Nie wierzę w przeznaczenie (:
Sądzę, że po prostu miły trafi. I szereg reakcji biochemicznych (:
I nie uważam, żeby na świecie była tylko dokładnie jedna osoba, z którą możemy być szczęśliwi. Po prostu znajdujemy kogoś, kto nam odpowiada, zakochujemy się i zaczynamy dużo "inwestować" w ten związek, przez co rzucenie kogoś się po prostu nie kalkuluje (że się tak brzydko wyrażę), a nie znaczy, że to ten jedyny na świecie i tyle.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Jest temat i o przeznaczeniu i o miłości. Czy jest sens by to tak rozdrabniać?
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Zacznę od tego, że nie wierzę w takie coś jak przeznaczenie.
Dlatego uważam, że miłość nie jest przeznaczeniem. Spotykamy przypadkiem jakąś osobę, przebywamy z nią i się w niej zakochujemy. Ten związek może nie wyjść, wyjdzie następny
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Ani przypadek ani przeznaczenie, cooś po środu. Tylko nie wiem jak to nazwać, bo takiego czegoś chyba nie ma;) (wyjaśniając ja nie wierzę w przypadek, w przeznaczenie też chyba nie za bardzo, ja wierzę w to po środu właśnie)
Spotykam jakiegoś chłopaka. I to ode mnie zależy czy go polubię a później może pokocham. Człowiek ma charakter ma jakieś zasady itp. A jeśli już się przytrafi jakiś chłopak który sprosta moim wymaganiom i da radę ze mną wytrzymać to to nie będzie ani przypadek, ani przeznaczenie, tylko cud;)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum