Znacie moze jakaś pare ktora jest ze soba na takiej zasadzie i dziela ich kilometry:)
a moze sami jestescie w takim zwiazku:)
z racji tego powiedzcie czy uwazacie iz milosc na odleglosc ma szanse przetrwac:)?
Ja byłem w takiej sytuacji i śmiem twierdzić, że jest to prawie nie możliwe... Próbowaliśmy wielokrotnie i zawsze się kontakt urywał... Kilometry robią swoje-rozdzielają ludzi...
_________________ "Rasta znaczy być wolnym, śmiać się, bawić,
Kochać, szanować i ufać. Wiedzieć
Skąd i dokąd, od czego i dlaczego
Poszukiwać, odkrywać, wędrować"
Habakuk
JEżeli 2 osobom naprawde na sobie zalezy i sa wobec siebie wprzadku *(nie maja na boku kogos tak z przypadku do przypadku) to taki zwiazek może przetrwać ;) i przetrwa napewno ! ja osobiscie w tkim zwiazku nie bylam, ale znam pary którym sie układa.
_________________ ♥ Why do all good things come to an end? :((( ♥
Nie byłam w takim związku, i nie znam nikogo kto był bądź jest.
Uważam że taki związek nie ma dużych szans na przetrwanie. Nigdy nie wiadomo co ta druga połówka robi tam u siebie i z kim spędza czas. Duża odległość przeszadza. "zakochani" nie widzą się zbyt czesto (jest to trudne i uciążliwe przy dużej odległości), najczęściej spędzają ze sobą mało czasu. Bezsens. Ale gdybym wpakowała się w taki związek to sądzę że spróbowałabym. Nawet gdyby się nie udało (bo pewnie by się nie udało) to warto spróbować, żeby później nie żyć w nie pewności
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Zalezy jaka to jest odległość. Jeżeli jakąś pare dzieli 100, 200 km to nie jestem do końca pewna czy taka miłość przetrwa. Ale jezeli komuś na sobie zależy i bardzo się kochają to kto wie. Mnie akurat z moim chłopakiem dzieli nie całe 15 km, moze i 7 km jeśli na skroty się wybierzemy :)
Moim zdaniem miłość na odległość ma szansę przetrwać.
Jeżeli dwoje ludzi się kocha, to zawsze znajdzie czas, żeby raz w tygodniu wsiąść w pociąg i przyjechać do swojej drugiej połówki. Nic nie powinno im w tym przeszkodzić.
Ale jeśli mowa o takim związku, że jedna osoba mieszka nad morzem, a druga w górach, to takie coś dla mnie nie ma szans na przetrwanie. Co to za miłość, jeżeli się z drugą osobą nie przebywa? Tylko telefon i internet? To nie zastąpi spotkania we dwoje.
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Byłam w takim zwiazku:) Mieszka 150km ode mnie. Byliśmy razem 8miesiecy. Widywalismy sie co tydzień od piątku popołudnia do niedzieli. Raz ja jechałam do niego, raz on do mnie. Pewnego dnia miałam w szkole zdawanie na wyższa ocenę, wiedział ze zależy mi na tym. Gdy przyszłam do domu, on był u mnie:) opuscił lekcje żeby mi pogratulować że wyszło:) nie popieram zachowania, ale było miłe:)
ja nie wierzę [już] w uczucie, które ma przetrwać odległość. kiedyś wierzyłam, bo sama byłam w takim związku. byliśmy ze sobą półtora roku, spędzaliśmy ze sobą wakacje, ferie, itp. ja wierzyłam, że to przetrwa, a może po prostu chciałam w to wierzyć. taki związek nie ma szans, bo w razie kłótni nie można sobie niczego, szczerze, prosto w oczy wyjaśnić, a poza tym po pewnym czasie to zaczyna być bolesne, że nie możesz z tą osobą dzielić każdego swojego dnia, każdej szczęśliwej chwili, zaczyna męczyć i skłania do myślenia, czy taki związek aby na pewno jest właśnie dla mnie. mi nie był dany, i już nigdy nie uwierzę w to, że może przetrwać. ja trwałam półtora roku, i wiem, że odległość ma znaczenie, i to tak wielkie, że zaczyna się wątpić w ten związek, on prędzej czy później się rozpadnie.
_________________ '..to nie pinda na obcasach, z krwi i kości dziewczyna..'
Oczywiście, że taka miłość nie istnieje. I nie rozumiem ludzi, którzy upierają się, że istnieje. Przecież nie da się tak jechać na dłuższą metę. Potrzebujesz bliskości drugiej osoby... czasami potrzebujesz ot tak popatrzeć na drugą połówkę. I co teraz? Pakujesz się w pociąg i jedziesz? Wątpię...
Ja to bym chyba zwariowała jak bym miała spędzać tylko wakacje czy ferie z NIM. Nie potrafię wytrzymać bez niego jednego dnia, bo po paru godzinach smutek mnie ogarnia (jak na przykład teraz)... a co dopiero widywać go tylko wtedy jak są wakacje czy jakiś dłuższy wony czas...
Dla mnie taka miłość nie istnieje i istnieć nie będzie...
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...
Wiecie co, moim zdaniem to nie przejdzie, przykro mi, może niektórych zdołuję tym stwierdzeniem, ale miłość na odległość nie ma najmniejszego sensu.
W jaki bowiem sposób para ma pielęgnować swoje uczucie?
Taki związek opiera się tylko na rozmowach telefonicznych, SMS- ach oraz listach.
Chociaż te ostatnie rzadko, bo ludzie w dobie Internetu oraz komórek pozapominali jak się pisze listy, no ale mniejsza o to.
Na dłuższą metę nie. Nie wyobrażam sobie, jakbym miała z chłopakiem widzieć się raz na jakiś czas, a tak to tylko przez telefon i internet się kontaktować... Po pierwsze, zadręczałabym się myślami, że może sobie tam kogoś poznać (bo ja cholernie zazdrosna jestem). A poza tym ja muszę się często widywać z moją połówką... Nie, to nie miałoby sensu. Zgadzam się z wami.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
z zadziwie was, bo moze przetrwac.
Sama jestem z chlopakiem juz 1,5 roku.
On mieszka w Irlandi, a ja w Norwegi.
Widzimy sie co 2 miesiace na okres 2 czasem 3 tygodni.
W czerwcu zamieszkamy razem.
Wytrzymalismy bardzo dlugo.
A dlaczego?
Bo sie kochamy i sobie ufamy.
Gdyby to nie byla prawdziwa milosc juz dawno bym go rzucila.
Nigdy sie nie zdradzilismy.
No i pod koniec nastepnego roku chcemy sie pobrac
Milosc na odleglosc przetrwa tylko wtedy jesli jest to ta prawdziwa milosc, nie zauroczenie.
_________________ ..:Kochasz ten kraj, gdzie wszyscy są komediantami :..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum