Stwierdziłam, że skoro jest temat rock, to i metal wypadałoby zrobić
Jaki jest wasz stosunek do tej muzyki?
Lubicie? A może wręcz przeciwnie?
Jak traktujecie osoby słuchaj±ce metalu?
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać ¶wietny tekst.. potem słyszę w głowie cudown± muzykę... My¶lę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i u¶wiadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Nie mam nic przeciwko tej muzyce ani osobom jej słuchaj±cej. Sam czasami posłucham. Niektórych zespołów nie lubię, ponieważ nie odpowiada mi bezsensowne darcie ryja do mikrofonu. :)
Dla mnie to jest bezsensowne. Nie mowie ze każdy zespół. Czasami jest tak że wokalista tylko krzyczy do mikrofonu. Zero słów i to mi się nie podoba. Podkre¶lam że nie mówię o każdym zespole.
Ajj... co¶ co lubię najbardziej ^^ ¦wietny temat :)
Ta muzyka nadaje mi sens życia... Kiedy¶, kiedy jeszcze słuchałam techno, czy rap, nie rozumiałam osób, które wła¶nie, tak jak to napisał Ghost, potrafi± słuchać darcia ryju do mikrofonu. Nie minęło parę lat a ja dostrzegłam plusy tego darcia się :)
Osoby słuchaj±ce metalu traktuję tak jak każd± inn± osob± :)
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mie¶ci się ...
Też kiedy¶ słuchałam techna i popu. Techno nigdy mi się nie podobało, ale wszyscy wokół słuchali, to i ja...
BlackSmile napisał/a:
A jak mam traktować? Normalni ludzie, którzy fajnie się ubieraj± ^^
Spotkałam się z opini± (rozmawiaj±c z jak±¶ lask± na Ipli), że metale to brudasy ect. Ahh, ludzie to naprawdę na podstawie durnego stereotypu lub na podstawie zachowania jednej osoby potrafi± sobie co¶ idiotycznego ubzdurać...
Ghost napisał/a:
Czasami jest tak że wokalista tylko krzyczy do mikrofonu. Zero słów i to mi się nie podoba.
Na przykład jakie zespoły??
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać ¶wietny tekst.. potem słyszę w głowie cudown± muzykę... My¶lę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i u¶wiadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Przemek
9.19 Punktów
Wysłany: 2009-01-01, 21:24
A ja tego gatunku wręcz nienawidzę. Nie widzę sensu w tym, żeby non stop machać głow± i drzeć się do mikrofonu.
Nie widzę sensu w tym, żeby non stop machać głow± i drzeć się do mikrofonu.
Nie każdy rodzaj metalu to, jak to okre¶liłe¶, "darcie do mikrofonu". A z reszt± lepsze darcie z przekazem porz±dnego tekstu niż mizdrzenie się do mikrofonu i ¶piewaniu, w kółko jakich¶ beznadziejnych tekstów...
Oczywi¶cie, może ci się nie podobać, ale ja zawsze będę bronić ulubionego gatunku
Nie wiem dlaczego każdemu metal kojarzy się zaraz z tzw. "darciem do mikrofonu". S± zespoły, które wła¶nie to robi± w praktycznie każdej piosence... Ale w większo¶ci tak nie jest. Nie lubię wyci±gania pochopnych wniosków na temat tego, o czym nie ma się zielonego pojęcia. Tak samo się mówi, że wszystkie blondynki s± głupie. Najpierw poznaj wszystkie blondynki, a potem możesz stwierdzić, czy s± głupie, czy nie. A co do metalu, to radziłabym się najpierw zapoznać z kilkoma zespołami, przesłuchać i potem powiedzieć, czy jest to bezsensowne 'darcie się do mikrofonu'...
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mie¶ci się ...
Nie widzę sensu w tym, żeby non stop machać głow± i drzeć się do mikrofonu.
i jeszcze ubierać się na czarno, malować się na czarno, je¶ć koty, palić ko¶cioły i pić krew
_________________ Strach przed życiem
Wzbudza niepokój
Bunt wisi w powietrzu
¦mierć będzie miała co robić
Lustra wytrzeszcz± oczy
Zabić to jedyne przyjazne słowo
To jedyna niestety droga
Na odzyskanie wolno¶ci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Nie możesz ¶ci±gać zał±czników na tym forum