Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Model współczesnej kobiety
Autor Wiadomość
buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-09-03, 18:01   Model współczesnej kobiety

Idealna sylwetka współczesnej kobiety. Jaki powinien być
Czy dzisiejsza idealna kobieta powinna zawierać w sobie wszelkie cechy dobrego pracownika fachowca w danej dziedzinie bizneswomen? Czy może powinna zając się domem dziećmi, mężem?

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-03, 18:11   

Moim zdaniem kobieta powinna być szczęśliwa. Jeżeli sprawia jej przyjemność gotowanie i wychowywanie dzieci -- czemu nie, jeśli chce mieć bogatego męża i nigdy więcej nie pracować -- proszę bardzo, ale jeżeli pragnie się spełnić zawodowo, skończyć trzy kierunki studiów, zrobić habilitację, cokolwiek -- to nikt nie powinien stawać jej na przeszkodzie. Bo w takim wypadku komentarze typu: "ona powinna siedzieć w domu i rodzić dzieci" uważam za niestosowne i cokolwiek przestarzałe.

Chyba, że Ci chodzi o ideał kobiety oczami facetów (: to niestety nie jestem w stanie się wypowiedzieć.

nataszka 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-03, 20:18   

Według mnie kobieta powinna być niezależna od mężczyzny i samodzielna. Nie wyobrażam sobie siebie w roli gosposi ani czegoś takiego. Nie te czasy.

Marti250 
Dark girl

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-04, 07:34   

ciężko powiedzieć. czy tak, czy tak. można powiedzieć że i to i to. bo w końcu ktoś się musi domem zajmować..:) ale nie może być też tak że siedzi cały czas w domu i gary, pranie, sprzątanie, jedzenie itd.. to już wyszło z mody przed wiekami..:)

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-10-30, 20:36   

Jak ja nie lubię stereotypów.
Kobieta ma prawo do zarabiania, życia poza domem, spełniania się i do wykształcenia. Nie powinno jej się zabraniać pracować, na rzecz rodzenia, wychowywania dzieci, sprzątania i siedzenia przy garach. Chyba, że sama tego chce.

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

aduś. 
little queen

0.00 Punktów
Wysłany: 2009-01-08, 14:36   

teraz na tyle jesteśmy w postępie że już wuele młodych kobiet pracuje i jest samodzielna choć wśród naszych rodziców wiele jest tzw kur domowcyh. osobiście uważam że kobieta sama powinna zdecydować czy che być tą kurą czy bisneswomen ;d

The goodness bound by Satan it has been torn
With this baby's precious brow ready for thorns

In your masterpiece beautiful
You speak the unspeakable through
I love you too

Wykorzystam Cię jak zlew,
Ty mnie zresztą też!

pola 

2.90 Punktów
Wysłany: 2009-01-08, 19:54   

aduś. napisał/a:
kobieta sama powinna zdecydować czy che być tą kurą czy bisneswomen ;d

Zawsze jeszcze można wybrać pośrednią wersję, czyli kobietę pracującą i jednocześnie pełniącą obowiązki pani domu.

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2009-01-12, 20:22   

Moim zdaniem to zależy od kobiety. Każda jest inna, aczkolwiek w dzisiejszych czasach coraz popularniejszy jest model kobety-bisneswoman.
A moim zdaniem współczesna kobieta powinna poza pracą znaleźć czas dla rodziny.
,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:

Sunshine 

16.50 Punktów
Wysłany: 2009-06-23, 09:44   

Jeśli miałabym wybierać to wolałabym to połączyć ze sobą. Znam kobiety, które są typowymi "kurami" domowymi, jak i te pracujące od rana do nocy i są one nieszczęśliwe, bo czegoś im brakuje. Dlatego wybieram 2w1 :)
Obecnie sama pracuję od rana do nocy, w domu praktycznie tylko śpię, ale marzę o dziecku i rodzinie. To, że chodziłabym na 8 godzin do pracy nie przeszkadzałoby w wychowywaniu dziecka. Poza tym czułabym się usatysfakcjonowana mogąc być niezależną od faceta.
Wiadomo, że czasem ciężko pogodzić obowiązki, w końcu będziesz pracownikiem, żoną, matką i "gospodynią", ale ja byłabym szczęśliwa móc "wykazać się" w każdej z tych dziedzin :)

Bramka 

52.17 Punktów
Wysłany: 2009-06-23, 12:28   

Moim zdaniem też najlepiej jest połączyć obydwa typy, można pracować i mieć czas na dom.
Ale to wszystko zależy od kobiety, co która woli, ja bym chciała wybrać typ pośredni:)

nana 

24.44 Punktów
Wysłany: 2009-06-23, 17:32   

Sunshine napisał/a:
Dlatego wybieram 2w1 :)

Wiesz że ja też. Bardzo chciałabym spełnić się jako kobieta pracująca jak i kobieta która dba o porządek w domu, dba o własną rodzine. Dlatego stawiam na typ pośredni, jednak wydaje mi się żeby to osiągnąć potrzeba wysiłku aby pogodzić dobrze ze sobą dom jak i prace.

Sunshine 

16.50 Punktów
Wysłany: 2009-06-23, 18:33   

nana napisał/a:
potrzeba wysiłku
Jak i wsparcia ze strony rodziny. Chodzi mi tutaj o pomoc w obowiązkach zarówno męża jak i dzieci a jeśli pomóc nie mogą/lub nie mają ochoty, to chociaż niech nie pogarszają sytuacji (nie robią wiekszego bałaganu). Kobieta która chce się spełnić w obu sprawach może się nieźle i szybko zamęczyć, jeśli rodzina na to pozwoli...

Naina 

7.50 Punktów
Wysłany: 2009-08-25, 22:39   

To od kobiety zależy czy chce być gospodynią w domu, czy kobietą pracującą. Myślę, że mąż nie ma tu nic do gadania :P Jeżeli kobieta jest mądra, chce się kształcić, ma do tego zdolności to proszę bardzo. A jeżeli kobiecie dobrze jest w domu to niech zajmie się obowiązkami domowymi. A jeżeli chce robić i to, i to, to tak jak pisały moje poprzedniczki, rodzina(w szczególności mąż) powinna ją wspierać i jej pomagać.

Odpowiedz do tematu