Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Miłośc na odległość
Autor Wiadomość
buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-05-21, 20:16   Miłośc na odległość

Znacie moze jakaś pare ktora jest ze soba na takiej zasadzie i dziela ich kilometry:)
a moze sami jestescie w takim zwiazku:)
z racji tego powiedzcie czy uwazacie iz milosc na odleglosc ma szanse przetrwac:)?

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

Xoriend 
Rasta z miasta xD

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 00:47   

Ja byłem w takiej sytuacji i śmiem twierdzić, że jest to prawie nie możliwe... Próbowaliśmy wielokrotnie i zawsze się kontakt urywał... Kilometry robią swoje-rozdzielają ludzi...
Poszukiwać, odkrywać, wędrować"
Habakuk

NatalCia ;* 
;*

Buziaki: 2/5

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 12:56   

moj brat jest z dziewczyna 3 lata i widzia sie tylko w niedziele :-P raczeja taki zwiazek moze przetrwac ;]

MaLLinKa 
:* Kasia :*

Buziaki: 3/1

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 15:29   

JEżeli 2 osobom naprawde na sobie zalezy i sa wobec siebie wprzadku *(nie maja na boku kogos tak z przypadku do przypadku) to taki zwiazek może przetrwać ;) i przetrwa napewno ! ja osobiscie w tkim zwiazku nie bylam, ale znam pary którym sie układa.

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-07-16, 13:58   

Nie byłam w takim związku, i nie znam nikogo kto był bądź jest.
Uważam że taki związek nie ma dużych szans na przetrwanie. Nigdy nie wiadomo co ta druga połówka robi tam u siebie i z kim spędza czas. Duża odległość przeszadza. "zakochani" nie widzą się zbyt czesto (jest to trudne i uciążliwe przy dużej odległości), najczęściej spędzają ze sobą mało czasu. Bezsens. Ale gdybym wpakowała się w taki związek to sądzę że spróbowałabym. Nawet gdyby się nie udało (bo pewnie by się nie udało) to warto spróbować, żeby później nie żyć w nie pewności ;-)

nana 

24.44 Punktów
Wysłany: 2008-08-03, 18:42   

Zalezy jaka to jest odległość. Jeżeli jakąś pare dzieli 100, 200 km to nie jestem do końca pewna czy taka miłość przetrwa. Ale jezeli komuś na sobie zależy i bardzo się kochają to kto wie. Mnie akurat z moim chłopakiem dzieli nie całe 15 km, moze i 7 km jeśli na skroty się wybierzemy :)

Sugar Fairy 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-04, 00:10   

nie ma czegos takiego :(

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-08-04, 10:55   

Moim zdaniem miłość na odległość ma szansę przetrwać.
Jeżeli dwoje ludzi się kocha, to zawsze znajdzie czas, żeby raz w tygodniu wsiąść w pociąg i przyjechać do swojej drugiej połówki. Nic nie powinno im w tym przeszkodzić.

Ale jeśli mowa o takim związku, że jedna osoba mieszka nad morzem, a druga w górach, to takie coś dla mnie nie ma szans na przetrwanie. Co to za miłość, jeżeli się z drugą osobą nie przebywa? Tylko telefon i internet? To nie zastąpi spotkania we dwoje.

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

angel10110 
Angel

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-25, 21:30   

Byłam w takim zwiazku:) Mieszka 150km ode mnie. Byliśmy razem 8miesiecy. Widywalismy sie co tydzień od piątku popołudnia do niedzieli. Raz ja jechałam do niego, raz on do mnie. Pewnego dnia miałam w szkole zdawanie na wyższa ocenę, wiedział ze zależy mi na tym. Gdy przyszłam do domu, on był u mnie:) opuscił lekcje żeby mi pogratulować że wyszło:) nie popieram zachowania, ale było miłe:)

DominiSiiA. [; 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-26, 19:13   

ja nie wierzę [już] w uczucie, które ma przetrwać odległość. kiedyś wierzyłam, bo sama byłam w takim związku. byliśmy ze sobą półtora roku, spędzaliśmy ze sobą wakacje, ferie, itp. ja wierzyłam, że to przetrwa, a może po prostu chciałam w to wierzyć. taki związek nie ma szans, bo w razie kłótni nie można sobie niczego, szczerze, prosto w oczy wyjaśnić, a poza tym po pewnym czasie to zaczyna być bolesne, że nie możesz z tą osobą dzielić każdego swojego dnia, każdej szczęśliwej chwili, zaczyna męczyć i skłania do myślenia, czy taki związek aby na pewno jest właśnie dla mnie. mi nie był dany, i już nigdy nie uwierzę w to, że może przetrwać. ja trwałam półtora roku, i wiem, że odległość ma znaczenie, i to tak wielkie, że zaczyna się wątpić w ten związek, on prędzej czy później się rozpadnie.

XxJustaxX 

Otrzymał 1 piw(a)

14.64 Punktów
Wysłany: 2008-08-27, 17:02   

Oczywiście, że taka miłość nie istnieje. I nie rozumiem ludzi, którzy upierają się, że istnieje. Przecież nie da się tak jechać na dłuższą metę. Potrzebujesz bliskości drugiej osoby... czasami potrzebujesz ot tak popatrzeć na drugą połówkę. I co teraz? Pakujesz się w pociąg i jedziesz? Wątpię...
Ja to bym chyba zwariowała jak bym miała spędzać tylko wakacje czy ferie z NIM. Nie potrafię wytrzymać bez niego jednego dnia, bo po paru godzinach smutek mnie ogarnia (jak na przykład teraz)... a co dopiero widywać go tylko wtedy jak są wakacje czy jakiś dłuższy wony czas...
Dla mnie taka miłość nie istnieje i istnieć nie będzie...
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...

Miss_Innocence 
Marzycielka.

10.76 Punktów
Wysłany: 2008-08-29, 13:19   

Wiecie co, moim zdaniem to nie przejdzie, przykro mi, może niektórych zdołuję tym stwierdzeniem, ale miłość na odległość nie ma najmniejszego sensu.
W jaki bowiem sposób para ma pielęgnować swoje uczucie?
Taki związek opiera się tylko na rozmowach telefonicznych, SMS- ach oraz listach.
Chociaż te ostatnie rzadko, bo ludzie w dobie Internetu oraz komórek pozapominali jak się pisze listy, no ale mniejsza o to.

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2008-08-29, 13:27   

Na dłuższą metę nie. Nie wyobrażam sobie, jakbym miała z chłopakiem widzieć się raz na jakiś czas, a tak to tylko przez telefon i internet się kontaktować... Po pierwsze, zadręczałabym się myślami, że może sobie tam kogoś poznać (bo ja cholernie zazdrosna jestem). A poza tym ja muszę się często widywać z moją połówką... Nie, to nie miałoby sensu. Zgadzam się z wami.
,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:

Lena_czarna 
'.Miss Perfect.'

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-10-03, 12:10   

z zadziwie was, bo moze przetrwac.
Sama jestem z chlopakiem juz 1,5 roku.
On mieszka w Irlandi, a ja w Norwegi.
Widzimy sie co 2 miesiace na okres 2 czasem 3 tygodni.
W czerwcu zamieszkamy razem.
Wytrzymalismy bardzo dlugo.
A dlaczego?
Bo sie kochamy i sobie ufamy.
Gdyby to nie byla prawdziwa milosc juz dawno bym go rzucila.
Nigdy sie nie zdradzilismy.
No i pod koniec nastepnego roku chcemy sie pobrac :-)
Milosc na odleglosc przetrwa tylko wtedy jesli jest to ta prawdziwa milosc, nie zauroczenie.

Odpowiedz do tematu