o wspaniałym mężczyĽnie, który mnie będzie szanować, o dzieciach, które będ± posłuszne (a nie tak jak ich mama, czyli ja ^^). No i kiedy¶ bardzo, ale to bardzo marzyłam by zostać piosenkark±. Może nie tak sławn±, ale żeby nagrywać piosenki, mieć swoich fanów. Te marzenie raczej legło w gruzach wtedy, gdy poszłam do technikum. Po gimnazjum chciałam się wybrać do szkoły muzycznej... ale za daleko była i byłabym daleko od domu :( więc zrezygnowałam. No i w±tpię, że to marzenie się spełni :p
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mie¶ci się ...
I nie była¶ zazdrosna jak ratował jak±¶ atrakcyjn± dziewczyne? xD
Nie, w końcu j± tylko ratował ^^
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać ¶wietny tekst.. potem słyszę w głowie cudown± muzykę... My¶lę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i u¶wiadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Mała byłam, nie zdawałam sobie sprawy o wielu rzeczach xDD
Teraz mam bardziej realistyczne marzenie, o (że się tak brzydko wyrażę ) namacalnym chłopaku xDD.
Na pewno się znajdzie taki człowiek, który powie, że marzenia s± bezsensu i nie warto tego robić, bo i tak się nie spełni.
¬le mnie zrozumiała¶. Chodziło mi o to, że nie ma człowieka, który ma wszystko co chce. Zawsze znajdzie sie chociażby najmniejszy detal jaki by chciał posiadać lub cos zmienić w swoim życiu.
A jest tak dlatego, że nic na ¶wiecie nie jest idealne.
Ps. BlackSmile, czy mi sie wydaje, czy mamy odmienne zdanie w prawie kazdym temacie? q:
_________________ "Najbardziej straconym dla człowieka jest dzień, w którym się nie ¶miał."
Na pewno się znajdzie taki człowiek, który powie, że marzenia s± bezsensu i nie warto tego robić, bo i tak się nie spełni.
Nawet, je¶li tak powie, nie s±dzę, żeby to szczere było.
E tam, ja wierzę że s± ludzie bez marzeń. Przecież to że dany człowiek czego¶ chce to nie oznacza że to jest jego marzeniem. Bo to że mam ochotę na czekoladę to nie znaczy że o niej marzę;)
I ludzie bez marzeń jak najbardziej s± i nie s± oni dziwni lub nieciekawi. Może po prostu twardo st±paj± po ziemi.
Ania napisał/a:
Odk±d pamiętam to moim marzeniem zawsze było, aby na ¶wiecie nie było głodu, bezdomnych i bezrobocia. Żeby wszyscy byli szczę¶liwi.
na modelkę by¶ się nadawała
_________________ ...czasem trzeba zamilkn±ć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Może na ¶wiecie istniej± osoby bez marzeń, ale dla mnie jest to po prostu niewyobrażalne :( gdyby kto¶ pozbawił by mnie marzeń, to tak jak bym straciła cel (sens) życia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Nie możesz ¶ci±gać zał±czników na tym forum