Wysłany: 2008-08-14, 18:16 Miłość od pierwszego wejrzenia?
Przeglądając ankiety zauważyłam, że bardzo wielu z Was na to pytanie odpowiada negatywnie. Ja jako jedna z nielicznych odpowiedziałam, że wierzę.
Więc pytanie do Was. Wierzycie w miłość od pierwszgo wejrzenia?
Dlaczego tak, dlaczego nie?
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Nie wierzę w miłość o9d pierwszego wejrzenia, bo ona nie istnieje.
Tak jak buziak napisała może być zauroczenie ale nie miłość. Nie da się od razu zakochać w ki8mś kogo się nie zna i widzi się pierwszy raz. Owszem można się zauroczyć, ta druga osoba może się nam spodobać, ale to nie będzie zakochanie. Do miłości trzeba trochę więcej czasu, trzeba znać drugą osobę, ufać jej itp. A jak można ufać komuś kogo się nie zna?
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Może zacznijmy od definicji miłości? Bo dla niektórych to drżenie rąk, motyle w brzuchu i wszystkie biochemiczne reakcje -- to wtedy owszem, może być od pierwszego wejrzenia.
Inni wolą miłością nazywać przywiązanie, oddanie się, troskę o drugą osobę itp. -- no to wtedy trudno, żebyśmy zaczęli się martwić o osobę, którą przypadkowo spotkaliśmy, nie oszukujmy się, tak się nie dzieje.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Miłość od pierwszego wejrzenia... Cóż... Ja w to nie wierzę. To nie będzie miłość, tylko zauroczenie. A nawet, jeśli coś z tego będzie, to tylko zwykły przypadek, że jak się zobaczyliście, to pomyśleliście, że to ta/ten jedyny... Bo taka miłość to tylko w komediach romantycznych.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Ale są takie sytuacje, że zobaczymy kogoś peirwszy raz i pomyślimy: `To ten!`. Stramy się o tą osobę, w końcu ją zdobywamy, rozmawiamy, długo ze sobą przebywamy, darzymy ją miłością i po pewnym czasie wyznajemy, że facet czy kobieta są miłością od pierwszego wejrzenia.
Ale przyznam Wam rację. Najpierw jest zauroczenie, później może wyniknąć z tego miłość.
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
hey cłowieki :P ja jednak myślę, że istnieje miłość od pierwszego wejrzenia.. =) sama doświadczyłam czegoś takiego i od tamtej pory jestem strasznie szczęśliwa =)
Popieram zdanie buziaka i innych dziewczyn. Zauroczenie to jak dla mnie taki wstęp do miłości... Co z tego,że na kogoś spojrzysz i wydaje się,że go kochasz skoro może się okazać,że ,,nie nadajecie na tych samych falach''. Myśle,że miłość przyjdzie dopiero kiedy kogoś poznamy bliżej...
_________________ W życiu ważne jest to co osiągnąłeś...
Wierzę w to, że można zobaczyć ten błysk w oku.
Wierzę, że można zauroczyć się w pewien sposób. Ale na pewno nie pokochać.
Do tego trzeba nieco więcej niż tylko jedno spojrzenie, uśmiech.
wierze, bo tak wlasnie zakochalam sie w moim przyszlym mezu
nie potrafie tego opisac, ale w pierwszej chwili jak go pierwszy raz go zobaczylam cos mna drgnelo. Nie potrafilam oderwac od niego wzroku, przestac o nim myslec, praktycznie byl w mojej glowie 24h na dobe.
No i od tego czasu minelo juz 1,5 roku.
To jest moja pierwsza i jedyna pprawdziwa milosc.
_________________ ..:Kochasz ten kraj, gdzie wszyscy są komediantami :..
wierze, bo tak wlasnie zakochalam sie w moim przyszlym mezu
nie potrafie tego opisac, ale w pierwszej chwili jak go pierwszy raz go zobaczylam cos mna drgnelo. Nie potrafilam oderwac od niego wzroku, przestac o nim myslec, praktycznie byl w mojej glowie 24h na dobe.
A nie przyszło ci na myśl że to nie była miłość tylko zauroczenie? bo zawsze na początku jest zauroczenie. Miłość to coś bardziej dojrzałego i na nią trzeba trochę poczekać;)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum